anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna am 14 ani si am o intrebare
toti prietenii mei fumeaza, insa eu am avut vointa sa nu ma apuc, ma incuraja foarte mult toti cei care spuneau ca sa nu ma apuc, si nu m-am apucat. mai mult din jumatate de clasa fumeaza si un sfert au si incercat. eu nici macar nu vreau sa gust pentru ca 1) daca o sa gust am sanse mari sa imi placa 2) dupa sunt sigura ca o sa irosesc bani aiurea 3) sanatatea mea e pe primul loc si atat dar pritenii mei tot imi spun"nu mai spun asa stii bine ca oricum cand o sa fii la liceu sau asa oricum o sa vezi alt grup in care o sa stai si ei o sa fumeze" eu i-am raspuns negativ ca nu o sa ma apuc never" dati-mi un sfat ce sa fac? sa stiti ca daca stau cu ei ma afecteaza si pe mine dar is prieteni mei si tin mult la ei, multumesc si va rog help:*

8 răspunsuri:
| maryana5 a răspuns:

Poti sa-ti gasesti alt anturajwinking

| lavynika a răspuns:

Nu trebuie sa te apuci de fumat.De ce te-a apuca? Daca sunt prietenii tai stau cu tine si daca nu fumezi. Da ai dreptate multi prieteni mi-au zis ca lea placut si simteau nevoia sa fumeze inca de la primele tigari.Ai doar 14 ani si nu cred ca vrei sa iti gauresti plamanii.Cu cat incepi mai devreme cu atata sansele sa faci cancer sunt mai mari.

| Roxy a răspuns:

Pai daca ai o vointa asa de puternica bv tiewinking
Si sfatul meu ar fi sa nu te apuci.iti spun cum o sa fie in viitor, nu iti spun de boli ca cred ca esti destul de mare incat sa stii cum iti afecteaza sanatatea.
O sa iti iei un pachet de tigari. Un pachet de tigari costa 10 lei.sa zicem ca fumezi un pachet pe zi.Intro luna 3 milioane ai dat pe tigari.Pe langa asta cand o sa iesi cu colegi sau cu prieteni, cativa o sa iti ceara tigari, si din 20 de tigari tu o sa mai ai doar 10 pentru ca celelalte le-ai dat colegilor.
Gandeste-te un pic si la parinti tai ca ei muncesc sa iti dea acei bani.Si de ce sa i strici pe tigari cand poti in 2 luni daca este baiat destept sa iti iei un telefon nou, sau un skate, sau sa te duci la strand de bani aceeabig grin
Plus ca fetelor le plac baieti care nu fumeaza(sunt si excepti)deoarece cand se saruta nu au gust amar
Parinti mei sunt fumatori de mult timp, si as fi putut sa ma apuc cand vroiam eu, dar mai bine ma duc la strand sau imi cumpar toate hainele care le vreau decat sa fumez.
Si nu fumez deoarece fumatul ingalbeneste dinti si eu am o obsesie cu dinti santosi si albibig grin
Dar e viata ta... fa ce vrei...eu ti-am spus ce vad zilnic in cafenele si prin cluburi la copii de 14 anibig grin
:*

| luciana200972 a răspuns:

In primul rand nu trebuie sa faci ceva pentru ca asa spun sau fac prietenii tai ci pentru ca asa simti tu.In al doilea rand sincer vorbind e prea devreme sa te apuci de sportul asta, gandeste-te ca ai toata viata inainte sa fumezi daca asa vei vrea, deocamdata sunt multe alte lucruri pe care le poti face cu banii, eu am 26 de ani si fumez de la 18, cheltuiesc cam 200 de lei pe luna numai pe tigari fa si tu un calcul. Ce bine era dc nu ma apucam de fumat, am incercat sa ma las dar nu am avut suficienta vointa, asa ca gandeste-te bine la ce vrei sa faci. Si nu in ultimul rand trebuie sa te gandesti la toate bolile ce pot aparea datorita fumatului. Oricum decizia trebuie sa-ti apartina in totalitate.

| Madalina1455684 a răspuns:

Si eu am prieteni care fumeaza dar ai mei nu imi spun niciodata hai fumeaza macar un fum. Iar eu sunt de pararea ca un prieten e facut sa te invete lucruri bune. Dar prietenii dai isi dau seama de ceea ce fac? Parintii tai stiu ca prietenii tai te incurajeaza la un lucru rau? Gndeste-te ca daca ei nu stiu cand o sa afle o sa le fie foarte greu sa accepte ca propriul lor copil ar putea face asa ceva.Parerea mea este ca ar fi mai bine sa nu iti asculti prietenii care iti dau asemenea sfaturi!

| Silviu591 a răspuns:

Apff. daca vrei ceva il faci.eu pur si simplu am numai prieteni fumatori.si eu nu am pus niciodata gura pe tigara.si nu am varsta ta de 14 anisori tongue. mi se pare o tampenie sa nu poti renunta.in primul rand tu te controlezi.nu te controleaza altcineva. tu spui ce vrei sa faci nu altul... daca nu poti face nici macar atata lucru esti de nimic. va controleaza o bugata de frunza prelucrata acoperita de o foita de hartie.chiar sunteti degeaba sincer.

| ╔═.♥.══════╗ a răspuns:

Daca chiar sunt prietenii tai nuh tear incuraja sa faci asa ceva. nuh te apuca de fumath doar pentru ca si altii o fac.mai tarziu ei isi vor da seama de greseala lor si uh o sa fii mandra sa spui ca nuh ai cazuth in patima fumatului. funda?

| Andreea1997 a răspuns:

Nu cred ca e bine sa te apuci de fumat mai ales de la varsta asta...mai asteapta si oricum prieteni tai vor intelege ...parerea mea :*:*