Mi se pare foarte normal să îți zică să o ajuți la curățenie, acesta nu este un motiv de ură.
E ceva normal deoarece trebuie să lucri si tu ceva!
Știu, îmi imaginez cum te simți dar rabdă deoarece altii sunt în situații mai grele decât tine și ar vrea să fie în locul tău.
Fii fericit/ă unde esti deoarece într-o zi îți va fi dor de ea
Vrei cumva sa te servească cu mancarea la pat? Aa, după tine părintele are numai obligatii. Pardon, și tu ai obligații fata de părinte. Iar eu la 28 ani încă fac curat lui maica-mea în casa, ii fac cumpărăturile și mai cumpar pastile când e necesar. Din fericire mama nu e sub nici un fel de tratament. Și sunt bărbat și nu ma mai plâng atât.
E super normal ce se intampla. Stai linistit, asa fac mamele in general, pentru ca nu vor ca "miniaturile" lor sa fie niste ratati, drogati, fraieri de prin spatele blocului. Asa am fost si eu. Am 22 de ani si trebuie sa fiu in casa la ora 22:30 sau imi fac scandal si mama si tata, trebuie sa am ordine mereu in camera, sa fac curat in toata casa in fiecare sambata, sa invat in fiecare zi pe putin 2 ore si ghici ce, mai merg si la munca si ma trezesc la 5 dimineata, si mai ghici ce, fac si naveta cu autobuzul 45 de minute. Cand eram mic, mama ma batea cu cureaua, ma inchidea in camera si imi scoatea televizorul din cablu, imi lua telefonul si laptopul. Ca mai tarziu sa ii dau dreptate. Nu stiu cati ani ai. Dar sincer sa fiu asa as proceda si eu cu copilul meu pana la varsta de 20 de ani, sti de ce zic asta? Pentru ca am observat la mine, la 10 ani aveam o gandire, la 16 ani aveam o cu totul altfel de gandire, la 17-18 iar mi s-a schimbat gandirea si acum la 22 iar alta mentalitate, si ochi de a privi lumea. Da, ma mai iau in gura cu ai mei si ma cert ca ma tin prea din scurt, ca merg si la munca, merg si la scoala, mai fac si treaba pe acasa, si cu prietenii... daca mai am timp si de ei. Gandirea ti se schimba odata cu oamenii noi ce ii intalnesti, cu locurile noi unde mergi, si cu chestiile naspa ce ti se intampla in viata ta gen (un coleg de munca langa care esti fartat sa stai 8 ore ce are rautatea pura in sange si te face sa te simti ca un ****t de om, ca toti is mai presus deca tine si tu esti un ratat, o astfel de intamplare o s-o faca pe mama ta sa arate ca un inger in ochii tai). Efix tranta, crede-ma pe cuvant, mama ta tine la tine, si ii pasa, nu vrea sa ajungi un ratat ce nu are habar nu are sa aspire, sa faca treaba prin casa si in general sa se descurce cu chestii mici. Am o prietena si mai are momente cand se plange, ca iubitul ei la 27 de ani e o putoare ordinara, ca a crescut singur la parinti, bunicii i-au dat tot pe tava (mancare, haine, jucarii) el era mult timp pe afara. Nu isi aspira in camera si nu isi sterge praful, mama lui la 53 de ani o face in timp ce el se joca CS la PC. O zis fata ca prima data cand a mers la el acasa erau ghemotoace de praf printre cartile pe pe rafturi.
=CONCLUZIE= uita-te la alti parinti, la tiferite tipuri de parinti, care au alte moduri de a-si educa copii, si apoi uita-te ce fel de copii au ajuns ei daca au fos educati mai lejer. E pe bune si dovedit stintiific. Copii crescuti fara responsabilitati ajung rau vazuti de oamenii bani ai lumii.
CE VREI SA AJUNGI IN VIATA? UN RATAT CE ROADE SEMINTE IN SPATELE BLOCULUI CU O BERE/SUC IN MANA, SAU UN ADOLESCENT MISTO IN CARE PARINTII AU INCREDERE, ARE BANII LUI, ARE PRIETENI FAINI DE CALITATE CU CARE MERGE PRIN DIFERITE EXURSII?
O sa dureze sa vezi diferenta ce o face o mama careia ii pasa de copilul ei si una care il lasa sa faca ce vrea sa fie "fericit". Copilul cat e mic nu are de unde stii ce e bine pentru el in viitor. Mama ta e misto, nu e normal sa te deranjeze chestii asa mici la ea si deja sa crezi ca te uraste. Ai exagert. E ok si perfect normal cum se comporta, am fost si eu acolo unde esti tu si momentan sunt bine, am banii mei, un acoperit deasupra capului, tot ce-mi trebuie si calatoresc prin diferite tari de 2 ori pe an.
Trebuie să îi explici ca trebuie să mergi și tu să te distrezi. După ce termini treabă din casa și inveti cred ca ar trebui să stai și tu afara. Ca până la urmă nu faci nimic rău. Nu stiu câți ani ai ca să pot să zic ce consider. Eu am 13 ani și ma lasa sa fac cam ce vreau. Nu au pretenții foarte mari de la mine. Pentru ca invat destul de bine peste tot. Mai puțin la matematică. De ieșit afara ma lasa când vreau și să vin cam pe la 21 sau poate și mai târziu. Daca în anul școlar precedent ai avut rezultate slabe sau ai facut multe prostii (De care au aflat) atunci îi inteleg. Și eu am facut multe cacaturi dar nu au aflat =) norocul meu
Cine se gândește ca un copil cu media 9.72 poate să facă ceva așa de grav...
Anonimboy111 întreabă: