| VodăIanis a întrebat:

Helău. Urmeaza sa vin in Brasov, prin centrul vechi, weekendul asta cu prietena.

Sugestii pentru ce am putea face sa ne distram? Ca din nefericire nu se tin acum concertele de la Biserica Neagra.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt din Brașov. Născut aici, locuiesc aici. Personal îți spun ca ai ales o perioada cam nasoală pentru vizitare. Era fain primăvara când infloreau pomii, sau vara când era cald... Sau toamna să te plimbi pe drumul vechi pentru Poiana Brașov prin preșul de frunze proaspăt căzute, să admiri culorile copacilor. Am fost toamna trecută cu bicicleta pe acolo și am rămas mut cât de frumos era, de vis.
In perioada asta nu puteți face mai nimic decât sa va plimbați prin oraș și eventual să vizitați atracțiile turistice găsite la margine. Insă nu poți intra adânc in padure, sa explorezi și să descoperi cam tot ce ascunde Brașov și nu numai. Voi puteți vizita Piața Sfatului, de unde încep toți să viziteze. Casa Sfatului, Biserica Neagră și multe restaurante unde personal îți spun că sunt scumpe. Apoi puteți urca spre Poarta Schei. De acolo puteți ajunge pe aleea de sub Tâmpa și bineînțeles pe Tâmpa. Cu telecabina se poate urca, există și trasee de urcat pe jos însă e noroi și nu recomand. ( de asta zic ați ales perioada nasoală). De pe Tâmpa aveți o panoramă cu o super priveliște cu orașul Brașov, multă liniște, aer curat. Doar să nu fie înnorat că vedeți fix nimic.
Apoi, după ce coborâți de pe Aleea de sub Tâmpa ( pe scările pe care le veți întâmpina în capătul aleii), veți întâmpina un magazin mare pe dreapta. Star se numește, înainte se numea Universal și e acolo de când era bunica fată. Înăuntru nu prea ai ce vedea. Totul e scump de dai pe spate. La demisol ai market Carrefour. Înainte dacă mergi, de la semafor, pe lângă Prefectură, ajungeți într-o intersecție unde vedeți un panou publicitar electronic care afișează reclame. Peste drum aveți parcul central Nicolae Titulescu, în stânga e casa Modarom și intrarea pe strada Republicii care te duce tot în piața Sfatului. Apoi în dreapta ( lângă magazin star) un trotuar cu stâlpi pentru a nu urca mașinile și puteți merge 50-100 metri până în stația de autobuz și luați autobuz nr. 50. De fel autobuzele astea vin pline cu pensionari cu dureri de șale și te simți cam nașpa : doi tineri printre bătrâni. Autobuzul merge până în Livada Poștei, însă nu coborâți. Mergeți cu el până la capăt de linie : podul Crețului sau Pietrele lui Solomon. Depinde dacă autobuzul are cursă până la pietrele lui Solomon, inițial pe afișaj/orar autobuzul care urcă până la Pietrele lui Solomon are trecut o steluță în față ( pe tabel, nu autobuz). Însă puteți întreba șoferul, iar dacă merge numai pana la Podul Crețului nu aveți decât 1 km de mers pe jos ( aprx) pana la intrarea Pietrele Lui Solomon. Acolo, pe dreapta, unde vedeți drum blocat cu barieră, acela este drumul vechi de Poiană. E drum total pietruit, pe marginea drumului găsești băncuțe pe care să te odihnești, aerul este curat și îl urci în aprx. 45 minute ( asta până la Poiana Mică). La cap de drum întâlnești o altă barieră, iar după ce treci de barieră, întâlnești un alt drum asfaltat. Bine, acesta este drumul pe unde urcă în mod normal mașinile din Livada Poștei și Linia 20. Acolo este Poiana Mică. Asa se numește.
Însă dacă vrei sa ajungi pe drumul vechi în Poiana Brașov, urmezi drumul pietruit de pe partea stângă. După maxim 3 km ești în Poiana Brașov. Bine, mai există și alte trasee pe care poți ajunge în Poiana Brașov, dar nu vreau să vă încurc. Nu am fost niciodată în aceasta perioada a anului. De asemena vedeți ca în Poiană ieri ningea.
Daca vreți să rămâneți la pietrele lui Solomon, mergeți pe drumul din stânga. Găsiți pe acolo niște băncuțe unde vara oamenii fac grătare și un peisaj de vis. Sfatul meu este să nu mergeți prea departe.
Cât despre bilete pentru mijlocul de transport în comun, că nu am adus asta în subiect : Poți descarca aplicația 24pay și cumperi direct din autobuz bilet sau abonament 1 zi. Doar scanezi QR sau NFC, selectezi pe aplicație și cumperi. Imediat cum urci în autobuz găsești lipit pe geam un afiș care iti arată. Sa ai telefonul încărcat, în caz ca vine controlor și s-a descarcat telefon, va fi problema.

