|

De ce nisipurile de aur se numesc >asa? as vrea sa stiu legenda

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nisipurile de Aur – perla litoralului Bulgar - cea mai populara statiune de pe litoralul bulgaresc, isi are pe drept cuvint denumirea provenita de la finetea si frumusetea nisipului plajelor sale. Aflata la doar 15 km de Albena si circa 18 km de Varna, statiunea se desfasoara pe teritoriul parcului national "Nisipurile de Aur", ingrijit cu multa atentie de ecologisti.

Denumirea "Nisipurile de Aur" din limba romana este traducerea din limba bulgara a "Zlatni Piasaci" (Златни пясъци), statiune care in engleza este denumita "Golden Sands".

Nisipurile de Aur, statiune situata in mijlocul unei vegetatii luxuriante, impresurata de flori, stejari seculari si terase umbroase, ofera conditii perfecte pentru toate gusturile: cei care iubesc soarele si plaja si cei care se bucura de aerosoli, plimbari relaxante si tratament. Lipseste flora si fauna daunatoare oamenilor, inclusiv meduzele. Este curios ca in parcul statiunii (aflat la altitudinea de doar 277 m) puteti vedea cerbi, mistreti, iepuri, veverite rosii, vulturi si fazani.

Statiunea este perfecta pentru toate gusturile: fie ca e vorba de o escapada romantica cu persoana iubita, fie ca e vorba de calatoria cu colegii si prietenii, sau concediu cu familia.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Ai mai pus o data aceasta intrebare, asa ca iti raspund la fel:Numele statiunii Nisipurile de Aur provine dintr-o veche legenda a locului care spune ca in urma cu foarte multi ani, niste pirati au ingropat o mare comoara pe faleza Marii Negre la nord de orasul Varna, iar natura s-a razbunat pe pirati transformind aurul intr-un nisip splendid.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca nisipul are o culoare galbuie cand e soarele pe cer.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nisipurile de Aur (Bulgară: Златни пясъци, Zlatni pyasatsi; Germană: Goldstrand; Greacă: Chryssi Ammos; Maghiară: Aranyhomok; Italiană: Sabbia Dorata; Engleză: Golden Sands; Rusă: Золотые пески, Zolotyye peski) este o staţiune litorală de pe coasta Mării Negre din Bulgaria, lăngă parcul naţional Varna (zonă protejată).
Situat la 17 km nord de centrul orasului Varna, este practic legat de oras printr-o serie continuă de staţiuni şi comunităţi rezidenţiale. Aceasta este o destinaţie turistică populară, existând mulţi vizitatori din România, Germania, Marea Britanie, Rusia, Ţările Scandinave, Franţa, Europa Centrală şi de Est, din Golful Persic, Israel, şi din alte ţări, atrase de climat favorabil, peisajul pitoresc, şi de preţurile rezonabile.

Daca doresti informatii mai multe intra aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Nisipurile_de_aur


P. S:Dai Fundita?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează