| Peli75 a întrebat:

Bună. Am multe de povestit. Va zic că veți avea mult de citit! Peste o luna fac 19 ani, și eu mă consider o persoană rea din punct de vedere social și din Mai multe puncte de vedere. În primul rând am absolvit liceul, nu am bacul, îmi mai trebuie 2 probe să le iau. Sunt la o postliceală. Am permis de aproape 4 luni și accept că sunt începător dar mă critic dur. Nu am făcut accident, merg ok pe drum dar eu simt că nu conduc bine. Fața mea nu inspiră încredere. Social nu stau bine, nu am prieteni. Iubită nu am avut niciodată și sunt virgin ( poate e spre rușinea mea). Am încercat să am iubita însă nu prea mi-a reușit. Fumez, sunt mereu agitat, și cred ca sunt bipolar, uneori nu pot vorbi cu nimeni sunt anti social, alteori as vorbi dar nu am cu cine. Părinții mei nu-mi dau sarcini mai grele sa zic asa pe motiv că nu le știu duce și nu sunt capabil. În liceu îmi primeam Bullying la postliceală simt că îmi primesc ( nu asa grav ca la liceu). Mereu pentru mine a contat părerea lumii, și că trebuie să fac ceva să fiu mai cool ( probabil de aia m-am apucat de fumat la 17 ani). Am vicii intime. Simt că nu mă pot concentra. Simt că nu sunt bun de nimic, ci doar sa țin umbra la pământ. Asta este pe scurt, as avea mult mai multe de povestit. Vă mulțumesc că ați citit acest mesaj. Vreau să fiu mai disciplinat, sa ma las de fumat, să fiu mai bun. Ce as putea/ar trebui să fac? Cum sa nu ma mai simt inutil? Aveam bani strânși ( nu mulți dar erau) și i-am dat pe țigări și sunt lefter. Mașină personală nu am, am primit un Logan de la bunicul meu, și nu sunt materialist nu mă interesează mașina, dar simt că și el si-a bătut joc de familia mea ( sau cel puțin de mine) cu mașina aia fiindcă nu funcționează în parametri normali, și în fiecare zi duc frica că mă va lăsa în drum? Din nou repet de unde as putea începe? Ce as putea face? Am încercat și sa ma ancorez în credință dar parcă nu primesc niciun răspuns? Mulțumesc

10 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"am primit un Logan de la bunicul meu... simt că și el si-a bătut joc ...cu mașina aia fiindcă nu funcționează în parametri normali"

nene peli (?!) : calul de dar (loganul) nu se caută la dinți (parametri). Spune-i "merci" bătrânului și plătește intreținerea mașinii din banii de țigări sau fii pieton. Apropo, de unde bani de țigări, benzină?

| Peli75 explică (pentru sierra1):

Pai de țigări incerc sa ma las și nu fumez mult, dar simt că nu voi putea. De fumat dacă mai îmi da cineva fumez, dar nici eu nu-s țigan să cer mereu, iar benzina recunosc că îmi mai dă părinții, până când îmi va întra burse+ decontare de transport. De fumat știu ai mei, dar mi e rușine sa le cer bani pentru asta

| Konstantinos99 a răspuns:

Observatii :
sunt virgin ( poate e spre rușinea mea) fundamental gresit asi fi zis invers "imi e rusine ca nu am reusit ca baiat sa imi gasesc un suflet bun, o fata buna", nu-i bai mai cauti, nu cauta o fata, o partida de sex cauta iubirea adevarata, daca nu esti virgin in momentul in care ai o adevarata printesa langa tine mi e mi-ar fi rusine!
Fumez da incerca sa te lasi nu brusc ca nu poti, e patima dar cu vointa si o sa reusesti
"Mereu pentru mine a contat părerea lumii" AICI E CHEIA chiar nu poti sa iesi de acolo si sa fi tu? Sa conteze doar acolo unde au dreptate! si sa schimbi ce zic ca nu poti face cu adevarat?!,"Dupa putere si peste putere" SF Pavel. Partea cu masina e de bine decat nimic hai bucurate ca o ai hai mergi mai departe altii nu au nici bicicleta. Descoperate pe tine si lupta si contruieste fa ce iti place un hobby o chitara, un job flexibil de wikkend, ceva ce iti place sau ti ar placea. SI APOI! lasate pe tine (da vorbesc serios) in timp ce te dezvolti maxim nu muncii pentru tine ci pentru viitoare familie, munceste pentru binele altora. Lasate de toate viciile de care esti constient si de fapt asa te lasi te pui in priza si nu stai degeaba. Hai de maine schimba treaba si nu uita ce am zis deja viciile se vor las de tine pas cu pas nu brusc cu vointa ta si ajutor de sus. Te incurajez totodata sa iti gasesti un duhovnic bun si sa nu te uiti in gura altora ca daca maine mori o sa le para rau de ce au zis dar tu tot cu cu ingerul tau mergi la judecata cu cele bune si cele rele ale tale. Da concentreazate pe altii sa oferi si pe tine exploateazate sa creezi ceva!

