| fortuna10 a întrebat:

Bună! Sunt băiat, am 18 ani, părul lung prins și mai toți profesorii, în special directorul școlii și dirigintele meu se iau de mine de mai bine de un an doar din cauza asta, fără alte motive bine întemeiate. Acum o săptămână, un profesor de la școală, pe care nu îl cunosc și care nu mi-a predat niciodată, mi-a spus pe un ton neprietenos, cu un aer de superioritate: "Ești samurai?" iar eu i-am răspuns: "Și care este problema dumneavoastră?" Acum problema cea mai mare este că directorul școlii și dirigintele meu mi-au sărit în cap mie și părinților mei că nu trebuia să reacționez așa, că este o persoană mai în vârstă decât mine, că este cadru didactic, că am jignit-o, etc. Eu nu am jignit-o, doar atât i-am spus și acum încearcă să mă facă pe mine cel rău intenționat din această situație. Până la urmă profesorul și-a căutat-o cu lumânarea. Ce ar trebui să fac? Voi cum ați fi reacționat dacă erați în situația mea?

Răspuns Câştigător
| Hyperion7 a răspuns:

Da,dar asta nu înseamnă că nu îți poți spune oful.
Merita sa încerci

31 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Raspunsul tau nu a fost unul normal. Nu da vina pe profesor pentru aroganța ta.
Tu ți-ai căutat-o prin acel răspuns.

| fortuna10 explică (pentru darrio2007):

Aoleu, serios? Eu nici măcar nu am știut de existența acestui profesor până acum 6 zile și nici el nu știa de existența mea. În primul rând este vina lui, pentru că nu faci glume cu o persoană necunoscută. Așa funcționează societatea, nu cum vrei tu sau alții! Ți-am mai dat și fundă☠️

| fortuna10 explică (pentru darrio2007):

1. Până la urmă nu înțeleg în ce fel am greșit...
2.Chiar dacă ești profesor, nu ai niciun drept de a face glume de genul cu elevii, mai ales când nu îi cunoști.
3. Nu sunt arogant, eu doar mă apăr pentru că profesorii se iau în continuu de mine de un an din cauză că am părul lung, fără alte motive bine întemeiate.
4. Am stat de vorbă cu un apropiat cere este profesor și mi-a spus că la școala unde el predă, elevii au părul mai lung decât al meu și nimeni nu le face nimic.
În concluzie nu este vina mea. Este vina lor pentru că sunt niște frustrați incapabili care nu pot să empatizeze cu mine sau cu alți elevi.

| darrio2007 a răspuns (pentru fortuna10):

Degeaba as incerca sa-ti mai explic. Nu vei intelege niciodata.
Tu si altii din „noua" generatie de „atotștiutori".

| darrio2007 a răspuns (pentru fortuna10):

Mie mi-ai dat fundă?

| fortuna10 explică (pentru darrio2007):

Nu știu ce are TPU☠️ odată îmi arată că mi-am dat fundă, odată îmi arată că ți-am dat ție

| fortuna10 explică (pentru darrio2007):

Din cauza ta și a altora ca tine, noi tinerii nu mai avem loc de babe și moși. Ne-am săturat de această "cernere" a societății!

| Fatamuntilor a răspuns (pentru fortuna10):

Funda mai migreaza de la utilizator la altul la cei care participa la discutie.Dar e a celui care ai dai clicSe mai da automat atunci cand raspuns intruneste cele mai multe voturi de la ceialati utilizatori

| darrio2007 a răspuns (pentru fortuna10):

Hai, nu mai spune!
Nu ai loc, atunci cand postezi niste prostii si mai vrei si acordul unora tot de varsta ta. Care habar nu au de viata.
Si nu acceptati sfatul altora mai mari decat voi, care stiu mai multe.
Tipic generatiei de azi.
Le stiu pe toate dar cand dau de greu, clachează.
Mult succes in viață, vei avea mare nevoie!

| darrio2007 a răspuns (pentru fortuna10):

Asa este. Am observat si eu.

| fortuna10 explică (pentru darrio2007):

În fine, nu tu ești cel care este zilnic agresat pentru nimic. Este păcat de tine că nu știi să empatizezi. Chiar am întrebat un psiholog dacă reacția mea față de acel profesor a fost normală, mi-a spus că da!

