| andreeaeml1200 a întrebat:

Am inceput anul asta facultatea si m-am mutat in Bucuresti intr-un apartament in chirie cu 2 camere. Nu stau singura, stau cu o fata pe care am cunoscut o din anunturile pe Facebook de chirii. Totul bine si frumos la inceput, am vorbit, ne-am cunoscut, am vazut ca e o fata amabila si cuminte, parea serioasa (doar parea, o sa va povestesc in curand). Ea este mai mare decat mine, are 25 de ani si e la medicina, eu proaspata studenta la drept (fac 20 de ani). Faza e ca in ultima perioada am foarte multe evaluari si teste, fiind la drept am foate mult de invatat si nu am timp de prostii, asta credeam si despre colega mea de apartament care e la medicina. Mereu ea are chef de vorba, sa stea la barfa, la taclale, daca ar fi dupa ea ar sta pana la 2 noaptea de vorba, are chef sa dea muzica in timpul saptamanii cand eu am cursuri si seminarii de la 8 dimineata la 4 seara chiar si 6, gen are chef de muzica fix cand vin eu de la fac, vrea sa danseze, sa povesteasca despre baietii cu care o avut treaba acum ceva timp (astea is subiectele ei preferate), are foarte multa energie, eu nu inteleg de unde naiba are asa mult timp, am crezut ca daca e la medicina nu o sa aiba timp de nimic, da ea mai mult sta acasa decat plecata. Cand ma trezesc eu dimineata sa merg la faculta, ea doarme, cand ma intorc de la facultatee mereu o gasesc acasa, eu nu inteleg ce naiba de medicina face ea, oare asa lejer e la ei la medicina? da parca nu mi vine a crede. Faza nasoala ca ea sta pe capul meu, vrea sa iesim sa ne plimbam, vrea mereu sa ii dau atentie, gen sa ii ascult barfele si sa fac ce face ea ( ce am povestit mai sus), ii zic ca am de invatat si imi spune ''da lasa fata ca ai timp"', efectiv ma enerveaza si imi
invadeaza spatiul personal si nu ma lasa sa invat.
Voi ce parere aveti despre asta? Asa lejer e la medicina, de mereu are timp sa stea degeaba? Mi se pare foarte ciudat comportamentul ei, mai ales ca e mult mai mare decat mine si e foarte imatura. Oare sa ma mut, ce sa fac?

3 răspunsuri:
| Lunaris14 a răspuns:

Problema nu e facultatea ei, ci faptul că nu respectă spațiul tău. Dacă te sufocă cu vorbă, muzică și atenție când tu ai de învățat, e clar că aveți ritmuri total diferite.

Spune-i direct ce ai nevoie: liniște, program, limite.
Dacă nu respectă, mutatul e cea mai bună variantă. Ai nevoie de un loc unde poți învăța și trăi normal.

| Miruna0909 a răspuns:

Mesajul tau este fix exemplu pentru *viitorii medici ai României*
Toți medicii sunt numai pentru bani, studentele de duc in cabinet la doctorii batrani sa le facă "o analiză", ceva cu gura, întelegi. Eu te sfăruiesc să stai singură în chirie, mai ales daca fata asta nu e serioasă deloc.

| StoicAnalysis a răspuns:

Sunt 4 tipuri de studenti la facultate.
1. Tipul care se intelege bine cu profesorii si cotizeaza acolo unde trebuie
2. Tipul care il/o doare la basca si face totul pe ultima suta de metri
3. Tipul dedicat si muncitor ( Tu )
4. Tipul care copie si care se intelege bine cu colegii de grupa.