| Dismally a întrebat:

Cam cati bani "de buzunar" credeti ca sunt necesari pentru un adolescent in ziua de astazi?

84 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu sunt necesari.

| Drimmero a răspuns:

Ba da' calici mai sunteti, daca nici copilului vostru nu-i dati dar sa cheltuiti pe toate prostiile nu v-ar deranja. Halal de parinti cei care sunt asa calici. Nu stiu exact cat ar fi necesar, dar daca vrea si el sa iasa in oras, la un suc cu o fata, la un film cu prietenii, trebuie sa aiba acolo ceva de buzunar, de transport, sa plateasca ceea ce consuma prin oras, o sa ajunga la 20-30 de ani si o sa va scoata ochii ca ati fost niste Hagi Tudose cu ei. Eu i-as da cat imi cere, l-as intreba cam ce ar vrea sa faca cu ei sa stiu cat e nevoie sa-i dau si ii dau. Comunistii s-au gandit rapid ca doar pentru scoala e nevoie, pentru drumul ala si sa-si ia si ei un sandwich, dar au si ei nevoie ca tot omul.

| Adry05 a răspuns:

Eu o să încerc să-i dau o sumă fixă ca să învețe să se mențină cât de cât într-o anumită sumă de bani și la nevoie mai completez. cred că în jur de 50 de lei pe săptămână i-aș da, idk

| LoveSleep a răspuns (pentru Dismally):

Dap.
I-as pune sa citeasca carti pe bani.

| Dismally explică (pentru sadrian46):

Cum sa nu fie, au nevoie si ei.

| Dismally explică (pentru Drimmero):

Am vazut multi care cheltuie pe bautura pe tigati etc. dar cand le cere copilul ceva dulce nu sunt bani...

| Dismally explică (pentru Adry05):

Este bine si cu o suma fixa.

| Dismally explică (pentru LoveSleep):

Eu as incerca sa-i fac sa citeasca din placere, sa nu o faca doar asa pentru bani...

| Drimmero a răspuns (pentru Dismally):

Pai gura lor ce sa mai bea, plamanul lor ce sa mai respire daca nu gudron, tutun si alte mizerii de la tigari? Mizerii de parinti care n-ar da o ciocolata la copii dar sa se imbete si sa isi fumeze ultimele procente din plamani ca ultimii mizerabili, astia n-ar trebui sa se numeasca parinti ci ingrijitori. Inteleg cand nu sunt bani si chiar nu ai ce sa-i dai, sunt si situatii de genul, ma refer in special la situatia in care stai cu malaiul la sosete doar pentru a te imbata si a te afuma.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

O buna intrebare.

Hmmm, daca sta cu parintii, probabil pana in 250 RON/luna, poate chiar mai putin.
Daca sta fara parinti... peste 500RON/luna probabil.

| eckblume a răspuns:

Cand parintii stiu cum sa-si educe copilul nu cred ca ar fi o problema cu banii - in sensul ca i-ar cheltui pe droguri, pariuri, tigari ori alcool. I-as da oricat mi-ar cere si l-as intreba cum ii gestioneaza. Sa zicem ca o suma fixa pe saptamana ar fi de 150 de lei. Eu primeam cate 20-30 de lei pe zi de la ai mei si nu ii cheltuiam pe toti. Eram economa laughing

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Dismally):

Și cum simt nevoia să cheltuie fără să câștige?

| Dismally explică (pentru Drimmero):

Da, pai banii sunt pentru pacanele ori alte prioritati.

| Dismally explică (pentru DoarBogdan):

Pai cu parintii ma refeream, nu singur.

| Dismally explică (pentru eckblume):

Foarte bine, puteai strange sa iti cumperi ceva mai scump happy

| eckblume a răspuns (pentru Dismally):

Daa, uneori le cumparam lor cadouri happy

Serios? Foarte fain, erai copilul model happy

| eckblume a răspuns (pentru Dismally):

Da happy Voi adopta stilul parintelui democratic cand voi avea copii. E important sa aiba libertate, dar sa stie cum s-o foloseasca.

Mult noroc, în 2020 și ceva, citit de placere.
Scopul meu ar fi să-i fac sa citească, nu contează dacă e din proprie inițiativa sau nu. Rezultatul e același.

Da, trebuie sa il inveti intai cum sa foloseasca acea libertate happy

| Dismally explică (pentru LoveSleep):

Nu am zis ca este usor big grin Rezultatul nu stiu daca este acelasi, cand va disparea recompensa financiara s-ar putea sa nu mai fie interesat de citit...

| OFQuestions a răspuns:

Cred ca o intrebare mai potrivita era "Cati bani de buzunar ii dati copilului vostru?/Daca ati avea un copil cati bani de buzunar i-ati da?"

Daca as avea eu un copil i-as da cat mai multi bani. I-as da si 10k de euro pe luna daca as putea. Si 20k, si 50k si 100k. Si mai mult de atat. Nu as vrea ca mai tarziu sa imi reproseze ca l-am tinut cu un leu pe zi sau ca niciodata nu a avut bani macar pentru strictul necesar. Nu vreau ca din cauza mea sa se apuce de videochat sau alte chestii de genul, doar ca sa aiba banii pe care EU trebuia sa ii ofer. Nu vreau sa devina obsedat de bani la maturitate din cauza unei copilarii traita in saracie.
Deci raspunsul este: cat mai multi.

(abia astept sa imi sara toti in cap si sa imi zica ca 1 leu pe zi ii ajunge, ca "e copil") laughing

| Anonim203434433 a răspuns:

2-300 lei /saptamana (aprox 30/40 de lei/ zi)
Depinde si de orasul in care isi desfasoara 'activitatile' adolescentul respectiv. (In CJ spre exemplu, cu 20 de lei nu prea poti iesi la un 'suc' sau prajitura', cel putin nu una de calitate.)

Și ce dacă nu ar mai fi interesați de citit? Faptul ca au citit în tot timpul ala le-a adus unele beneficii care rămân acolo, nu se șterg dacă nu mai citesc.