anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună! Am o problemă mai dedicată! Am 17 ani și no ca oricare om pe lumea asta, am ce îmi trebuie, poate chiar mai mult! Financiar nu vreau să zic că sunt bombă, că am nu știu câți bani, sunt așa modest. Prieteni nu am 100, ci pe o mână îi pot numără, care sunt prieteni, restul sunt pe interes, în fine. La școală nu prea am probleme și ce zic prin nu prea adică am note bune, colegii sunt relativi ok, poate dacă erau ei un pic mai liniștiți era și mai bine, cu părinții mă înțeleg destul de bine, suntem o familie de 5 membri împreună și ne înțelegem, nu avem certuri etc; dacă vorbim și pe plan spiritual, țin legătura cu Dumnezeu prin rugăciune, merg la biserică, citesc biblia, fac fapte bune. Dar totuși îmi lipsește ceva de ceva vreme, adică nu mă pot declara fericit de viață ce o duc, da sunt mulțumit că am de toate, Slava Domnului, dar nu mă trezesc dimineața fericit și pozitiv că m-am trezit sau mai am o zi! Sincer sunt cam nepăsător, adică dacă aș muri mâine, simt că nu pierd nimic și am un gol în mine, ce credeți că ar putea umple spațiul ăla gol?

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Pai fiecare cred ca umple acest gol pe care il resimti tu cu ceva, unii fac voluntariat,altii se distreaza cu femei,altii isi cauta validarea pe TPU si nu in realitate cum ar trebui (in cazul celor care doar asta facwinking )
altii referitor la ce ai zis cu Dzeu, petrec mai mult timp in cunoasterea lui Dzeu
fiecare are alta viziune si cumva aceste chestii ne ajuta sa ne departam de faptul ca suntem simpli muritori
deocamdata nu tu ai o situatie finanaciara buna ci parintii si cei care iti ofera sprijinul,vei avea situatie buna atunci cand vei trage tare pentru fiecare banut muncit sau atunci cand cine stie prin ce noroc vei castiga mult fara sa depui efort

din ceea ce descrii te incearca totusi o depresie, poate ma insel dar cand nu iti lipseste nimic (dupa cum ai afirmat) si totusi exista acel gol,acea senzatie de usoara melancolie si neintelegere a lucrurilor -de ce ma simt asa gen,cam in depresie bate,dar o forma de inceput sa o numesc astfel, nu ai ajuns pana acolo incat sa consideri ca viata nu merita traita!

cautati hobbyuri, iesi des in aer liber, fa plimbari, vezi filme,citeste fa ceva ce iti creste fericirea si dopamina, si nu sta mult/obsesiv pe deviceuri moderne (smartTv, laptop, tabeta, telefon) caci toate duc la distrugerea psihicului mai devreme sau mai tarziu, atata timp cat se sta extrem de mult pe ele

daca simti ca depresia se manifesta din ce in ce mai puternic, atunci prima data mergi la un psiholog si faci cateva sedinte!

daca nu se va manifesta mai mult de atat, atunci poate este legata de chestii din viata ta si de stres, unde mai punem influenta asteniei de primavara care in cazul multor persoane se manifesta

| Violleta2022 a răspuns:

Cred ca ai o mica depresie, dupa toata descrierea facuta de tine.
Ti-as recomanda un sport, ca sa petreci mai mult timp in aer liber, sa incepi sa te bucuri de viata, sa acoperi si golul ala care il simti in tine, fiindca sportul creste adrenaliza, elibereaza endorfine, care te fac fericit.
Banuiesc ca stai mult in casa, cu ochii in telefon sau pierzand orele de noapte pe computer, ceea ce-ti inhiba hormonii fericirii si nu le mai permite sa se produca si asta este un lucru grav, fiindca declanseaza boli metale, care incep usor cu stari de indiferenta, de nefericire, de depresie, anxietati, si daca tot nu faci nimic sa schimbi starea asta, poate evolua boala psihica si ajungi al izolare, la singuratate, la anxietate, atacuri depanica, paranoia, schitofrenia samd.

