Ba da' calici mai sunteti, daca nici copilului vostru nu-i dati dar sa cheltuiti pe toate prostiile nu v-ar deranja. Halal de parinti cei care sunt asa calici. Nu stiu exact cat ar fi necesar, dar daca vrea si el sa iasa in oras, la un suc cu o fata, la un film cu prietenii, trebuie sa aiba acolo ceva de buzunar, de transport, sa plateasca ceea ce consuma prin oras, o sa ajunga la 20-30 de ani si o sa va scoata ochii ca ati fost niste Hagi Tudose cu ei. Eu i-as da cat imi cere, l-as intreba cam ce ar vrea sa faca cu ei sa stiu cat e nevoie sa-i dau si ii dau. Comunistii s-au gandit rapid ca doar pentru scoala e nevoie, pentru drumul ala si sa-si ia si ei un sandwich, dar au si ei nevoie ca tot omul.
Eu o să încerc să-i dau o sumă fixă ca să învețe să se mențină cât de cât într-o anumită sumă de bani și la nevoie mai completez. cred că în jur de 50 de lei pe săptămână i-aș da, idk
Pai gura lor ce sa mai bea, plamanul lor ce sa mai respire daca nu gudron, tutun si alte mizerii de la tigari? Mizerii de parinti care n-ar da o ciocolata la copii dar sa se imbete si sa isi fumeze ultimele procente din plamani ca ultimii mizerabili, astia n-ar trebui sa se numeasca parinti ci ingrijitori. Inteleg cand nu sunt bani si chiar nu ai ce sa-i dai, sunt si situatii de genul, ma refer in special la situatia in care stai cu malaiul la sosete doar pentru a te imbata si a te afuma.
O buna intrebare.
Hmmm, daca sta cu parintii, probabil pana in 250 RON/luna, poate chiar mai putin.
Daca sta fara parinti... peste 500RON/luna probabil.
Cand parintii stiu cum sa-si educe copilul nu cred ca ar fi o problema cu banii - in sensul ca i-ar cheltui pe droguri, pariuri, tigari ori alcool. I-as da oricat mi-ar cere si l-as intreba cum ii gestioneaza. Sa zicem ca o suma fixa pe saptamana ar fi de 150 de lei. Eu primeam cate 20-30 de lei pe zi de la ai mei si nu ii cheltuiam pe toti. Eram economa
Cred ca o intrebare mai potrivita era "Cati bani de buzunar ii dati copilului vostru?/Daca ati avea un copil cati bani de buzunar i-ati da?"
Daca as avea eu un copil i-as da cat mai multi bani. I-as da si 10k de euro pe luna daca as putea. Si 20k, si 50k si 100k. Si mai mult de atat. Nu as vrea ca mai tarziu sa imi reproseze ca l-am tinut cu un leu pe zi sau ca niciodata nu a avut bani macar pentru strictul necesar. Nu vreau ca din cauza mea sa se apuce de videochat sau alte chestii de genul, doar ca sa aiba banii pe care EU trebuia sa ii ofer. Nu vreau sa devina obsedat de bani la maturitate din cauza unei copilarii traita in saracie.
Deci raspunsul este: cat mai multi.
(abia astept sa imi sara toti in cap si sa imi zica ca 1 leu pe zi ii ajunge, ca "e copil")
2-300 lei /saptamana (aprox 30/40 de lei/ zi)
Depinde si de orasul in care isi desfasoara 'activitatile' adolescentul respectiv. (In CJ spre exemplu, cu 20 de lei nu prea poti iesi la un 'suc' sau prajitura', cel putin nu una de calitate.)