| Suntsieuom a întrebat:

Am avut o relație cu o fată timp de aproximativ 5 luni. În relația aceea, mi-a spus că simte la fel, dar nu poate să-mi spună că mă iubește pentru că „nu este pregătită". Am încercat să trec peste asta, dar de fiecare dată când încercam să fac ceva dulce sau să o țin de mână, îmi spunea că este timidă și că nu poate.

În acele 5 luni am vorbit doar o dată pe săptămână, și asta pentru că o întrebam ce mai face. De fiecare dată când vorbeam, spunea cu atâta indiferență că, dacă mă voi îndrăgosti vreodată de altcineva, ar trebui să o fac, ca și cum nu ar simți niciodată că relația va dura.

Și așa am făcut, m-am îndrăgostit de o altă fată care mi-a arătat cum e dragostea și ne-am sărutat.

După aceea i-am mărturisit prietenei mele, iar ea a început să țipe de parcă nu mi-ar fi spus să plec dracului de atâtea ori.

Asta a fost acum 2 luni și cred că în sfârșit am început să înțeleg.

Îmi pare atât de rău pentru ce am făcut, știu că greșesc, dar o parte din mine încă îmi susține decizia.
Problema e că nu cred că mă voi putea ierta vreodată.

Regret ce am făcut, și vreau să încerc să trec peste, și îmi este aproape imposibil. Dacă m as fi pus în pielea prietenei mele aș fi fost devastat și îmi pare atât de rău.
Îmi puteți spune ce părere aveți, este scuzabil, măcar puțin ce am făcut, și cum pot să dau cope

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu vad de ce ai avea scrupule si pareri de rau odata ce fosta ta prietena, (ca de iubita nici nu poate fi vorba) se comporta ca o amica oarecare si chiar ti-a spus ca ar trebui sa pleci dupa fata de care te-ai indragostit, ceea ce ai si facut.
De ce ai avea remuscari?
Nu ai facut nimic grav, rau sau ciudat, dimpotriva, te-ai indragostit si asta este minunat, de o alta fata, care ti-a raspuns in acelasi fel.
Urmeaza-ti inima si fata de care te-ai indragostit si da-i pace amicei care te tinea de fraier.

| StoicAnalysis a răspuns:

In primul rand, nu fi atat de dur cu tine. Din ce povestesti, fata respectiva oricum nu merita relatia cu tine. Adica tu i-ai dat de inteles ca vrei sa avansezi in relatie, si ea ti-a zis clar ca tu nu vei fi acela. Deci e si normal ca nu avea cum sa reziste relatia ta.

Insa ce ai gresit tu, e ca nu te-ai despartit de ea inainte sa gasesti pe altcineva. E aiurea rau sa te arunci intr-o relatie cand nici macar nu ai terminat-o pe cea actuala.

Ce poti face acum, e sa-ti ceri tie scuze si sa te ierti. Faptul ca ne-ai impartasit asta, e un pas important in a trece peste, deci acum tot ce trebuie sa faci este sa faci in continuare lucrurile din viata de zi cu zi si sa lasi timpul sa vindece sentimentul de regret.

| ania a răspuns:

Ai fi mult mai fericit daca pe viitor ai alege sa ai o relatie cand in viitorul apropiat iti propui să te casatoresti. Asa numa încurci viata fetelor degeaba.