Sportul, facut acum, la anii astia cand esti inca adolescent in crestere, face MINUNI, fiindca te scoate din starea de apatie in care te scufunzi, totodata ajutand si la dezvoltarea ta fizica, sanatoasa si armonioasa.

| dullcat a răspuns:

Vei afla numai cautand, fiindca asa de la sine nu va cadea niciun raspuns.Nu as vrea sa sune dur, insa multi oameni apreciaza absolut totul dupa o experienta urata, sora cu moartea.Eu sper sa nu ajungi si tu acolo, ci sa descoperi singur intr-o maniera mult mai calma care se concentreaza pe o anumita directie, de exemplu cariera.Succes.

| StoicAnalysis a răspuns:

Sa incerci chestii noi. Banuiesc ca ai o rutina dupa care traiesti. Mergi la scoala, vi acasa, faci temele, vb putin cu familia, mananci, bei, iesi afara cu prietenii, vii acasa si te culci. Sa faci asta zi de zi, luna de luna, an de an, devine plictisitor si anost. Deja preconizezi totul din avans si nimic nu te mai motiveaza. De aici si golul. Banuiesc ca vrei sa incerci sa schimbi putin rutina in subconstient. Asa ca incearca sa faci lucrurile diferit. Mai adauga un hobby care ti se pare tie mai interesant, cauta sa te specializezi in ceva ce iti face placere.
Eu de obicei cand ma aflu intr-o rutina si deja imi este si sila sa mai continui, ma opresc brusc din ce faceam, si fac ceva iesit din comun, dar care sa imi fie si util. Mai ma plimb prin oras cu trotineta, mai citesc ceva, mai fac ordine prin casa, mai sun un prieten sa-i propun o iesire undeva anume, etc. Poti profita si de mediul inconjurator. Daca te simti la fel de gol si in timpul ala se tine in orasul tau un eveniment sau ceva de genul, poti profita de asta si sa mergi si tu. Daca apare un film pe care vrei sa-l vezi la cinema, mergi cu un prieten la film.
Cheia este sa nu iti petreci prea mult timp la rand facand lucruri repetitive. Si intotdeauna cauta sa faci ceva nou sau sa inveti ceva nou.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Numai Dumnezeu îți poate umple acel gol. Încearcă să te apropii de el prin rugăciune și citind Cuvântul Său, adică Biblia.

| medicveterinarbucuresti a răspuns:

Ești într-un punct de viață în care întrebările și căutările interioare devin mai profunde, iar faptul că te gândești la aceste lucruri arată că ai o maturitate emoțională și spirituală. Sentimentul de gol interior, chiar și în prezența tuturor condițiilor externe "ideale", este destul de comun, mai ales în adolescență și tinerete, când încă ne căutăm scopul și sensul în viață. Iată câteva sugestii care te-ar putea ajuta să explorezi și, posibil, să umpli acel gol interior:

Explorarea Pasiunilor și Intereselor
Descoperă ce te pasionează cu adevărat. Chiar dacă ai multe lucruri care îți ocupă timpul, poate există o pasiune sau un interes pe care nu l-ai explorat încă. Experimentează cu activități noi, fie că este vorba de un hobby artistic, sportiv, tehnologic sau orice altceva care îți stârnește curiozitatea.

Conexiuni Umane Profunde
Deși spui că ai câțiva prieteni apropiați, încearcă să aprofundezi aceste relații. Împărtășirea gândurilor, sentimentelor și trăirilor personale poate crea legături mai profunde și te poate ajuta să te simți mai împlinit. Nu subestima puterea unei conversații sincere cu un prieten apropiat.

Implicare în Cauze Sociale sau Voluntariat
Adesea, implicarea în activități care ajută alți oameni sau cauze sociale poate aduce un sens profund de împlinire și fericire. Voluntariatul te conectează cu comunitatea și îți oferă o perspectivă nouă asupra propriei vieți, umplând acel gol interior prin contribuția la binele celorlalți.

Dezvoltare Spirituală
Mergi mai adânc în explorarea ta spirituală. Citește diverse texte spirituale, explorează diferite practici de meditație sau roagă-te în moduri noi. Uneori, extinderea orizonturilor spirituale ne poate ajuta să găsim răspunsuri la întrebările existențiale.

Auto-reflectare și Auto-cunoaștere
Timpul petrecut singur, reflectând asupra propriilor gânduri și sentimente, poate fi foarte valoros. Scrierea unui jurnal, meditația sau pur și simplu momente de liniște dedicate gândirii pot ajuta la înțelegerea sentimentelor tale interioare și la descoperirea a ceea ce îți lipsește cu adevărat.

Căutare Profesională
Dacă simți că aceste sentimente sunt copleșitoare și nu poți găsi o cale de ieșire singur, ar putea fi util să discuți cu un consilier sau un psiholog. Ei pot oferi perspective și tehnici profesionale pentru a naviga prin aceste sentimente.

În final, important este să îți asculți inima și să rămâi deschis la descoperirea de noi experiențe și sensuri. Căutarea fericirii și a împlinirii este o călătorie continuă, nu o destinație, și fiecare pas pe această cale contează.