Tu nu raspunzi in fata lui Dumnezeu ci ei - e pb lor probabil nu sunt cununati religios si de aici supararea ta.
nu-i judeca ( cu masura cu care masori. cu aia ti se va masura)
valoarea ta este data de faptele tale nu de parerile celorlalti.
cauta-ti oameni de calitate cu care sa te sfatuiesti, pastreaza -te curat la suflet. si Doamne ajuta! intr-o zi va fi soare si pe strada ta!
Daca nici unul dintre parintii tai nu e comunicativ cu tine si nu te pot intelege cu ei incearca sa cauti o posibilitatea de ai face sa se inteleaga mai bine intre ei. Vorbeste si cu un psiholog care ar putea sa te ajute
Cam complicata povestea asta a ta.
Dar cand alegi un drum, tine-l pentru tine, nu mai spune si la altii.
Doar stii ca ei sunt mai mari si au perceptii diferite, ce sa mai zic de religie.
Ce fac ei bine si ce cerezi tu ca nu fac ei bine? Si despre ce pacate vorbim?
Nu prea ai detaliat sa primesti un sfat pe masura.
Da, pentru un om ce il iubeste pe Domnul iubeste si oamenii, le vreau binele tocmai din acest motiv vreau sa le comunic legile si poruncile Sale, dar ei nu inteleg si ma inchid in mine. Simt deja ca nu mai am valoare, toata lumea spune acelasi lucru iar eu sunt in potriva alaturi de credinciosi si sfintii parinti, la biserica e singurul loc in care ma simt bine.
Te-ai gandit sa mai inveti un pic de limba romana si abia dupa aia sa te duci cu domnul?
Da dragă, am luat nota 10 la romană dar acum sunt prea bulversata de tot si acum nu mai pot sa ma concentrez asa mult. Dar multumesc de observatie.
Sexul nu se face cu oricine si cand dorim noi, Dumnezeu a scris o regula foarte importanta pe care noi trebuie sa o respectam cu sfintenie= sa nu preacurvesti ( sa nu faci sex pana nu faci casatoria ).
Sexul se face atunci cand doresti sa ai un copil. Atat am de spus!
Ok, am pus o intrebare si aceasta este mai sus, nu si alte intrebari legate de literatura si alte lucruri. Nu va bateti joc de altii!
Explicate odată sau maxim de două ori cum vrea Dumnezeu să fim și dacă nu se schimbă înseamnă că nu vor, lasă-i în pace și lucrează la mântuirea ta, totul va fi bine. Doamne ajută! Și părinții mei au acest păcat și sunt cam indiferenți, am încercat din toate puterile să-i schimb în bine, dar dacă nu vor să înțeleagă asta e, Dumnezeu să-i ierte! De curiozitate, ce confesiune ai?
De acord cu casatoria dar nu neaparat doar cand vrei sa faci un copil. Asta ai pus-o de la tine sau te-a indoctrinat cineva.
Nu gasesc cuvantul potrivit, dar este obositor, iritant cand citesc observatiile gramaticale. Doar cine nu a gresit niciodata -doar Acela are dreptul de a face observatii; iar daca eram la scoala, doar profesorul de romana sau invatatorul.
Dar pe acest site, daca cineva a gresit poate fi raportat, si doar in conditiile punctului 12 de aici: https://www.tpu.ro/intrebari-frecvente.
Nu-i iau apararea userului "mantuire". Dar este obositor de citit observatiile (greselile) gramaticale. Si cred ca nu doar eu ma "impiedic" de acestea.
Cand am citit intrebarea ta, mi-am adus aminte de inceptul credintei mele. Si eu eram tare bulversat si ma framantam pentru orice lucru, pentru orice fapta pacatoasa pe care o vedeam la altii.
Devenisem sensibil in privinta aceasta, si eu insumi ma feream sa fac vreun rau, ca sa nu-L intristez pe Domnul meu, de a Carui prezenta ma bucuram in orice clipa.