| 1onurReal1 a răspuns:

Ești doar un tânăr care a trecut prin multe în viață de la o vârstă destul de tânără!, și care acum porți rănile la niște "oamenii"! în inima și sufletul tău iar altele de la propriile așteptări. Ai fost respins, subestimat, criticat, judecat, amăgit, dezamăgit, trădat, folosit, respins și ai început să crezi că toți "au dreptate" Dar Adevărul cu Adevârat este că ești un om! foarte! Puternic Man! ești un om! foarte puternic frate! Bravo eu te felicit cu Adevârat pentru îndurarea ta, și că nu ai ascultat de toți, terminați lumi, nu te-ai lăsat călcat în picioare de ei, și mereu ai știut tu frate cumva să-și faci să ieși la suprafață în felul tău boss! happy

Ai doar 19 ani, ești la o vârstă în care e normal să nu te simți pregătit în anumite privințe, să te cauți, să greșești, să te compari cu alți, să cazi și să vrei să te ridici, mulți oamenii nici la 30 se încă nu se cunosc pe ei, așa cum o faci tu acum, tu deja te tragi la răspundere de la o așa vârstă! De parcă ai familie cu soție acasă boss! Parcă ai copii de crescut atât de matură este gândirea ta la doar 19 ani Man! Bravo frate!

începe cu Dumnezeul! Puneți toată nădejde, inima, sufletul în mâinile lui frate, ai sa vezi câ tu ai o inimă cu Adevârat curată ai un suflet cu Adevârat curat iar ție Dumnezeul îți va deschide multe uși în viață! fiindcă le meriți frate! cu Adevârat, nu o săte mai răcești, ai sa vezi! o Săte lași de cancerul ăla de țigări! o să închei săte aduni să-ți revii! fiincă Dumnezeul și Isus Hristos îl salvează pe omul om! și nu numai atâthappy o sa vezi frate o să înțelegi mult mai bine!

Stai departe de "prieteni" falși stai departe de "oamenii" ce vreo să-ți folosească potențialul tău! Ascultă mă ce-ți spun fratele meu! Sânt o groază de trântori din ăștia drogații, boschetari, care nu muncesc, îi cresc părinți lor, si ei au 30 de ani stau cu părinți lor, nu au muncit în viața lor nicăieri! Ăștia ce fac? Caută tinerii, Adolescenți, minori și manipulează îi trage de parte lor cu vrăjeală de vagabonzi! Te face că te asculată Sanki! interesul lui este săte folosească să-l duci cu mașina ta pe unde vrea el, sau se folosește de tine, să-și atingă el nevoile lui doar prin tine! O Săte facă săte simți că " ei îți Sânt prietenii " dar de fapt ei o să-ți sape groapa! Te vor învățat Doamne Dumnezeule ferește, la etnobotanice, băutură, droguri rahaturi mult mai murdare! O Săte facă săte simți de parcă ai fi "tovarășul " lor Teatru! Să nu cazi în minciunile la trântori putorile astea, care fug de muncă!, stai departe de ăștia altfel o să-ți ruineze distrugă viața până să începi tu să-ți pui viața în ordine, ei te vor mirosi din prima carei treaba cu tine! Nu-ți face anturajele cu astfel de "oamenii" o să-ți regreți după viața ăia nu-s nici "prieteni" nici "tovarăși" nimic! Stai departe de ăștia!

