| Mrfear a întrebat:

Buna TPU.La cati ani e bine sa ai primul iubit? Sau nu conteaza?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Iubitii se manaca cu sex si este bine sa-i faci dupa 18 ani, cand ai terminat cu liceul si esti majora, fiind capabila sa discerni ce-i bine, de ce-i rau.

Uita-te in linkul de mai jos, ce inseamna sa ai 16 ani, sa fii insarcinata in 8 luni si sa nu stii ce sa faci cu un copilas pe care nu-l vrea nimeni, nici iubitul (tatal lui), dar nici parintii fetei.
Uita-te la ce duce decizia unui copil fara creier, de a face sex la 15 ani si copil la 16 ani.
De aceea este bine sa-ti faci iubit dupa 18 ani!

https://www.tpu.ro/......abandonez/

12 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Cel putin 16 ani!

| Doarunaltutilizator a răspuns:

Eu zic ca cel mai bine e sa ai de la 14 ani, eu asa cred.
Deci mai ai de asteptat 4-5 ani.
Serios acum,nu ar trebui sa te gandesti la baieti de mic copil, tu inca te mai joci cu papusi barbie si te uiti la violetta si soy luna mai mult ca sigur.
Mai bine incearca sa iti traiesti copilaria, lasa baietii, la varsta asta a ta poti sa fii usor afectata si influentata de vorbele altora, inca ai multe de invatat.

| Turbo223 a răspuns (pentru Doarunaltutilizator):

Eu nu cred ca 14 ani e chiar cea mai tare varsta deoarece...ei bine esti inca la scoala si ar trebui sa inveti pentru examen, nu sa stai cu iubiti dar fiecare cu parerea lui si nici la 11-12.

| Doarunaltutilizator a răspuns (pentru Turbo223):

Ai dreptate si tu aici, de la 11-12 ani in nici un caz.
Ma rog pe la 15 ani cam asa.

| Turbo223 a răspuns (pentru Doarunaltutilizator):

La 11 ani de ce ar avea cineva iubit? Nu e absolut nici un benificiu, ei doar se "saruta" si simt placerea aceea de a te simti om mare iar dupa plang dupa despartiri si la fel si cu 12.Eu nu cred ca la 14 ani merge si nu doar din cauza scolii ca vai trebuie sa fi neaparat la liceu, insa 14 ani e practic ultima varsta a copilariei si nu o irosim pentru iubiti, caci de la 15 ani in unele tari poti conduce, poti munci legal chiar si in Romania, doar cu acordul parintilor iar de la 16 fara acord. Oricum minor esti pana la 18 ani iar atunci apar chestiile mai serioase, parerea mea.Dar pe la 16 ani, nu cred ca e o problema sa ai iubit dar nu la 12-14 ani... happy

| Caro34 a răspuns:

Eu zic sa cauti unul cand vei fi in primul an de faculta! E mai cool si stii ce sa alegi... Scoala e sfanta si nu-ti poti permite luxul de a pierde timpul. 12 clase sunt cele mai importante - fara ele mai rar poti gasi un job cat de cat! Lasa iubitii, ei vin si trec prin viata ta, dar dupa invatatura poti manca o paine toata viata! Drum drept si Lumina!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand il gasesti atunci l-ai luat punct.

| Turbo223 a răspuns:

Dupa parerea mea de cand esti la liceu, dar nu fix cand ai intrat, ci dupa 1 an.Deci pe la 15 - 16 ani.

| Meyourfriend1234 a răspuns:

Daca tu placi pe cineva, iar el te place, atunci fiti impreuna. Cred ca de la 11-12 ani poti avea un iubit.

| Angela03 a răspuns:

Părerea mea, este că minim de când ai intrat în adolescență, 14-15 ani. Fiindcă dacă ai o relație, să zicem de la 11-12 ani, lumea te va cataloga și să te cuplezi cu cineva, doar că este la modă, nu se merită.

| Turbo223 a răspuns (pentru Angela03):

Pubertatea incepe la 11 ani, in nici un caz la 15.Foarte rar.

| CynthiaT a răspuns:

Nu este batut in cuie nimic in cazul acesta ヅ Depinde de nivelul mentalitatii fiecarei persoane, de intentiile pe care le ai intr-o relatie, de educatia proprie etc (reflecta putin asupra a ce actiuni intime poti comite la 17-21 ani in sus vs 11-12 cand inca iti traiesti copilaria; gasesti deosebiri majore) Nu te grabii ^^...
Fiecare se dezvolta diferit pe plan mental. Daca tu esti pregatita acum, luand in considerare ce-i potrivit pentru varsta ta nu vad nimic ineregula. Posesia unei inocente, naivitati este mai valoroasa, zic eu.
Pe la 11-13 creierul uman nu este inca dezvoltat indeajuns pentru a curpinde toata insemnatatea unei relatii romantice; uneori copiii/pre-adolescentii sunt atrasi doar de ideea de "iubit/iubita" datorita influentelor anturajului (pusi sub presiune) sau impresiilor ce le-au fost inspirate de internet, asadar nu esti fortata sa faci nimic ce nu te atrage!
Daca nu simti nevoia de un partener (in prezent sau viitor), nu te ingrijora, nu faci o greseala. Zona ta de confort e mai importanta.
Nu neglija sfaturile parintilor tai, iti pot fi de mare folos.
In fond, viata este alcatuita din segmente irecuperabile, fiecare coresponzandu-i unei perioade in care e recomandat sa te bucuri exclusiv de anumite lucruri. Concentreaza-te pe pritenii reale, scoala si distractie.
Iti aduce mai mutla satisfactie o relatie de lunga durata, stabila, unde poti experimenta tot pachetul si te simti in siguranta deoarece amandoi partenerii sunt cu piciorele pe pamant decat o conexiune scurta si neimportanta care te poate afecta negativ (sau din contra, e discutabil); In adolescenta, baietii pot avea tendinte de fluturas (la fel si fetele), relatiile rar fiind durabile sau semnificative. Totusi mereu exista exceptii, hai sa nu fim pesimiste; cand gasesti baiatul acela special, inhata-l!

Întrebări similare