| iKronstadt a întrebat:

Dacă sufăr de concluzie intestinală trebuie să mănânc numai legume românești?

16 răspunsuri:
| Mann02 a răspuns:

Buna intrebare, da, si trebuie sa fie doar cu ingrasaminte chimica crescute happy

| DLeonard a răspuns:

Da' ce, legumele din strainatate sunt infectate?

| Azµre a răspuns:

Cred ca te referi la ocluzie
Termenul ocluzie înseamnă închidere, astupare a unui orificiu, a unei conducte, în acest caz a intestinului.
Ocluzia intestinală, denumită și ileus poate să fie ocluzie totală sau ocluzie parțială fiind cauzată de:
paralizia peristaltismului intestinal
spasm intestinal
ocluzie mecanică provocată de tumori sau paraziți (viermi intestinali)
modificări de poziție a intestinului prin volvulus, invaginație, torsiune intestinală
Ileusul este o complicație care necesită de cele mai multe ori o intervenție chirurgicală. În situația în care ocluzia intestinală nu este înlăturată la timp, ea poate duce la misere (vomitare de fecale), autointoxicație prin conținutul intestinal neeliminat, peritonită, tulburări circulatorii și la exitus (moarte).
Există mai multe cauze ale ocluziei intestinale, mai puțin frecvente:
Ocluzie intestinală postoperatorie prin bridă visceroviscerală [1];
Ocluzie intestinală prin sindrom aderențial secundar fixării intraperitoneale a unei plase de polipropilenă;
Ocluzie intestinală prin metastază ileală de carcinoma bronhopulmonar;
Ocluzie intestinală prin epiteliom anal spinocelular gigant [2];
Ocluzie intestinală cauzată de ascaridoză (o boală parazitară produsă prin infestarea cu limbrici Ascaris lumbricoides), când paraziții se aglomerează în intestin sub formă de ghem, provocând ocluzie intestinală. [3]

| Azµre a răspuns:

Tratament -Aceasta necesita o spitalizare si consta mai intai in plasarea unei sonde gastrice pentru a aspira lichidul din amonte de ocluzie si in restabilirea echilibrului fiziologic prin perfuzie. O ocluzie prin strangulare necesita o interventie chirurgicala rapida (intr-un rastimp de cateva ore). In caz de ocluzie prin obstructie, interventia poate astepta una-doua zile. Continuitatea intestinala este restabilita fie imediat, fie dupa o colostomie (imbinarea colonului incizat sau sectionat, la nivelul pielii) pe o durata de cateva saptamani.

| Skm a răspuns:

„Ocluzie" vrei să spui laughing!

| iKronstadt explică (pentru Skm):

Vreau, da' nu zic! big grin

| Skm a răspuns (pentru iKronstadt):

Observ... laughing)

| ZoeyMe a răspuns (pentru Azµre):

Daca copiezi informatii de pe un site si le postezi aici, fara ca macar in continut sa se gaseasca raspunsul la intrebare nu ajuti de loc.

| Azµre a răspuns (pentru ZoeyMe):

Eu i-am dat sa inteleaga ce e aia ocluzie intestinala atata timp cat el nu stie sa scrie corect un anumit verdict, boala degeaba intreaba! nu vreau funda nu vreau nimic decat sa inteleaga ce-a vrut sa scrie!

Unu-nu am pomenit de funda, doar de cat ai ajutat cu raspunsul tau
Doi-cred ca stie ce e ocluzia intestinala daca a primit diagnostic
Trei-sunt multe motive pentru care a scris gresit(poate s-a incurcat, poate nu a auzit bine de la doctor)
Patru-el/ea nu te-a intrebat ce e boala, ci un lucru legat de alimentatia din cadrul acesteia

Hai las-o moarta la 13 ani esti mai desteapta ca mine hai ca m-ai umplut de spume. n-ai inteles nimic de la bun inceput. daca ar fi avut asa ceva si daca ar avea asa ceva respectiva persoana nu ar veni sa intrebe aici ci ar intreba un medic! asa ca las-o moarta. Majoritatea cazurilor de ocluzie intestinala se opereaza si se urmeaza un regim strict! nu cred ca isi avea rostul intrebarea. SI ce mi-e ca mananca rosii romanesti ce imi este ca manaca rosii din Spania toate sunt la fel facute tot cu ingrasaminte.

| Raniia a răspuns:

DA!? in cazul parazitilor intestinali dupa preferinte si varsta.

A deci tu crezi ca s-o trezit asa el sa puna o intrebare presupunand ca ar ocluzie intestinala si chiar daca nu stie ce e aia. Poate s-o operat mai sti? Poate medicul i-a prescris sa manance legume si nu a precizat de care probabil pentru ca chiar nu are importanta dar nu este nici o problema daca a vrut sa se asigure de asta. Daca chiar vroia sa stie ce e boala putea sa dea si el/ea un search pe google si sa isi aleaga din o multime de optiuni.

Acelasi lucru si pentru alimente rolling on the floor da eu vreau sa comenteze el nu tu vad ca el nu comenteaza nimic cum vrei sa-l ajutam?
Si la urma urmei tu ce raspuns i-ai dat? te-ai bagat peste discutie sa ma corectezi pe mine? Serios acu!

Logica mea:
-dau eu azi un raspuns aiurea, iar tu nu vei mai da altele in viitor

-nu dau azi un raspuns aiurea, vei da tu mai multe in viitor

Rezultatul:mai putine raspunsuri aiurea

Ok corect gandesti logic. Dar totusi eu astept sa spuna ceva cel ce a postat intrebarea. Din pct meu de vedere, respectivul ar trebui sa comenteze si el ceva sa-si dea interes. Atunci de ce nu si-a dat interesul.