| Violleta2022 a răspuns:

Adevarul este ca tu chiar ai jignit acel profesor, dar esti atat de arogant si prostut, ca nu realizezi acest lucru.
De cand un copil este superior unui profesor?
Poate ar trebui sa mergi sa-ti ceri iertare sau sa te tunzi, ca sa nu mai ai probleme cu profesorii.

| fortuna10 explică (pentru Violleta2022):

1. Cum am jignit acel profesor?
2. Tu măcar știi ce înseamnă să jignești o persoană? Ce i-am spus eu nu a fost o jignire, este o reacție normală, mai ales când toți se iau de mine fără motive bine întemeiate. Să nu mai menționez că profesorii, inclusiv directorul școlii mă înjosesc și mă jignesc de fiecare dată când au ocazia.
3. De ce să mă tund? Trăiesc într-o țară democrată și am dreptul de a lua decizii pe cont propriu.
4. "Profesorii sunt superiori elevilor". Nu este adevărat, suntem ființe umane și avem aceleași drepturi, indiferent de statutul nostru social și indiferent de studii.
5. Chiar dacă profesorii sunt superiori elevilor, ceea ce nu este adevărat, asta nu le dă dreptul de a înjosi elevii, indiferent de situație.

| darrio2007 a răspuns (pentru fortuna10):

Iti raspund la punctul 4 deocamdata.
Da, profesorii sunt superiori elevilor, pentru asta există, ca să vă educe.
Asa a fost de când lumea.
Au studii si experienta de viata, pe cand unul ca tine nu stie de cate ori intra 3 in 8.
Mai spui si „indiferent de studii".
Căt stii tu din materie față de căt stie un profesor?
Copil arogant si imatur!

| Unșpearul132 a răspuns (pentru fortuna10):

Salut! Sper sa vezi acest comentariu chiar dacă este scris mai târziu. Da, avem aceleași drepturi, dar asta nu înseamnă că, la nivel de învățământ, profesorul este egal cu elevul. Normal ca profesorul este superior elevului fin aproape toate punctele de vedere. Având în vedere ca un profesor a făcut facultatea (indiferent de specialitate) îti este superior ție. Chiar dacă nu era profesor și sa presupunem ca era un adult care nu avea nicio legătură cu învățământul, tot îți era superior ție, pentru ca era mai în vârstă. Iar aici este o chestie de respect sa-ți evidențiezi cei 7 ani de acasă, dar având în vedere ca i-ai răspuns în felul în care i-ai răspuns, demonstrează faptul ca nici măcar anii aia nu îi ai. Și sa știi ca dacă am merge pe principiul tău ca oamenii sa fie egali și ca toate părerile sunt corecte, atunci am ajunge într-o lume în care homelesii ne-ar spune ce sa facem pe acest pământ, homelesii reprezentând populatia unei societăți needucate și care nu vrea sa fie educata. Deci hai sa fim serioși. Asa cum ai spus și tu fiecare are părerile lui asa ca profesorul care ti-a spus asta si-a manifestat opinia într-o forma de gluma.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu si-a cautat-o cu luminarea, dar raspunsul tau a fost un pic over the top. Puteai si tu sa zici ceva mai destept, gen "Nu, sunt ninja undercover, dar va rog nu mai spuneti la nimeni."

| Fatamuntilor a răspuns:

,,Voi cum ați fi reacționat dacă erați în situația mea? ''
sigur nu as fi ajuns in situatia ta! Pe vremea mea (pana in'89-90 cand am terminat eu, exista respect fata de profesor,! Parul baietilor nu trebuia sa treaca printre degete, iar la fete trebuia impletit in doua codite daca depaseau o anumita lungime.Pana prin clasa a VIII a IX, asa l-am purtat.
In cea ce priveste problema ta....esti sigur ca doar din cauza parului se iade tine? Esti tu elevul olimpic, bun la invatura cu un comportament exemplar? La simularea pentru bac catai luat?
Ai fost cam arogant cu acea persoana.Ai luat-o prea in personal.Eu a fi salutat si as fi mers mai departe.Nu asa te comporti cu persoane pe care nu le cunosti.

| fortuna10 explică (pentru Fatamuntilor):

