| Andrei_7632 a întrebat:

In primul rand sa ma prezint, ma numesc Andrei, am 13 ani, 1.60 si 40 kg.si mi-a venit un fix sa`mi fac muschi.neahh ca orice copil nenormalbig grin...nu stiu unde e sala in orasul meu si as vrea sa fac ceva acasa.
mi-am facut ganterelaughingdin niste sticle de 6 l cu aparolling on the floor) si mna rog. fac ridicari pentru biceps si pieptbig grin. ce am vazut pe net... ce sa zic.toata ziua .60-70 pana simt ca nu mai potbig grin.si nu stiu.creste oare vreun muschibig grinbig grinbig grin
si mai fac si flotaribig grin

Răspuns Câştigător
| peanut a răspuns:

Salutare!
Uite, 13 ani e o varsta chiar nepotrivita. Eu iti zic sa mai astepti cel putin 2-3 ani dupa care sa te apuci de sala. (Btw, mitul cum ca nu mai cresti e, zic eu, stupid. Cunosc tipi care au crescut ca nebunii in timp ce mergeau la sala...)
Asa ca, pana atunci, daca vrei sa faci ceva, incearca sa ii dai cu flotari (in seturi, flotarile iti fac piept, umeri si tricepsi), abdomene, crunch-uri (ambele iti lucreaza abdomenul) si tractiuni cu palmele in exterior (pentru spate, dar sa nu le dai pe spate direct... daca le dai pe spate asa de repede poti sa iti ranesti umerii, asa ca ar trebui sa tii bara in fata ta) si cu palmele in interior (pentru bicepsi). Toate chestiile astea, zic eu sa le faci in seturi de cate 10-15 (faci 4-5 seturi). Pe langa asta mananci bine, si astepti sa implinesti 15-16 ani cand poti sa te apuci de sala linistit (btw, nu iti recomand sa faci picioare de la varsta asta, daca faci sunt sanse mari sa nu mai cresti si sa-ti ranesti coloana).
Ah chiar, cu ganterele alea incearca sa faci trapez (iei ganterele in maini, stai drept si ridici din umeri. 5 seturi x 10 ar fi perfect).
Incearca sa faci o singura grupa pe zi (azi flotari, adica piept cu tricepsi si umeri, maine abdomen, poimaine spate, etc.). Pe langa toate astea, faci cam 40-60 minute de cardio (alergat, sau mers in pas VIOI) fara oprire.
Ai grija sa nu te ingrasi si nu uita: siguranta e pe primul loc, da-i dracu de muschi.
Poti sa te si apuci de inot, n-ai nimic de pierdut.

Succes, sper ca ti-am fost de folos. Daca ai intrebari, suna-ma.

11 răspunsuri:
| Raiden a răspuns:

Drace>big grinbig grin

| oz a răspuns:

Omule... te rog asculta-ma...pana nu cresti cat vrei sa cresti...nu fa nimic. Am prieteni care radeau de mine cand aveam 13 pentru ca eram slab si ei erau mai musculosi pentru varsta aia. pe la 15 ani s-au apucat de sala "au tras" bine sa faca si ei muschi...si acum ma intreaba pe mine ce sa faca sa mai creasca si ei si cum de eu am 1. 87
Daca vrei sa te dezvolti fizic fa frate inot...si iti garantez ca intr-un an te dezvolti bine.
Stiu ca trebuie sa te "abtii" vreo' cativa ani dar... daca ai ramas mic... mic ramai.
Deci sfatul meu... fa sport...de preferabil inot...si nu ridica nici o greutate nimic.
Flotari abdomene astea poti sa faci dar greutati nu ridica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oz, de acord cu tine

ar trebui sa faci sport happy asa vei capata mai degraba un fizic de invidiat si vei creste si in inaltimewinkingmult succes

| yuli10 a răspuns:

Cu 1, 60 o sa ramai daca o sa continui asa si nu cred ca iti convine sa iesi cu o fata cu un cap mai mare ca tine cand o sa ai 17 ani... daca vrei sa fii mai solid fa niste sport; ai inceput bine cu flotari. dar de ridicat chestii sau sala nu e bine sa te apuci.

| sTeFaN. a răspuns:

Fa inot si ai sa vezi ce corp frumos o sa ai; D

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ideea de a face muschi e trecatoare... dar degeaba nu prea dau rezultate sporturile la varsta ta...chimicalele dau...si eu simt nevoia sa ma antrenez... dar 1 zi trag de fiare si 2 zile stau... daca tragi non-stop muschii nu se dezvolta si faci intindere...muschii se vor dezvolta mai tarziu...

| EugenfanNadal a răspuns:

La varsta Ta nu este recomandat sa faci Forta...Pentru tine acum e bine...INot tennis de camp.pana se formeaza corpul si apoi poti sa faci forta... dar la varsta ta axeaza-te pe sportbig grin

| Andrei_7632 explică:

Ok, am inteles deci fara greutati, in rest flotari, abdomene din astea e ok da?

| Andrei_7632 explică:

Multumesc pentru raspunsuri!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai copilas punete sa mai dormi inca 2 ani cam asi si sfatul meu mai bine ai citi cateva romane si ai sa vezi ce preocupatie o sa ai u

| Serendipity17 a răspuns:

Ce muschi sa faci la 13 ani? nu o sa faci nimic. oricum organismu tau pentru ca se dezvolta o sa puna muschi singur