| AnaMariaI2509 a întrebat:

Am nevoie de niște opinii! Sunt elevă în clasa a VIII-a și sunt foarte, foarte nehotărâtă pe alegerile pentru liceu, poate pentru că nu știu dacă corelează cu ce vreau sa fac in viitor.
Doresc să merg la o facultate de limbi străine de când mă știu, problema este profilul meu de liceu. Din cate am auzit, profilul nu contează, dar fiecare profil are bacul lui, așa că asta m-a c-am dat jos de pe șine. Am văzut că majoritatea facultăților de limbi străine necesită nota bacului la limba română, asta m-a dus cu gândul spre Științe Sociale, sunt bună la istorie și geografie așa că mi sa părut o idee bună.
După ceva timp, venise în liceu cu o ofertă, acolo iar m-am dat peste cap, da, nu era liceu teoretic, ci tehnologic, aveau un profil de prelucrare a lemnului care nu mă interesa și un profil de turism cu engleza intensiv. Profilul nu părea rău, engleză intensiv nu ar fi rău, având în vedere că doresc să merg pe engleză la una dintre specializări dar toată lumea îmi zice că în urma unui liceu tehnologic nu o sa pot intra la o facultate de limbi străine. Înțeleg că multe dintre facultăți au criterii diferite de admitere, așa că aș dori să știu ce profil ar fi mai avantajos, având în vedere că nu am in minte o facultate anume.

1 răspuns:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Vrei meserie? Alege un liceu tehnologic.
Vrei facultate? Alege un liceu teoretic cu profil apropiat de ceea ce dorești să faci în viitor.
In cazul tau: profil uman. Ai de unde alege acolo.