|

Cateva proverbe favorite si de ce? Eu am cateva:

1. A bate toba in tot satul - Orice secret ramane secret pana il spui la prima persoana. Aveti grija cui si ce spuneti, cel mai probabil va afla toata lumea. Sa ne ferim de oameni care "bat toba" sau cum mai sunt numiti "poste". Orice rahat il stiu despre tine il vor duce mai departe.

2. Pasarile de o culoare zboara la un loc - Cei care se aseamana intotdeauna se vor aduna. Vezi pe stalp ca ciorile stau cu ciorile si porumbeii sau cu porumbeii. Oamenii de joasa factura si viciosi se vor alia cu altii de felul lor.

3. A da perle la porci - Nu incercati sa faceti pe ignoranti sa aprecieze lucrurile de valoare. Vor rade de voi si va vor considera ciudati.

4. Ai carte, ai parte - Roadele muncii asidue din timpul scolii se vor culege mai devreme sau mai tarziu. Omul cu carte va fi mai apreciat in general si va avea o viata mai buna (cel putin financiara).

5. Cate bordeie, atatea obiceie - In fiecare casa este o randuiala, sa respecti regulile casei in care intri. Esti pe post de musafir si nu pe post de sef, am mai vazut persoane care se apuca sa bage de vina ca aia nu e bine si cealalta e nu stiu cum prin casa. Sa RESPECTI gazda si sa stai pe locul tau de MUSAFIR.

6. Punctialitatea-i politetea regilor - Asta e foarte importanta si lipseste la romani. Cel putin la interviurile de angajare, iti spune sa te prezinti la ora 10. Tu esti acolo la 10 fara un sfert dar te apuca ora 10:20 si tot nu te primeste la interviu. Am patit de mai multe ori. Ora programata este sfanta, arata lipsa de respect sa lasi omul sa astepte mult timp dupa ora programata.

7. Spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti - Foarte important proverbul, anturajul gresit te poate duce la necaz. Vedem multe cazuri de tineri ajunsi in inchisoare din cauza anturajului. Droguri, tigari, alcool si alte lucruri slabe se invata alaturi de oameni de doi lei. Daca toata ziua stai langa oameni care nu fac nimic cu viata lor, unde crezi ca vei ajunge si tu?

1 răspuns:
| a răspuns:

Proverb.
Proverbele reprezintă înțelepciunea poporului. Iar poporul greșește întotdeauna.
Fă războiul cu chibzuință ( Proverbe 20.18).