|

De ce padurea Amazoniana arde? Arde deoarece da cineva foc sau sunt alte motive?
Arderea asta insemna un risc pentru intreaga planeta?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Padurea arde in general (orice padure) pentru ca nu e lasata sa arda cand sunt uscaciuni putine, iar dupa cativa ani se strang, moment in care la prima vara secetoasa arde mult mai rau, mai tare si se distruge mai multa padure decat daca ardea in fiecare an cate putin

insa padurea Amazonului arde din cauza ca la 95% s-a pus foc cu intentie

motive putem numai sa banuim, insa e ABSOLUT CLAR ca presedintele lor e mana in mana cu cei care au pus foc, pentru ca tara arde si baba se piaptana, asta, NENOROCITUL ALA se injura cu presedintele Frantei, si "vezi doamne" daca presedintele Frantei isi cere scuze atunci accepta... AJUTOR international (iar presdintele Frantei ORICUM nu poate sa faca asta, pentru ca nu a gresit cu nimic, dar mai ales il bat cu pietre frantuzii daca se dovedeste a fi papa lapte si mananca din palma ORICARUI alt presedinte)

E FOARTE CLAR CA VREA CA PADUREA SA ARDA!

padurea Amazonului e considerata a fi plamanul planetei, responsabila de 20% din absorbtia de dioxid de carbon (asta fac plantele)... problema nu e ca am ramane fara oxigen, ci faptul ca, exista un efect de domino, cu cat e mai mult dioxid de carbon, cu atat mai mult caldura absorbita de la soare nu se mai disipa in afara planetei, moment in care se mareste temperatura (incalzirea globala) iar punctul critic o sa fie la un moment dat in care calota polara de la polul nord nu o sa mai poata mentine bariera peste depozitelele de metan de sub ea, moment in care alea vor ajunge in atmosfera si se considera ca asta v-a duce la fenomene meteorologice extreme, inclusiv uragane care vor matura toata planeta nu numai oceanele

| a răspuns:

Foloseste magia google search si aflii toate detaliile. Dar pe scurt:
-arde si natural (seceta duce la incendii) si pentru ca fiermieri si dezvolatori dau foc ca sa poate ocupa terenul (aka sa faca $$$).
-e rau ca arde pentru produce mult oxigen (undeva la 20% din cantitatea globala), care e esential pentru a mentine aerul respirabil si pe noi in viata.

| a răspuns:

Poate sa ardă și natural sau din cauza călduri.

| a răspuns:

In pădurea Amazoniana trăiesc oameni la care inca nu au ajuns nimeni, organizați in triburi, oameni needucați, care trăiesc din vânat. Se poate ajunge la cei de pe malurile raului Amazon cu barca dar urcând si este foarte greu sa vaslesti.Au ajuns la ei unii misionari creștini si sunt periculoși pentru ca se hrănesc si cu carne de om. Poate se dorește lichidarea acestor triburi de oameni, de aceea i s-a dat foc.

| a răspuns:

The dry season creates the favourable conditions for the use and spread of fire, but starting a fire is the work of humans, either deliberately or by accident," INPE research Alberto Setzer told Reuters. Human activities - farming, mining and drilling - are what scientists say are exacerbating the situation now. In Brazil, cattle farmers start fires deliberately to clear forest to make way for ranching, and it’s not always legal.
In Mato Grosso and Para, where Brazil’s agricultural frontier has expanded and pushed into the forest basin, more deforestation has been recorded and wildfires have increased.

The fears surrounding deforestation have grown under Bolsonaro, who has vowed to develop the region for farming and mining since coming into office, ignoring international concern over deforestation and climate change. Carlos Rittl of the Climate Observatory told CNN that environmentalists and researchers blame Bolsonaro’s pro-business leadership for emboldening farmers to cut away at more Amazon land for ranching. Recently, the research agency INPE presented data that showed an 88 per cent increase in deforestation in June compared to the same month one year ago

Citeste tot articolul.

https://www.google.com/......ained/amp/