In primul rand, fi si tu mai intelegatoare. Nu spun ca-i vina ta, nu este, dar sa fim seriosi, ai aproape 18 ani si totusi, el face de toate.
Chestia cu absentele mi se pare o tampenie, aici te sustin pentru ca am mari probleme impotriva sistemului de invatamant, si chiar daca nu as avea, 3-4 absente pe tot semestrul chiar nu e cine stie ce.
Dar legat de cheltuit bani si chestii de genul... nu ai mentionat in intrebare daca ai cheltuit sau nu bani multi, dar cand e vorba de asta, ar trebui sa-l intelegi.
Scoala de soferi si banchetul costa foarte mult, si mai ales daca tu nu contribui cu nimic la ele, si ma refer la bani.
Cand o sa vezi cat de greu faci bani si cata munca implica un salariu de rahat, o sa incepi si tu sa tii se bani ca de ce-ai tu mai scump, ti-o spun din experienta.
Spune-i ca exagereaza, spune-i ca nu stai constant cu telefonul dupa tine sa vezi cine iti da mesaj, daca poti spune-i ca era pe silentios pentru ca erai la scoala si nu l-ai auzit.
Iar cu iubitul tau la fel, spune-i ca exagereaza, ai 18 ani (aproape), ai un iubit, e normal, daca nu aveai si stateai doar in casa nu era bine pentru ca nu erai sociabila.
Dar legat de bani, asa cum am spus, aici poate are dreptate si ar trebui sa-l intelegi.
Legat de bani, nu am cheltuit mult. Sunt foarte economica de fel.
Despre iubit nu știu ce sa spun. Nu e împotriva ca am, el crede ca din cauza lui chiulesc, ca din cauza lui nu mai invat(nu e adevarat, învăț destul de bine inca) și cred ca nu îi convine de el. Îl jignește deși nu îl cunoaște.
Cu mesajul chiar nu am Cum sa îi mai explic. Nu vrea sa mă creadă.
Atunci tot ce poti face este sa-l ignori, adica sa-i arati ca-l asculti, dar mintea ta sa fie in alta parte, nici sa nu fi atenta.
Atata timp cat nu cheltui mult, inveti bine, si nu-ti pierzi vremea cu iubitul tau astfel incat sa-ti faca rau, nu vad ce nu-i convine.
Asa ca lasa-l sa tipe, lasa-l sa te certe, tu da-i dreptate si lasa totul asa, daca-l lasi in pace o sa comenteze un timp si dupa o sa se plictiseasca daca vede ca ii dai mereu dreptate si nu te certi cu el.
O sa încerc sa fiu mai indiferenta cu el. toată lumea îmi spune asta. Mulțumesc pentru ajutor!
Nu trebuie sa fii indiferentă față de el, trebuie sa il asculti, esti m ai mică decit e, o regreti cind el nu v a m ai fii, si atunci sa te văd cine dintre prietenii tai te vor ajuta? Niciunul garantat, cind intrii in belele nu te va ajuta niciunul dintr e cei care acum sunt plini de sfaturi, derbedeii.
Nu. Am ajuns chiar devreme
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
E e de inteles. Asa sunt babacii astia.Cand vine o perioada grea si au sentimentul ca nu mai fac fatza...incearca sa iti dea o parte din vina si tie. Ca sa nu le poti striga dupa " ce-ai facaut ma babacule mi-ai promis ca ma ajuti cu banii de permis si acum imi zici ca ploua?" Asa ei iti pot spune: ca nu meriti, ca ai absente, ca stai noaptea tarziu cu golanii...etc. Asa se intampla si la mine. Tot timpul.
Pai simplu! Vorbeste cu el si expica'i faptul ca te'ai obosit de atata cearta.in plus sa ai iubit la varsta ta este destul de normal.si nu cred ca nu vrea sa le mai faci, daca era asa iti spunea de la inceput. deci spune'i ce ai pe suflet. vorbiind remediezi totul!