| darius0727 a întrebat:

Ce ar fi dacă am avea roboți în fiecare fabrica din lume și ei sa fie singurii care prestează servicii pentru produs de ce au oamenii nevoie? Iar toate lucrurile și nevoile oamenilor sa fie gratuite și fiecare om să-și poată producă singur ce vrea? Acum ca e și Inteligenta artificiala asta ajuta și mai mult.

34 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

"Ce ar fi dacă am avea roboți în fiecare fabrica din lume și ei sa fie singurii care prestează servicii pentru produs de ce au oamenii nevoie? "

existau si pana acum destule fabrici in care nu a venit AI-ul cu moda lui actuala sa schimbe lucrurile, ci aceeste lucruri existau deja, sunt industrii in care robotii lucreaza de zeci de ani, este vorba de industria producatoare de autovehicule de exemplu

"Iar toate lucrurile și nevoile oamenilor sa fie gratuite și fiecare om să-și poată producă singur ce vrea?"

asta este o utopie fara sens, totdeauna va exista cineva care va avea parte de un anume castig, robotii aceia vor fi fabricati tot de oameni la inceput, mentenanta lor o vor face tot oamenii ca si acum, iar daca se va ajunge in viitorul indepartat ca robotii sa creeze roboti, atunci oamenii fiind pe plan secund nu vor mai avea oamenii de ce sa aiba nevoile satisfacute de roboti care stapanesc lumea, regele unui stat se gandeste prima data la prosperitatea tuturor din statul sau sau prima data la familia sa?

in fine am vrut doar sa merg pe insinuarile tale si sa caut sa dau un raspuns

| darius0727 explică (pentru Simpatic):

De ce sa nu aibă nevoie oamenii de ceea ce își doresc? Nu prea vad logica, iar familia e familie avem grija de familie noastre din totdeauna, asta nu se va schimba.

| Simpatic a răspuns (pentru darius0727):

"Iar toate lucrurile și nevoile oamenilor sa fie gratuite și fiecare om să-și poată producă singur ce vrea?"

eu te cred ca ar fi interesant sa obtinem tot ce ne dorim fara griji si fara niciun cost, dar este oare posibil?
adica dai comanda unui robot si iti realizeaza o masina sau orice alt bun, ceva de genul ce face acum imprimanta 3D in anumite domenii, ok! dar nu costa nimic? sau implica si costuri?
caci daca implica si costuri atunci urmeaza ca si pana acum logica noastra materialista, actuala

daca doar robotii ar presta tot felul de servicii, oamenii cu ce s-ar mai ocupa? ar da cu biciul in roboti sau ce anume ar face? ca nu poti sa zici ca miliarde de oameni toti ar lucra in programarea si mentenanta robotilor
in fine, este un univers placut cel pe care l-ai conturat mai sus dar nu este tocmai realizabil, sau nu atat de usor in lipsa unor alte detalii pe care nu ni le-ai oferit
logica asta cu a avea orice fara sa te coste nimic nu este posibila din "n" motive!
este ca si cum te-ai duce la supermarket ai umple 2 cosuri si nu ai plati absolut nimic...

| RAY a răspuns:

Evolutia umana arata ceva interesant, sunt foarte bune dezastratele asupra unui numar semnificativ de persoane, cu cat omul a evoluat mai mult cu atat este mai inteligent, iq este mai mare cu cat mai departe de africa, deci daca omul numai sufera nu se va mai dezvolta, omul trebuie chinuit la maxim sa se dezolte, daca din 8 miliarde ar disparea 7 sa vezi ce evolutie ar fi, deci oameni devin mai lenesi, mai putin motivati daca au tot ce au nevoie, asta e ca si cand eram fecioar la tata si mama nu aveam nici o grija

| darius0727 explică (pentru RAY):

Te contrazic aici, omul nu trebuie sa sufere ca să înainteze intelectual, ce spui tu înseamnă că suntem încă la stagiul de primate precum câinele care dacă nu-l bați nu tace din gura. Și într-un fel dacă el alege sa își trăiască viata în involuție atunci lasă-l sa o facă ca pe tine nu te deranjează asta, ca să fi sigur ca nu dispare specia umana, sa bage "regula de aur" în care e obligatoriu sa citești 3 cărți pe an?

| RAY a răspuns (pentru darius0727):

Asta ai înțeles? Eu am scris că adaptarea la noi medii la făcut pe om mai evoluat, mai creativ, inteligent

| doctorandus a răspuns:

Hmm... capitalistii vor face asta, daca e rentabil.

| relian a răspuns:

Te uiti la prea multe SF, dar cei mai rau, este ca le iei si de adevarate.
AI, pfff, aia da, sigu ne putem lasa in baza la un program de cautare, face ala tot pentru noi laughing

| darius0727 explică (pentru relian):

De ce nu?

| relian a răspuns (pentru darius0727):

Pt ca AI este de fapt un fel de google, doar ca nu mai cauti tu, cauta el pentru tine.Este un fel de motor de cautare la motor de cautare.
AI nu proceseaza nimic, sa poata sa aduca o informatie clara si exacta, trebuie sa ii ceri ceva f clar si la care sa nu existe ceva interpretari sau analogii, ori sa mai existe ceva asemanator, ca iti arunca tot ce gaseste despre subiuectul respectiv.