Eram un adolescent in varsta de 20 de ani. Devenisem adventist de ziua a 7-a, iar tata era extrem de impotrivitor si credea ca este si credincios; numai ca in prezent are aproape 20 de ani (poate chiar mai mult; nici eu nu mai stiu) de cand traieste in concubinaj. Si este tare "credincios": duminica nici pe mine nu ma lasa sa folosesc masina de spalat, sau sa fac lucruri de felul acesta prin casa. La atat se rezuma credinta lui.
Cu toate acestea, in perioada de inceput a credintei mele am facut ca si tine: i-am spus ca nu traieste dupa voia lui Dumnezeu -si lui si ei, caci erau amandoi impreuna. Mi-a raspuns mirat, dar si simtindu-se vinovat, cu voce tare: "Ce inseamna asta?" ca si cand ar fi vrut sa zica: "Ce inseamna aceste cuvinte?"
A stiut despre ce vorbesc; iar cu vocea lui tare a crezut ca se poate apara. Dar si-a dat seama ca e fara putere. Si de atunci nu am mai insistat asupra problemei, si nu m-am mai ingrijorat ca si cum eu nu-mi facusem datoria. Pana la urma din pricina asta a fost taiat si capul lui Ioan Botezatorul -pentru ca il mustra pe imparatul Irod: "Si Ioan zicea lui Irod: "Nu-ti este ingaduit sa tii pe nevasta fratelui tau!" (Marcu.6:18)
Tu nu ai de ce sa te ingrijorezi. Singurul lucru pe care il poti face este sa te rogi pentru ei, pentru ca inimile lor sa fie indreptate spre bine.
Eu nu iti spun ca totul va fi Ok, cu iti spun ca va fi mult decat decat atat, atata timp cat ramai alaturi de Dumnezeu indiferent ce s-ar intampla. Este promisiunea Lui:
"Caci Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care te iau de mana dreapta si-ti zic: "Nu te teme de nimic, Eu iti vin in ajutor!"" (Isaia.41:13)
Adica parintii tai fac sex, desi nu mai vor sa aiba copii, iar tu crezi ca pacatuiesc. Pai daca nu cunosti Sfanta Scriptura eu ce sa iti fac. Apostolul Pavel ne invata ca sotul sa nu isi lipseasca sotia de sex, nici invers, caci corpul fiecaruia apartine celuilalt, decat pentru perioade de timp stabilite dinainte sa fie puse deoparte pentru rugaciune si post. Ma mir ca ti-a trecut si prin cap ca sex se face numai ca sa faci copii, sexul e una din nevoile vitale de baza.
Du-te ma si fa nani ca-i tarziu.Te bate maica-ta daca te prinde la ora asta.
Citeste-l pe Părintele Pantelimon de la Mânăstirea Oaşa si vei intelege de ec ai caut in : "depresia si anxietatea".
Uite aici:
"Depresia e o stare de cădere. Apare dintr-o lipsă de împăcare a sufletului cu sine, cu Dumnezeu sau cu oamenii. E o stare de conflict, de ruptură interioară, între suflet şi intelect. O lipsă de echilibru. Depresia înseamnă, în primul rând, o lipsă de dragoste".
http://www.formula-as.ro/......mant-17637
Invata sa iubesti oamenii asa cum sunt, fara sa-i judeci si fara sa-i condamni si vei gasi linistea dupa care tanjesti.
Si aici parintele calistrat:
https://www.youtube.com/watch?v=As1jZP52O5A
Draga eu nu vorbesc cu cei care au ales calea lui dumnezeu.
eu nu sunt o persona mega-religioasa deci dupa parerea mea tu gresesti si parinti au dreptate.
cred ca parinti vor sa te scoata din nebunia asta religiioasa si ii felicit pentru asta.
Dar crede-ma nu vei avea copii.nimeni nu vreao o femeie mega-religioasa decat daca nu cumva gasesti unul mega-religios.
va puteti duce amandoi apoi pe muntele atos unde va puteti ruga fara sa fiti derajati de pacatosi ca noi.