Eu una as da orice sa fiu ca tine, am 90 kg si fix 1.60 m la aproape 21 de ani (fac in aprilie) si arat oribil. Chiar vreau sa slabesc, dar nu pot, din cauza ca sunt obligata sa iau niste medicamente pentru o boala psihica grava, medicamentele alea imi sunt necesare pentru o viata normala, sunt necesare pentru sanatatea mea mintala. In fine... sfatul meu: nu te mai plange ca esti slaba, fiindca in primul rand cu atat mai tare te ingrasi, cu atat mai tare iti agravezi sanatatea. Eu obosesc foarte repede, stau la etajul 4 si de abia pot urca scarile, tu esti capabila sa urci 4 etaje fara sa obosesti. Gandeste-te ca daca te ingrasi, o sa mergi mai incet, o sa ai probleme de sanatate (boli cardio-vasculare, diabet, chiar si riscul sa mori de infarct!) deci ai mare grija cu sanatatea ta fiindca odata ce ti-ai ruinat sanatatea, nu mai poti da timpul inapoi, este o decizie ireversibila. Eu cred ca am deja diabet sau alta boala si nu stiu, toate analizele imi ies bune si nu stiu de ce, e foarte ciudat, de ceva vreme ma doare inima uneori. In plus, daca te ingrasi o sa arati mai rau, nu o sa se mai uite lumea la fel la tine, oamenii te judeca foarte mult in ziua de azi, eu cand trec pe strada mereu se uita lumea urat la mine, uneori chiar rad de mine, am incasat si cateva insulte mai demult. Alt dezavantaj este ca nu o sa poti sa iti mai faci un iubit atat de usor, fiindca baietii acum se uita numai la fete slabe, ca la modelele de pe podiumul din Milano. Deci, daca te ingrasi, alegi automat sa iti distrugi sanatatea, sa devii tinta glumelor de la ceilalti oameni si sa ai probleme grave de sanatate, de care nu mai poti scapa odata ce le ai plus ca nu iti mai poti face un iubit. Nu e de joaca deloc cu sanatatea, ai grija, odata ce incepi sa mananci mai mult, corpul va cere mai multa mancare si asa te vei ingrasa. Deci, concluzia finala: ramai slaba, ca sa nu ajungi sa suferi. Eu sufar mult din cauza asta, as da toate bijuteriile pe care le am ca sa pot sa fiu slaba din nou, cum eram la 13 ani.
Nu-mi dau seama ce varsta ai, dar ia numai actiune in directia asta daca colegii tai au dreptate. Daca chiar esti anormala si iti sta rau fizic, da, merita sa faci ceva. Daca nu e cazul, nu ai de ce sa ii asculti, majoritatea doar stiu sa rada prosteasca, si oricum te vei desparti de ei dupa inca cativa ani de scoala / liceu. Nu pune la suflet, si fi tu insuti (atata timp cat insuti asta este ceva pozitiv)
Eu zic ca 48 kg sunt destule la inaltimea ta. Incearca sa manaci mancaruri cat mai sanatoase. Poti cauta te tiktok retete sanatoase, paste, salate etc. Si eu am 1, 63-64 m si in jur de 50-52 kg. Partea proasta la mine este abdomenul. Pare ca sunt plinuta un pic, dar e din cauza ca nu e tonifiat. Acum sper sa nu exagerezi si sa mananci pana te faci cat casa, pentru ca nu e ok pentru organism. Colega ta e obeza din moment ce are 90kg si probleme cu inima.
Si parintii tai trebuie sa inteleaga ca devii obez doar daca manaci ca spartul toata ziua. Nu cred ca e necesar sa mergi la nutritionist. Si eu am o colega care are 15 ani si are pana in 40kg. O deranjeaza si pe ea chestia asta, dar ea nici nu are voie sa manance multe grasimi(nu o lasa parintii). Asa ca nu are incotro. Incearca sa te accepti asa cum esti si nu te mai uiti in oglinda si sa zici:"Off ce slaba sunt!". Sper ca te-am ajutat!