| LoveMusic a întrebat:

Haideţi să vă încurc puţin laughing big grin Cine răspunde cel mai frumos, concis (clar) şi corect primeşte fundiţă de la minee.

Deci. tongue Două femei merg la piaţă. Cumpără o găină cu 25 de lei, astfel încât fiecare plăteşte câte 12 lei şi 50 de bani. Vânzătorul merge acasă şi nevasta lui îi face scandal că de ce a vândut-o cu 25 de lei, când ea a zis s-o vândă cu 20. laughing Femeia îl obligă să meargă se le caute pe cele 2 şi să le dea 5 lei înapoi, astfel încât, să fie 20 de lei. În drum spre târg, bărbatul intră la cârciumă şi bea 3 lei. După asta, le găseşte pe cele două femei şi le dă câte un leu la fiecare, ce ia rămas din cei 5 lei, din care 3 a băut (5-3=2). Acum, fiecare femeie a dat pe găină câte 11 lei şi 50 de bani.Adunat,dă 23 de lei. Dar bărbatul, are acum 26 de lei.De unde?! laughing

Mi-a zis-o şi mie un coleg şi m-am dat bătută. A trebuit să-mi spună el.Nu e problemă de matematică, temă sau chestii din astea. (Să fim serioşi, cine dă aşa ceva la şcoală?!). Este o glumă de amuzament şi logică. Ei bine, v-aţi dat seama?! Dau fundă! kiss

Răspuns Câştigător
| hd04wbw a răspuns:

E simplu.Nu trebuie sa aduni la cei 23 de lei cei 3 bauti de om.Trebuie sa ii scazi pentru ca cele 2 au platit la inceput 25 de lei ( 12 si 50 de bani fiecare). Daca gaina costa 20 din cei 25 scazi 20 raman 5 lei. Daca omul bea 3 lei raman 2 ( cate 1 de fiecare). El dai cei 2 lei ( cate 1 la fiecare). 11 lei si 50 fiecare x 2 = 23 de lei. 23 de lei - ( minus) 3 lei bauti = 20 de lei cat face gaina.Nu poti sa aduni cei 3 lei bauti pentru ca ei au fost dati odata. Daca ii aduni inseamna ca el ar avea 3 ( 25-2 - 20) + inca 3. Ceea ce nu se poate.Deci trebuie scazuti din 25 cei 2 care se dau inapoi - 3 care s-au baut.Stiu ca m-am facut inteles mai greu dar asa e.

10 răspunsuri:
| asdffghjjkl a răspuns:

M-ai aburit rau de tot... laughing
Ma dau batuta laughing

| hd04wbw a răspuns:

Multumesc.

| LoveMusic explică:

Mai explicit se poate?

| LoveMusic explică:

Pur si simplu: NU!

| LoveMusic explică:

Nu trebuie adunati la cei 23 de lei cei 3 bauti de om.Trebuie scazuti pentru ca cele 2 au platit la inceput 25 de lei (12 si 50 de bani fiecare). Daca gaina costa 20 din cei 25 scadem 20 raman 5 lei. Daca omul bea 3 lei raman 2 (cate 1 de fiecare). El da cei 2 lei (cate 1 la fiecare). 11 lei si 50 fiecare x 2 = 23 de lei. 23 de lei - 3 lei bauti = 20 de lei cat face gaina.Nu pot fi adunati cei 3 lei bauti pentru ca ei au fost dati odata. Daca adunam inseamna ca el ar avea 3 (25-2 - 20) + inca 3. Ceea ce nu se poate.Deci trebuie scazuti din 25 cei 2 care se dau inapoi - 3 care s-au baut si face 20 de lei, cat a zis nevasta ca ar trebui sa coste gaina. Deci @hd04wbw primeste fundita. E corect! Felicitari! kiss

| LoveMusic explică:

Nu, omul are 26.Am gresit si eu, nici nu trebuia fundita sa dau nimanui fiindca era gresit. Dar am dat-o fiindcă era cel mai aproape.Răspunsul nu-l dau, vă las aşa, în dilemă.

| Neghinitza_8409 a răspuns:

Barbatul avea 3 lei inainte de a se petrece toata intamplarea. Adik...sincer, ce barbat pleaca de acasa fara bani in buzunar?laughing Nu prea cred ca asta e raspunsul corect dar e singurul concis si mi se pare destul de frumos.big grin Trebuie sa recunosc ca e buna de tot poanta...big grin

| Neghinitza_8409 a răspuns:

Ai zis ca barbatul are acum 26 de lei si nu 20. uite ce e...nu ai pus intrebarea cum trebuie...adica m-am prins de ce ai zis tu dar trebuia sa spui ca omul are acum 20 de lei si nu 26. daca nu zic bine te rog sa ma corectezi, dar eu cred ca ar trebui sa explici de unde are omul 26 si nu 20big grintongue

| C-iol|loi a răspuns:

Nici un indiciu? whistling

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Barbatul avea la el 6 lei dinainte...