In cadrul Uniunii Europene ai voie sa treci granitele cu cel mult 10.000 euro ori echivalentul acestora in alta moneda, fara a fi nevoie sa-i declari, ii poti avea asupra ta si pe avion, doar ai grija sa nu-i pierzi ori sa nu-i fure. Numai bine!
Da u trebuie sa declari suma de bani care o detii, iar daca se dovedeste ca ai avut mai mult decat ai declarat banii v'or fi confiscati, si nu trebuie sa ai o suma exagerat de mare la tine...
Pai sincer nu cred.eu am venit acum ceva timp din state si aveam la mine in buzunar cam 1000 dolari si nimeni nu m-a intrebat nimic sau sa ma fi controlat.din cate am inteles eu atat era suma maxima pe care o poti lua...
Si eu am fost cu avionul si nu au fost probleme.In bagajul de mana ai voie orice in afara de:obiecte ascutite,explozibile,deodorante,pistol, apa/suc, etc.Treaba e ca trebuie sa fii ft atent la geanta pentru ca in caz de disparitie nu stiu sigur daca raspund ei odata ce nu ai declarat suma de bani
. Funda?
Dacă te referi la bani lichizi sa ști ca suma diferă de la o țara la alta, m-ai ales acum cu zona euro totul este un pic schimbat, cel m-ai bine ar fi sa te interesezi în țara respectiva (un telefon la aeroport la una din agențiile de turism, în general sunt bine informați).