anonim_4396
| Anonim întreabă:

Explicati-mi si mie ca unui copil de 5 ani care zboara pentru prima data:
Daca fac check-in online si optez pentru trimiterea cartii de imbarcare prin e-mail, pentru a fi printata, dar o descarc pe telefon pot sa o prezint in acest fel la aeroport sau cele pentru telefon sunt diferite de cele care sunt trimise pe e-mail.
Pot opta sa o am si pe telefon si printata?
Daca cumpar un bilet online mai trebuie sa il printez si sa il am cu mine la aeroport?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Moryami a răspuns:

Bună!
Încep prin a-ți spune un lucru clar: biletul de avion (acela pe care îl cumperi pe internet fie de pe site-ul unei agenții de voiaj, fie direct de pe site-ul companiei aeriene) NU este același lucru cu boarding pass-ul (adică permisul/cartea de îmbarcare).
Check-in-ul online se face pe site-ul companiei aeriene (ex.: Aeroflot) cu ajutorul unui cod care se află în e-mail-ul pe care l-ai primit în momentul în care ai rezervat/cumpărat biletele. Îți treci numele și codul, te înregistrează pentru zbor și îți arată zborul sau zborurile respective (în caz de dus-întors), dai click pe zbor și bum, aia e. Ăsta e check-in-ul online.
După ce faci asta, vei primi boarding pass-ul/urile pe mail. Poți să ți le descarci și pe telefon, dar trebuie să iei în calcul faptul că nu toate aeroporturile acceptă metoda cu telefonul și trebuie să prezinți boarding pass-ul printat.
Personal, consider că e mult mai optim și mai sigur să ți le printezi de acasă și să mergi cu ele la sigur.
Și răspunsul la ultima ta întrebare: nu e obligatoriu, dar e mai bine ai și biletul de avion cu tine și nu doar boarding pass-ul, indiferent dacă o să ai nevoie de el sau nu. Repet, depinde de fiecare aeroport în parte.
Sper că te-am ajutat și mai aștept întrebări dacă mai ai nelămuriri.
Seara faină!

1 răspuns:
| mihai69 a răspuns:

Nu ai nevoie de niciun „bilet online printat"; parcă e butada aia de la nu-ș-ce primărie unde cică „formularele online se depun la etajul doi"...
Așa - despre check-in: boarding-pass-ul are alt aspect pentru telefon (e de fapt un cod QR pe care îl primești ca fișier imagine / poză) față de cel printabil (fișer.pdf). Deocamdată e preferabil să mergi cu ăsta tipărit pe hârtie (NU doar stocat în telefon / tabletă) pentru a evita situația că în unele aeroporturi nu au capacitatea de a citi acele coduri (am pățit asta pe un aeroport de capitală UE, la controlul de securitate!).
Zbor lin!