Nu că acum o dai în alte prostii happy
Eu am spus că nu îl cunosc pe acel profesor, nu mi-a predat vreaodată, etc. Prin urmare, nu trebuie să faci glume cu persoanele pe care nu le cunoști pentru că așa funcționează societatea. A avut noroc că am fost în interiorul școlii că de se întâmpla așa ceva în afara școlii, îl luam la bătaie.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru fortuna10):

Chiar daca erai in afara scolii, tot dadeai de belea.
spui ca esti major, puteai fi acuzat de loviri si alte vioolente,
CAUTA macar acum in dex sa vezi ce insemna,, samurai''E de bine.
Sincer, ai luat-o prea in personal!

| fortuna10 explică (pentru Fatamuntilor):

De ce? Eu am fost provocat, prin urmare este vina lui. Nu-ți face griji, știu ce înseamnă "sAmUrAi", nu este de bine când o spui pe un ton de superioritate, fiind arogant și infatuat. Până la urmă nu faci glume cu persoane necunoscute pentru că ți-o iei, să nu mai spun că eu nu îl cunosc acel profesor și nici el nu mă cunoaște pe mine, nu mi-a predat vreodată, etc. Tu tot nu ai înțeles mesajul meu dar e bine. În România există mulți analfabeți funcționali, unii dintre ei conduc instituții și nu știu de capul lor happy

| fortuna10 explică (pentru Hyperion7):

Mulțumesc, m-a ajutat dar nu suficient de mult pentru că: "Hoții nu strigă hoții". Hoții fiind profesorii și cei care conduc instituțiile de învățământ pentru că întotdeauna, indiferent de situație, ei se vor susține reciproc.

| fortuna10 explică (pentru Hyperion7):

Nu știi cât de groaznice au fost ultimele 6 zile, nu am putut să dorm și nici să mănânc. Să nu mai spun că directorul școlii mi-a jignit părinții când el are două facultăți și două mastere, el fiind pus în funcția de director pe motive politice, nepotisme, etc.

| darrio2007 a răspuns (pentru fortuna10):

„Nu știi cât de groaznice au fost ultimele 6 zile,"
Lasă vrăjeala, că te doare in dos de toti si de toate.

| fortuna10 explică (pentru darrio2007):

Nu este adevărat dar fie. Du-te cu pluta și lasă-i pe alții în pace pentru că nu ai dreptate. Simplu.

| darrio2007 a răspuns (pentru fortuna10):

In viziunea ta, e normal să nu am dreptate.
Iti place scoala precum unui căine lanțul.

| Hyperion7 a răspuns (pentru fortuna10):

Da,dar asta nu înseamnă că nu îți poți spune oful.
Merita sa încerci

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ținte de carte tinere ai dat de "oameni" nu oamenii. Nu-ți tăia părul nu ai greșit cu absolut nimic omule Dumnezeu este sus el nu doarme Niciodată. Ei dorm și cu ochii deschiși în ziua plină dușmănia și Răul din fața ochilor lor Niciodată nu vor putea vedea Adevărul doar Raul și dușmănia din ochii lor. Nu te amăgi și nici necăji ești un băiat bun cu Adevărat dacă erai un elev problemă cu consideră ei situația era cu totul alta. Tu nu ai greșit cu absolut nimic boss stai liniștit el este sus vede ne dreptatea ta și Răul care ți-l fac și doresc alți.

| fortuna10 explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc mult pentru mesajul de încurajare!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu îi răspundeam pe un ton de gluma, dar cu bun simt: "Sunt Zorro cel cu sabia de fier". laughing

| fortuna10 explică (pentru anonim_4396):

Mor, ar fi fost o glumă bună?

| andreeaMaria99 a răspuns:

Sincer, as fi reactionat la fel... profesorii si scoala, in loc sa se concentreze sa va/ne ofere un drum bun si corect in viata, se uita la cu totul alte aspecte. Materie peste materie, teama si la final... ei te-au invatat teoria lui Thales, nu au ei vina ca tu esuezi in viata. Foarte bine i-ai facut, sa isi vada de meseria lui, fiecare om e liber sa arate asa cum ii place si cum se simte bine. Si sincer? daca e batran, sa iasa odata la pensie, ca sunt atatia tineri care nu ar face asta si lucreaza la benzinaria din colt ca sa stea el la catedra.