NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Când mergeţi la cumpărături, obişnuiţi să vă alegeţi cu pungi de plastic noi (şi dăunătoare mediului înconjurător) sau refolosiţi cele achiziţionate în trecut?

67 răspunsuri:
| Anonima264 a răspuns:

Buna!
De obieci cand merg la cumparaturi folosesc mereu pungile deja folosite(cele achizitionate in trecut).
O seara buna!

| oOSaritaOo a răspuns:

Imi iau pugi de acasa.

| 0rlando a răspuns:

Mă doare la bască, am ditamai portbagajul, ce să fac cu pungile?

| FucktheSystem a răspuns:

Depinde, dacă uit să îmi iau sau nu.

| adulahfaapdoøjadjal a răspuns (pentru 0rlando):

Le folosesc pe cele vechi, nu pentru ca sunt mare ecolog, ci pentru ca nu vreau sa irosesc bani si nu vreau sa ma inec intr-un ocean de pungi.
Orlando ne doare fix in basca de Dacia ta 1310. Tu de la casa la masina iei toate produsele in brate?

| Forev3rAlone a răspuns:

Noi refolosim.
Le pastram pe cele de buna stare.
Sincer, nu cred ca am mai cumparat pungi de un an si ceva laughing

| 0rlando a răspuns (pentru adulahfaapdoøjadjal):

De la mașină până la ușa de la casă, am fix 2 metri.
http://youtu.be/8Jwwk0wA058

| William a răspuns:

Daca nu uit sa iau de acasa o punga cumpar una, dar daca imi aduc aminte sa iau de acasa nu mai cumpar.

| mixxjim a răspuns:

In general iau de-acasa si de obicei sacose de textil sau din cele din cartonul acela special si rezistent.

NOname
| NOname explică (pentru mixxjim):

Perfect.

| micurutza2005 a răspuns:

Ma enerveaza sa fac colectii de pungi asa ca le folosesc pe cele de acasa pana se rup, asta daca nu uit sa imi iau pungi de acasa.

| davidtm a răspuns (pentru 0rlando):

laughing

| silvipisicutza a răspuns:

De obicei le folosim pe cele vechi, dar nu neaparat pentru. mediu ci pentru. economie. Dar nu e exclusa treaba cu mediul, am spus!

| AndreutsaaaXD a răspuns:

Hey,buna...Eu cand ma duc la cumparaturi folosesc pungile achizitionate in trebut.happywinking

| macs3k a răspuns:

De obicei iau o geanta sau o plasa achizitionata in trecut dar in caz ca uit cumpar una noua happy

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
am 4 sacose trainice si le folosesc atunci cand fac aprovizionarea pe o luna le folosesc mereu, de ce as arunca mereu cu bani pe sacose? cum nu imi permite sanatatea sa ies mereu la cumparaturi, doar o data pe luna fac aprovizionarea, in rest pentru maruntisuri si probleme aparute inopinant, trimit sotul/fiu.
O frumoasa zi sa aihappy

| Gregory a răspuns:

Bună dimineața. De obicei le iau pe cele vechi până se mai uzează. În cazul în care uit, cumpăr de la magazinul respectiv. Sincer, mi-ar plăcea să dispară de pe piață astfel de pungi, și să fie înlocuite cu cele de hârtie sau material textil. Am urmat facultatea de geografie, specializarea știința mediului, iar la cursul de managementul deșurilor ni s-a spus că pungile de plastic au nevoie de 500 până la 1000 de ani pentru a se degrada. Deci, până se îmbunătățesc lucrurile și pe la noi, să protejăm natura cât putem de mult. După ce folosim astfel de pungi, să le aruncăm la coș, la tomberon, să le dăm foc sau să le punem în spațiile special amenajate. Dacă protejăm natura, ne respectăm pe noi. happy

| Gregory a răspuns:

Bună dimineața. De obicei le iau pe cele vechi până se mai uzează. În cazul în care uit, cumpăr de la magazinul respectiv. Sincer, mi-ar plăcea să dispară de pe piață astfel de pungi, și să fie înlocuite cu cele de hârtie sau material textil. Am urmat facultatea de geografie, specializarea știința mediului, iar la cursul de managementul deșeurilor ni s-a spus că pungile de plastic au nevoie de 500 până la 1000 de ani pentru a se degrada. Deci, până se îmbunătățesc lucrurile și pe la noi, să protejăm natura cât putem de mult. După ce folosim astfel de pungi, să le aruncăm la coș, la tomberon, să le dăm foc sau să le punem în spațiile special amenajate. Dacă protejăm natura, ne respectăm pe noi. happy

NOname
| NOname explică (pentru Gregory):

Corect.

Natura trebuie protejată, ca să nu ajungem aşa:
http://i.imgur.com/LnEwL.png

| Gregory a răspuns (pentru NOname):

Trebuie să ne dăm silința ca să nu se întâmple un astfel de fenomen.
Mulțumesc pentru imagine. Foarte sugestivă. O zi cu mult aer proaspăt. happy

| Mihaela2001 a răspuns:

Le iau pe cele cumparate in trecut.

| dge18 a răspuns:

Eu de obicei imi iau pungile folosite... numai iau 100 de pungi de la magazin, i-au 10 pungi mari de acasa si gata laughing ca in ziua de azi la magazine numai sunt pungile asa de mari, nu ati observat?

| Tarta_Marius_1988 a răspuns:

E o prostie faza cu pungile eco oh go on

| onasis1961 a răspuns:

Dacă nu le folosesc pe cele din dotare iau pungi biodegradabile.

| IMC90 a răspuns:

Eu le folosesc pe alea achizitionate in trecut.
Dar, ca idee : nu mai exista pungi daunatoare mediului in marile hipermarketuri (toate sunt biodegradabile)

| timisoara a răspuns:

Eu aleg pe cele vechi. Daca cumpar o punga, o folosesc pana se rupe.

| Tytos_Bătrânu_1996 a răspuns:

Refolosesc

| W3R4 a răspuns:

Le refolosesc pe cele de acasa...pana iau prea multe kilograme de cartofi si se rup! laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Refolosesc aceleasi pungi/sacose. De parca n-am ce face cu banii laughing
Nu prea ma intereseaza pe mine de mediu dar totusi nu-mi bat joc de el. Nu-i inteleg pe unii arunca pe jos si cosul e langa ei.

| justitiarul a răspuns:

In pungi de hartie.La Auchan in Timisoara exista si optiunea asta, stiai?