Fă-ți prietenii de vârsta ta oamenii reali Adevărați normali serioși frate! Nu toți puturoși drogați consumatorii de alcool etnobotanice! Ăștia te vor distruge! Ai văzut câțiva va ieși în cape și o fată la locul ei cuminte frumos educată fără anturajele dinalea, înțelegi tu ești bărbat serios ai tu 19 ani da ai o gândire de Bărbat Adevârat! Caută pe Dumnezeu! și el o săte îndrume! pe calea car ești menit fratele meu să fi happy ascultă mă caută-l cu toată inima ta cu tot sufletul tău pe Dumnezeu și Isus Hristos mergi la biserica creștină ortodoxă! Ai sa vezi câ te faci om! Mare!

Stai departe de, anturajele de "băiețeală " categoria de viitori pușcăriași! Ăia care dau cu pumnul, care caută scandale, probleme cu leagea, care spar mașini case cu ăștia nu umbla au vrăjeală mare de tot pușcăriași ăștia! Ai mare grijă de tot la ăștia! Nu-ți face nicio prietenie cu ei! Nu-ți face niciun fel de anturaje cu ei dacă te bagă în seama salut salut numai bine baftă! Atât si asta doar! Dacă ești băgat de ei în seama în rest fugi de ăștia! Că nu se alege absolut nimic bun de tine în viața de la ei, o să ajungi la bididei există Documentar caută! Penitenciarul jilava! Bididei! Acolo chiar de nu scapi săpunul, toți criminali pedofili cu ochi pe tine vor fi! Așa vrei să ajungi? Să-ți șoptescă pedofilul din cameră! Dacă îți este frig? Dacă vrei un ceiuleț cald? Sau vrei săte uiți cu la reviste! retro! Ai grija astea sânt capcanele pușcăriași lor! Uită-te căs 20 de documentare bazate pe fapte reale ce se întâmplă la Penitenciar din jilava!

| 1onurReal1 a răspuns:

Ai săi vezi câte fete femei se vor ține de tine! Dacă te faci băiat Serios! Muncitor! Nu-ți pierzi timpul cu toți trântori, drogați, vagabonzi! Femeile fetele serioase! Niciodată nu vrea să aibă de aface cu oameni ne serioși ne educația cate înjură au grijă părinți lor de ei, sânt incapabili să-le înțelegă, fi mai altfel puțin! Nici chiar mutulică puțin mai coscar mai înțelegi tu ești bărbat mare! Mai aranjează te, înțelegi o vorbă doua la tine o replică acolo ceva, că nici prost nu ești, îți trebuie curaj ție câți lipsești, și asta. Nui problemă tu le treci pe toate boss sunt sigur de asta! Tu ești capabil boss! Poți mai mult de atât! Nu uita! Mergi la Dumnezeu și Isus Hristos te așteaptă! Biserica creștină ortodoxă! Restul stai departe! de toate! ăia îs farisei dezumanizați!

| Peli75 explică (pentru Konstantinos99):

Eu nu caut o fată doar pentru sex. Însă ziceam că sunt virgin pentru că da ăsta e adevărul, iar mulți chiar de la mine din clasă și din liceu vorbeau cum a fost la ei și câte fete au avut, și mă făceau să mă simt inferior. Despre părerea lumii este adevărat ceea ce zici, eu de mic dacă făceam ceva greșit acasă, eram judecat și corectat, și probabil că și asta este o cauză. Mulțumesc mult pentru sfaturi!

| Peli75 explică (pentru 1onurReal1):

Îți mulțumesc pentru încurajări. Eu cu droguri nu am umblat doamne ferește. Însă după cum ziceam mă critic prea dur. Nici nu-mi place cum îmi arată fața, nici corpul ( am 1.83 cu 84 de kg) și mereu îmi găsesc mie un defect. Și cu organizarea am probleme, și sunt multe de vorbit despre mine

| 1onurReal1 a răspuns (pentru Peli75):

Aicia! Boss zine cu ce te putem ajuta frate! Aicia public să vedem toți cu ce te putem ajuta frate să-ți fie bine Man!

| Peli75 explică (pentru 1onurReal1):

Eu am și frică în mine, frică de a face ceva cum nu trebuie. Mereu când fac un lucru eu am frică. La școală spre exemplu eu nu mă pot concentra, gândul îmi zboară. Între oameni nu mă simt bine, aducă simt că ei nu sunt persoanele potrivite. Și stau cu oameni ok, adică mna și ei fumează dar nu fac alte tâmpenii. Însă nu știu cum sa îți explic

| Konstantinos99 a răspuns (pentru Peli75):

Nu te da batut, cu credinta nadejde si dragoste inainte, Succes!