Desi tu ii spui clar, frate eu vreau tema pe subiectul X, el in secunda urmatoare a si uitat laughing deci e mai slab ca google.
Nu te baza pe AI asta, sub nici o forma, numa timpenii iti arata sau iti baga sub gusa laughing

| StoicAnalysis a răspuns:

Oamenii de obicei cauta sa aiba mai mult decat celalalt. Si daca ar fi totul gratuit, ce m-ar opri pe mine si pe restul lumii sa ne procuram camioane intregi de produse? Asta e la modul figurat. Dar daca stai sa te gandesti un pic, toate produsele care ipotetic vorbind, ar fi gratuite, s-ar lua in cantitati mai mari, si am secatui planeta de resurse foarte rapid. Ceea ce ne opreste acum sa nu cumparam cantitati enorme de produse, este puterea banului. Intr-o lume in care estimativ 5 din 10 romani isi cumpara gucci, ultimul model de Iphone, si multe alte lucruri scumpe, locuind intr-o garsoniera sau apartament cu doua camere care nici macar nu le apartin pe acte, ideea de produse gratuite cade din start.
Si daca ar fi doar in Romania ar fi ok. Dar mai sunt in lume tari asemanatoare.
Deocamdata noi oamenii in general nu suntem destul de disciplinati incat sa gandim responsabil si sa luam doar ceea ce avem nevoie. Intotdeauna vor fi o majoritate a oamenilor care vor lua mai mult decat au nevoie.

| darius0727 explică (pentru StoicAnalysis):

Asta e ideea, nu secatuiesti planeta, ba din potriva, o faci mai bogata, pentru ca noi oamenii deja consumam mai mult decât producem prin simplu fapt ca muncim iar corpul are nevoile lui pentru asta, dar dacă nu am face asta nu am mai nici consuma atât, plus de asta tot ce consumam ca oameni se reciclează deci nici nu pierdem din resurse. Pricepi conceptul?

| StoicAnalysis a răspuns (pentru darius0727):

Cu anumite produse da, dar exisra produse de care omenirea depinde si au componente limitate. Adica momentan inca nu traim intr-o lume in care poti face totul 100% reciclabil. Avem in nu mai stiu ce tara mai pustie o gramada de tone de deseuri nucleare pe care nu le putem recicla. Si ele se aduna in continuare in bunker-ul ala. Avem tehnologii de baterii pe baza de Lithiu. Ala nu creste in copaci si e destul de limitat ca resursa. Si lista poate continua.
Adica eu pricep ce vrei tu sa zici, dar ideea ta in ziua de astazi ramane una utopica.

| ioana748 a răspuns:

Buna,
In linkul alaturat vei vedea ca intrebarea ta are sens.
Ideea este ca au aplicat 2 milioane de persoane. Deci, undeva peste 200 de ani, viitorul sa fie apropiat de povestea ta. Insa va fi cu portia nu la discreție totul.
Nu este SF, este realitatea.
Pana atunci trebuie sa mai rareasca dintre noi. Oricum omul a esuat ca si specie a nu stiu cata oara.

https://www.gandul.ro/......i-19639119

| darius0727 explică (pentru ioana748):

E o prostie pentru ca i condiționează cu bani sa facă un experiment la care știm deja răspunsul. Adică omul e primitiv și asa va și rămâne dacă el asta alege. Cu cât mai mulți primitivi cu atât planeta se reface ușor ușor prin faptul ca dacă unul arunca gunoiul pe jos va fi închis în pușcărie. Educația se face prin modul de viata nu prin hârtiile lor jegoase.

| ioana748 a răspuns (pentru darius0727):

Sunt de acord cu tine. Dar din păcate aceasta vietate numita om are degeaba cel mai complex sistem din Univers si anume creierul. Se vinde pe el, pe masa, pe tasu, pe fisu, pe fisa, pe stranepotii lui pentru doi lei si un mod de viata jegos, infect.
Din pacate cei buni platesc pentru cei rai, dar nesemnificativ pentru Universul din care aceasta planeta face parte.
Toate cele bune,

| Lupică27 a răspuns:

Vrei sa isi piarda bancherii averile? Si toti magnatii astia nenorociti?
Acu serios n-ai cum sa faci asa ceva, cel putin nu la noi cu mentalitatea noastra, pai romanu pana nu fura sau nu pacaleste pe careva nu se simte bine.

| MistarGoGu a răspuns (pentru Lupică27):

