| Ade4ever2389 a întrebat:

Buna. Stiu ca nu sunt singura cu astfel de probleme si de asta as vrea sfaturi de la cei care au trecut/trec prin ceea ce trec eu.
Ei bine,in jurul acestor probleme ma invart de ani de zile si oricat as incerca, nu scap de ele.
1.Prima ar fi faptul ca sunt mereu ignorata. Am un grup de prieteni cu care ies pe afara si in special cu o colega cu care ma inteleg foarte bine,desi pe la scoala cand sunt prin preajma unor alte fete,cam incep sa fiu ignorata si sincer nu mi se pare normal. Pe afara in schimb,nu prea am vazut sa mi se intample asta, desi oricum nu prea e ok.
2. A doua ar fi faptul ca mereu se face misto de mine pe la scoala sau nu ma suporta/ma barfesc. Am un coleg care se ia mereu de mine,iar eu din respect,nu ma cert niciodata cu nimeni si de asta ma si calca toti in picioare,desi de mica am fost invatata cu bun simt,iar asta ma afecteaza acum,pentru ca nu pot duce o cearta pana la capat cu nimeni. Acest coleg m-a facut ca sunt emo,depresiva ca mai fac lip sync-uri pe tiktok unde sunt machiata,ba chiar alaltaieri cand m-am vopsit si m-am postat,mi-a pus in comentarii un emoji de ala de rade si evident ca am fost suparata toata ziua,chiar daca am sters mesajul.
Mi se pare ca toata lumea are ceva cu mine,chiar daca mereu i-am ajutat,am fost si sefa clasei si sincer si de acolo au inceput problemele,eram obligata sa nu ii aduc aminte dirigintei de teme si pedepse,ca atunci cand cineva uita o definitie,ii punea sa o scrie de x ori ca pedeapsa. Uneori ii mai aduceam aminte si din cauza asta se luau colegii de mine.
Ba altadata,s-a intamplat ceva care chiar mi-a pus capac si a trebuit sa vorbesc sincer cu diriginta:
Eu am un par frizzy si putin ars de la placa,in timp ce toate colegele mele au par drept si am intrebat-o asa random pe una dintre ele cu ce sampon se spala pe cap,ea mi-a raspund ca cu care apuca,nu are vreun anumit sampon,ca dupa cateva zile sa aflu de la una dintre fetele din grupul meu de prieteni ca aceasta colega m-a barfit si a zis ca sunt penibila ca am intrebat asa ceva si inclusiv alte colege au spus pe la spate ca sunt pick me,ca sunt cringe si eu si grupul meu de prieteni,ca nu ma suporta nimeni etc. si sincer chiar nu am mai putut. Ii ajutam mereu si inca ii ajut,iar ei si-au batut joc de mine in halul asta.
In plus,multi imi cereau temele si din pacate,parintii mi-au gasit in telefon zeci de mesaje de la colegi,iar a doua zi a trebuit sa am o discutie serioasa cu diriginta,care slava Domnului ca a fost si e mereu de partea mea.
Totusi, problemele astea cu colegii nu s-au terminat si de asta as vrea un sfat.
Si scuze pentru ca e atat de lunga intrebarea!

Răspuns Câştigător
| Robert2526 a răspuns:

Oamenii sunt animale, cand sunt in grup, il observa pe cel mai slab si il ataca. In alte conditii, sa fii sigura ca cei care iti fac tie asta, trec si ei prin lucruri similare. Ca probabil ei nu pricep nimic si repeta comportamentul vazut la altii, asta tine de educatia lor ( chiar tu aduci in discutie preferintele muzicale, prin care ai cam reusit sa ne faci sa intelegem ce fel de oameni sunt). Privind in ansamblu ceea ce spui tu aici, esti o fata serioasa, mai inteligenta si mai matura decat ceilalti plus ca ai si alte lucruri ( bune) prin care iesi in evidenta, te deosebesti de ceilalti. Nu o sa te poti intelege cu ei niciodata, asta iti zic sigur dar...

Ce poti face? Poti sa abandonezi statutul de victima. Daca esti atacata raspunde, nu intr-un mod violent dar arata ca ripostezi, asa intr-un mod ironic, arata ca nu iti pasa!

In definitiv, chiar nu ar trebui sa iti pese.Cand eram in scoala, toata lumea radea de mine pentru ca eram prea inalt. Cand ai parte de oameni diferiti de tine, mereu vor gasi orice prostie ca sa rada de tine.

Inteleg ca esti inca mica.o sa mergi la facultate, se vor schimba oamenii. Ce vreau sa retii este ca NU este nimic in neregula cu tine

4 răspunsuri:
| JohnnydeFeer a răspuns:

Lasa-i impace, Ramai autentica, Nu te schimba pentru niste profitori manelisti.

| Ade4ever2389 explică:

A,si tin sa mentionez ca eu am alte gusturi fata de toti colegii, tuturor le plac manele si trapul, in schimb eu ascult pop, rock si singurul traper de care imi place e Nouaunspe si asta ar fi un alt motiv pentru care privirile sunt atintite spre mine atunci cand vorbesc despre el, pentru ca ei nu sunt obisnuiti ca ascult genul asta de trap.

| Cole333 a răspuns:

Buna Ade,
Eu am trecut prin cam aceleasi experiente cu ce ai descris tu mai sus. Incearca sa nu te consumi pentru ce spun ceilalti. oamenii intotdeauna vor avea opinii si rautati..incet detaseaza te de ei emotional. Nu spun sa devii salbatica dar nici sa nu ii lasi sa "ajunga" la tine. Gandeste te asa..sunt genul de personaje langa care te vezi stand daca nu erati colegi? Iti spun eu..probabil ca nu. Multi dintre noi am trecut prin asta si acum (eu am 34 de ani) nici nu ne aducem aminte numele lor. Gaseste o cale de a impune limite (aici tu stii cel mai bine unde ai nevoie de ele) si nu este necesar sa te certi cu nimeni, indiferenta doare mai tare. Inca o chestie..prieteniile se triaza. Daca nu sunt autentice nu isi au rostul. Gaseste activitati noi..de la catarat la sala. dansuri.
schimba comunitatea, ai nevoie de diversitate. Legat de par. incearca o cascuta de satin seara si putin ulei de par lungime/varfuri (sa nu dai spre scalp) asa nici nu se mai freaca de perna, pijamale etc, gama de la Garnier Hair food este buna si accesibila ca pret si Redken (gasesti pe salon povider si este in promo din ce vazusem).
Partea buna este ca deja este vacanta si poti sa incepi schimbarile astea fara sa fie un soc cand revii la scoala. Si tine minte asta: Nu datorezi nimanui de acolo explicatii despre nimic. Adolescenta este frumoasa chiar daca nu pare acum. bucura te de ea.o sa iti gasesti oamenii. your vibe atracts your tribe ☮️. Ai grija de tine?