Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3071038intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
10 Feb
SATI 301.193AFISARI
172.137VIZITE
152.241V. UNICI

Imi puteti spune,va rog mult,cum sa face configuratia electronica? Nu am inteles deloc cum sa face,profesoara nu ne-a predat bine, si am pe maine tema sa fac configuratia electonica a elementelor pana la argon, dar nu am inteles nimic.Dau funda.Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • 6 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
 • a răspuns:
  Https://www.google.ro/? gws_rd=cr&ei=HGJAUqqOHKOn4gSPjYBg#q=configuratia+electronica, cauta aici si vei gasi. google e raspunsul tuturor intrebarilor.
 • a răspuns:
  Cunoscind nr de elcetroni al unui element poti face configuratia acesotora retinind citi electroni incap pe un strat, citi max de electroni.Si trebuie sa retii ca pe 1 strat incap doar 2 electroni cu exceptia H care are doar 1.Pe stratul 2 incap max 8 electroni pe stratul 3 incap 18 si pe stratul 4 incap max 32 de electroni.Tu cum a dat cineva un ex aici Magneziu stii sau ti se spune are 12 electroni si tu trebuie sai asezi.Deci asezi 2 pe primul strat-8 pe al 2lea strat si pe al tgreilea citi au mai ramas adica 2.Si uite asa faci in fctie de citi electroni ai dar trebuie sa stii citi incap max pe fiecare strat.Asta e tot.
 • a răspuns:
  Http://ro.wikipedia.org/wiki/Configura%C8%9Bie_electronic%C4%83

  Si bine inteles totul consta in acea "formula " care ti-o preda profa! Fii mai atenta la ore, daca nu cere niste explicatii in plus!
 • a răspuns:
  Uite cum facem eu iti dau un exemplu ok?
  Mai intai trebuie sa calculezi cati protoni si electroni are elementul(adica numarul de masa si numarul atomic)
  De exemplu la Magneziu are 12 protoni si 12 electroni.
  Uite asa se face configuratia electronica:
  1(K): 2 electroni
  2(L):6 electroni
  3(M): 4 electroni
  Acum sa iti explic:
  Daca magneziul are 12 electroni tu o sa asezi pe straturi electroni.
  Am pus 1(K) pentru ca e primul strat pe care incap doar 2 electroni, 2(L) am pus 6 electroni pentru ca incap 6, iar pe al treilea tot 6 incapeau dar mai erau de pus doar 4 electroni.
  Pentru ca 2+6+4 da 12 electroni exact cat are magneziul.
  In concluzie tu trebuie sa asezi electroni pe straturi.(1(K) max 2e, 2(L) max 6e, 3(M) max 6e si restul cauti pe internet cati electroni incap pe urmatoarele straturi
  Sper ca te-am ajutat
  Funda?
  a răspuns (pentru AlexCiobi):
  Sa iti dea funda pentru ce pentru greseala explicata? Magneziul are 12 electroni si sint configurati 2-8-2 nicidecum cum ai aratat tu.Deci daca nu stii sigur nu spune prostii. Daca luam atomul putem spune ca avem pe primul strat 1sau 2 electroni.Deci in afara de H unde avem, pe primul strat 1 electron restul atomilor au asa cum ai spus tu 2 electroni.Dar pe stratul 2 nu avem 6 cum tu stiai sau configurai ci 8 electroni.Pe stratul al 3lea avem max 18 electroni si pe stratul 4lea avem max 32 de electroni. Tinind cont de numarul max ce se [poat afla pe un strat vom avea la Magneziu =12 e 2 pe primul strat 8 pe al doilea si citi au mai ramas pina la 12 pe ultimul adica 2. Ei acum mergi si dai raspuns corect celui care a intrebat si apoi poti cere cite funde doresti tu.Bafta.
  - Ascunde conversatia (1 răspuns)