Calm. Calm Mister Lupica nu plânge de " mila " bancherilor si a magnatilor ca se " descurcă " ei in toate! Avem si noi roboți destui in industria auto *( Ford, Dacia ) plus fabrici de componente auto *( Stabilus - BV, Joysonquin - tot BV ) si in multe alte domenii! Daca nu ar fi roboți si sa se facă totul manual ar iesi masinile la niste costuri de nu le-ar mai cumpara nici Dracu! Si nu doar masini, electronice, placi de circuite si muuuuulte alte chestii facute între 30 -80 % robotizat!

| MistarGoGu a răspuns (pentru Lupică27):

La mărcile auto de lux *( Rolls, Bentley chiar si la unele modele de top MBenz sau BMW anumite chestii se fac manual pentru finete si exclusivitate *( serii limitate sau aniversare )

| darius0727 explică (pentru MistarGoGu):

Nu are relevanta, Ai-ul va face asta pentru noi.

| darius0727 explică (pentru MistarGoGu):

Și ce legătură are? Dacă robotii ți-ar da tot ce îți dorești tu...

| darius0727 explică (pentru Lupică27):

Pai aici ce spui tu tine deja de educație, exista totuși legi pe care le poți respecta dacă nu vrei sa ajungi la "mititica"

| MistarGoGu a răspuns (pentru darius0727):

Te-ai LASA operat pe creier sau inima de AI sau de un Robot? Nu prea cred! Roboții medicali tot de oameni sunt coordonați! Ai avea curajul sa zbori cu un avion controlat de AI 100% fara un minim control uman? Sunt niste limite pana unde putem împinge robotica si tehnologia AI!

| darius0727 explică (pentru MistarGoGu):

Perfecta dreptate. Întrebarea mea nu are logica pentru ca robotii sunt roboti, nu ști niciodată ce-i trece prin cap. Dacă as putea as șterge întrebarea mea dar nu ma lasă TPU.

| LisaJulie a răspuns:

Chestia asta va fi posibila dar după anul 2050 cred! Ne place sau nu ne place acesta este progresul

| MistarGoGu a răspuns:

Sunt multe chestii " de finete " pe care doar mana omului le poate face! Roboții sunt buni la chestii repetitive, murdare sau periculoase pentru om! Pai Noi ce am mai face in cazul asta! Sa cântăm pe la nunți, botezuri? Ori sa scriem programele pentru roboți si la 2-3 luni sa dăm cu vaselina pe la articulatii si sa mai strângem 2-3 suruburi slăbire la cate un robot?

| darius0727 explică (pentru MistarGoGu):

Orice chestie oricât de fina ar fi ea o poate face robotul, ba mai mult de atât, gândește-te cât au evoluat lucrurile doar, pe de alta parte noi am rămâne doar sa credem arta și alte lucruri noi.

| Korkodeln a răspuns:

In momentul in care n-o sa mai fie nevoie de munca ta si un robot o sa poata sa o faca mai ieftin, mai bine si mai repede, atunci o sa observi ca esti acea amprenta de carbon (carbon footprint) pe care vor sa o reduca, nu o sa te tina nimeni sa faci concurs de spart iPhone33 cu pretenarii someri.

| darius0727 explică (pentru Korkodeln):

Nu înțeleg ce vrei sa spui, fi mai detaliat.

| darius0727 explică:

De specificat ca singura asa mica problema ar fi cea de spațiul acordat fiecăruia pentru a face ce vrea el în patracica lui. Spun asta pentru ca nu am putea avea aceeasi infrastructura dacă se și implementează ce am spus. Fiecare om ar avea un spațiu de desfășurare a ce e al lui, dar unul limitat.si edeapecificat ca nici nu poți sa îi iei bogatului ce a acumulat de-a lungul anilor pentru ca cică toți avem drepturi egale.

| darius0727 explică:

Cine vrea sa muncește sa o facă în continuare dar gratuit.

| darius0727 explică:

Anulez întrebarea pentru ca e stupida.

| darius0727 explică:

Nu luați în seama întrebarea mea de mai sus, rectific prin urmatoarea: Cum ar fi ca să fie mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu? Sa pună legi noi ca precum:
-Ai dreptul la o săptămână în spațiul public /an
-Sa taie curentul, îl ai doar dacă muncești pentru el
-Salariul sa scadă la 1 ban pe luna iar preturile sa rămână la fel
-Sa oprească cu totul pecourile, fiecare își conduce mașina cu cât are în rezervor, dacă se oprește pe domeniul public, sa ți-o claseze iar pe tine sa te împuște în cap
-Sa fi împușcat în cap dacă nu respecți ce se impune
Masuri dure pentru ca doar asa reducem populația globala.

| johnnny123 a răspuns (pentru darius0727):

Ceea ce ai scris acum este de o mie de ori mai stupid decât întrebarea inițială.