|

Hey. vreau si eu sa vizitez tara in special zonele de munte.imi puteti recomanda ceva trasee? va rog frumos

8 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca vrei sa mergi cu masina :Transfagarasean, Transalpina, Valea Oltului.
Daca chiar vrei sa vezi ce inseamna munte: Piatra Craiului, Bucegii, Muntii Apuseni, Retezat, sunt multe variante. Intra pe http://Carpati.org si te poti documenta de acolo.

7 răspunsuri:
| explică:

Multumesc tuturor:*

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Transfagarasanul rulllz happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Clar cea mai frumoasa zona este Transfagarasanul. din 15 iunie pana pe la jumatea lui septembrie te poti plimba pe tronsonul asta minunat de drum si poti sta vreo 2-3 zile la cabana Balea. Valea Prahovei (cu tot ce inseamna- statiuni de la Comarnic pana la Predeal) eu unu prefer statiunea Busteni, o noapte cazare, ai doua trasee turistice superbe- Cascada Urlatoare si Pietrele Rosii. Statiunea Izvorul Muresului (jud.Harghita) este iarasi o zona montana superba- traseu Lacul Rosu. Ar mai fi cateva trasee frumoase prin m. Bihorului, dar acolo poti merge doar daca ai o pasiune pentru speologie- sunt cateva pesteri interesante.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai eu ti-as recomanda comuna lupsa
baia de aries rosia montana bistra

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Muntii Gutai, este departe dar peisajele merita tot drumul si daca vreodata ai sa ajungi pe acolo, iti recomand sa opresti la Pastravaria Alex (Sat Mara, pe drumul ce leaga Baia Mare de Sighetul Marmatiei) este o minunatie de peisaj (mai multe nu zicwinking ) si poate ai norocul sa vezi si un car cu boi. Calatorie placuta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dintre zonele din tara Moldova merita sa fie vizitata. Anul trecut si acum trei ani am fost in statiunea Durau. Pe langa aerul de munte marturisesc ca mancarea a fost delicioasa. Daca vrei te poti caza la Hotelul Bradul***. Poti urca pana la Cabana Fantanele, iar de acolo la Cabana Dochia, la Varful Toaca. Este o priveliste de vis! Te simti ca in Rai. Apoi poti cobori pe la Cascada Duruitoare. Pentru o asemenea calatorie iti trebuie o zi intreaga, dar merita!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La doar 7 km de Castelul Bran, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, intr-o zona unica prin superbitatea sa, se afla satul turistic PESTERA.Satul braŞovean Peştera – o destinaţie decupatĂ din basmele cu prinţeseDacă vreţi să vedeţi cu adevărat ceva spectaculos, vizitaţi satul brănean Peştera.Satul Peştera se afla la doar 7km de Castelul Bran, în inima Rezervaţiei Piatra Craiului. Satul Peştera este străjuit pe de o parte de masivul muntos Piatra Craiului, iar pe de altă parte de masivul muntos Bucegi.

Cine iubeşte cu adevărat muntele şi vrea a se pentru a simţii cu adevărat la munte are cu siguranţă în agenda sa destinaţia Peştera. Porniţi către munte, către un peisaj ireal de frumos, parcă desprins din Rai, parcă creeat special pentru a-I face pe Alpi invidioşi, astfel se poate define satul braşovean Pestera, unde vă veţi simţi realmente la munte şi vă va da ca temă de meditaţie aplicarea unei metode comparative juste între Peştera şi oricare alt loc din Elveţia.

Peştera liliecilor din Peştera

Satul Pestera este o mică Austrie sau Elveţie. Când ajungi în Peştera nu ai niciun motiv justificat să ocoleşti ca prim obiectiv însăşi pestera liliecilor, unde chiar traieste o mica colonie de lilieci. Intrarea in pestera nu este senzationala dar este insa plina de inscrisuri (probabil a celor care au trait acolo). Peştera este relative mică iar temperatura nu este mult diferită de cea din afară. Numele peşterii provine din existenţa în peşteră a unei numeroase colonii de lilieci. Zona precum şi întreg drumul este de o frumuseţe rar întilnită, existând riscul ca peste câţva ani zona să fie foarte căutată pentru linistea şi frumuseţea ei transformându-se într-un fel de bulevardul Valea Prahovei.Legenda frumoasei prinţese Ludmila din satul PeşteraPutini stiu insa legenda de care se leaga aceasta asezare. Pe la 1700 insusi Tarul Petru...2008 - 2187 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează