Aaaaa, cat de la mintea cocoshului poate fi, normal n-ai voie sa cumperi arme, asa aiurea in tramvai, pentru ca arme nu vinde statul; iar tot ce se poate vinde la capitolul arme ceea ce tu poti lua este de pe black market, ceea ce e ilegal desigur.
Singurele arme care le poti avea sunt numai acelea pentru care ei permis si le cumperi in mod legal, care le poti folosi numai in legitima aparare. Normal chiar daca ai folosit arma, si ai impuscat pe cel care tia furat hartia igienica de la WC, tot intri la inchisoare.
Mi se pare ca numai in Texas ai voie sa impusti pe oricine care calca pe propietatea ta, fara sa fii tras la raspundere in nici un fel, asta doar desigur daca ai martori, ca din cate stiu eu "detectorul de minciuni " nu poate fi folosit in instanta impotriva nimanui... (culmea e ca poate fi folosita o convorbire telefonica care ar fi ptu fi chiar o farsa, si este considerata dovada solida )
Dar, in unele state, si nu numai in SUA oamenii au arme, acum motive gasesti sute, de ce au oamenii arme?
Oricum, nu prea te ajuta in Romanica sa ai arma, daca esti pampalau, nu are importanta arma, ramai apoi pamapalau cu arma.
BTW "intrebare la voi" asta nu suna prea bine...