Apoi, cu linia 50 puteți cobori înapoi în oraș. Din Livada Poștei puteți lua autobuz nr. 17 și mergeți până la stația Ștrand Noua. Inițial în față există un panou electoric care afișează în scris și voce ce stație urmează. Dacă nu funcționează, v-am numărat eu stațiile și sunt 12 stații, la a 13-ea coborâți. E în celalalt capăt de oraș. Peste drum aveți Lacul Noua care merită vizitat. Însă tot vara mi se pare mai frumos. Apoi gradina zoologica dacă vreți e mai sus ( pe unde urcă autobuzul). Dacă e vreme frumoasă puteti merge și pe forestier Crucur, e un drum forestier scurt care face legătura intre cart Noua și Timișul de jos. Te lasă fix pe partea cealaltă, pe DN 1. De asemena puteți merge și la Canionul 7 scări care este imediat în apropiere de Crucur ( pe DN 1 pana la Dambul Morii) însă nu știu dacă e deschis canionul. Pe jos sau poți comanda un uber sa te ducă, ăștia nu fac figuri la preț și distanta.
Crucur, dacă vreți să îl găsiți, vă spun că mie mi-a dat multe bătăi de cap pana am dat de el cu tot cu aplicație. Cum treceți de gradina zoologica, nu la prima, a doua parcare ( stânga) în spate de tot la parcare este intarea pe crucur. Ori ca vreți acum, ori la vara poate mai veniți.

În livada poștei reveniți tot cu autobuz nr. 17. Din livada puteți vizita Parcul Schaeffler. Mai exact, urcați un pic pe drumul poienii și imediat pe stânga găsiți un parc. Puteți sa îl luați la pas, apoi pe stânga ( la marginea pădurii) găsiți un drum asfaltat care vă duce până la Turnul Alb. De aici o priveliște deosebita cu piața sfatului si o parte din oraș. Apoi puteți cobori scările ( o sa le vedeți), iar la alee ( aleea după ziduri se numește) faceți dreapta iar în capăt se face un alt drum în dreapta, peste râu, care urcă. Aici puteți ajunge la Turnul Negru cu alta priveliște asupra orașului. Bine, eu v-am trimis pe un drum decent unde sa nu va umpleți de noroi. Există drum prin pădure de la Turnul Alb, dar riscați să vă murdăriți.
Ce sa zic, tocmai ce ți-am făcut un tur virtual. Îmi place sa îmi promovez orașul. Anul trecut tocmai ce mi-am luat bicicletă și descoperit mai mult de atât. Am descoperit împrejurimile orașului și al județului. Multe locuri frumoase care nu știam ca exista pentru ca nu am avut motivație ( sau ocazia) sa merg. Sunt multe locuri frumoase, numai timp să ai sa le descoperi.

3 răspunsuri:
| Elelei a răspuns:

Aveti atat de multe locuri de vizitat in Brasov si voi vreti doar distractia pe care o puteti avea si acasa, fara cheltuiala drumului?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iar dacă vreti distracție, nu prea avem asta la Brașov. Brașov cam stă prost la aceasta categorie. Cluburi de tot rahatul, viata de noapte nu prea exista aici.

| Nonolita a răspuns (pentru anonim_4396):

Detaliat raspuns! Meriti funditele toate.