| mantuire a întrebat:

Ce ma sfatuiti sa fac?
Eu am ales drumul lui Dumnezeu dar familia mea nu prea ma inteleg, ei fac pacate mari care m-au adus la anxietate si acum cred ca am intrat in depresie. Mi-e frica ca tatal meu vitreg si mama sa se desparteasca din cauza incapacitatii mele de a intelege ca ceea ce fac ei este bine. Va rog sa-mi spuneti ca totul va fi ok. Nu mai pot! Nu dau asa multe semne ca se pot desparti insa eu am acest stres. Cam 8 % sunt sansele.

Răspuns Câştigător
| Ara997 a răspuns:

Tu nu raspunzi in fata lui Dumnezeu ci ei - e pb lor probabil nu sunt cununati religios si de aici supararea ta.
nu-i judeca ( cu masura cu care masori. cu aia ti se va masura)
valoarea ta este data de faptele tale nu de parerile celorlalti.
cauta-ti oameni de calitate cu care sa te sfatuiesti, pastreaza -te curat la suflet. si Doamne ajuta! intr-o zi va fi soare si pe strada ta!

57 răspunsuri:
| ROB3RT89 a răspuns:

Cam complicata povestea asta a ta.
Dar cand alegi un drum, tine-l pentru tine, nu mai spune si la altii.
Doar stii ca ei sunt mai mari si au perceptii diferite, ce sa mai zic de religie.
Ce fac ei bine si ce cerezi tu ca nu fac ei bine? Si despre ce pacate vorbim?
Nu prea ai detaliat sa primesti un sfat pe masura.

| mantuire explică (pentru ROB3RT89):

Da, pentru un om ce il iubeste pe Domnul iubeste si oamenii, le vreau binele tocmai din acest motiv vreau sa le comunic legile si poruncile Sale, dar ei nu inteleg si ma inchid in mine. Simt deja ca nu mai am valoare, toata lumea spune acelasi lucru iar eu sunt in potriva alaturi de credinciosi si sfintii parinti, la biserica e singurul loc in care ma simt bine.

| mantuire explică (pentru ROB3RT89):

Au pacatul preacurviei

| mantuire explică (pentru Ara997):

Multumesc!

| ROB3RT89 a răspuns (pentru mantuire):

Faza e asa, una e sa credem in Dumnezeu, una e sa exageram.
Nu poti forta pe cineva sa inteleaga ceva si sa umeze drumul pe care tu ai vrea!

| tzuria79 a răspuns (pentru mantuire):

Fata acum ca vad la ce te referi am o vorba sa-ti spun. Po-ti curvi dar nu preacurvi, intelegi? po-ti sa faci sex cu ori si cine, atata timp cat nu o faci des cu aceeiasi persoana. Preacurvia este rea, dar curvia, pe care eu o practic, nu este.

| Ara997 a răspuns (pentru mantuire):

Tu nu raspunzi in fata lui Dumnezeu ci ei - e pb lor probabil nu sunt cununati religios si de aici supararea ta.
nu-i judeca ( cu masura cu care masori. cu aia ti se va masura)
valoarea ta este data de faptele tale nu de parerile celorlalti.
cauta-ti oameni de calitate cu care sa te sfatuiesti, pastreaza -te curat la suflet. si Doamne ajuta! intr-o zi va fi soare si pe strada ta!

| William a răspuns:

Cum ai ajuns la 8%?

| Violleta2022 a răspuns:

Citeste-l pe Părintele Pantelimon de la Mânăstirea Oaşa si vei intelege de ec ai caut in : "depresia si anxietatea".
Uite aici:
"Depresia e o stare de cădere. Apare dintr-o lipsă de împăcare a sufletului cu sine, cu Dumnezeu sau cu oamenii. E o stare de conflict, de ruptură inte­rioa­ră, între suflet şi intelect. O lipsă de echilibru. Depre­sia înseamnă, în primul rând, o lipsă de dragoste".
http://www.formula-as.ro/......mant-17637

Invata sa iubesti oamenii asa cum sunt, fara sa-i judeci si fara sa-i condamni si vei gasi linistea dupa care tanjesti.
Si aici parintele calistrat:
https://www.youtube.com/watch?v=As1jZP52O5A

suntserios
| suntserios a răspuns:

Te-ai gandit sa mai inveti un pic de limba romana si abia dupa aia sa te duci cu domnul?

| mantuire explică (pentru suntserios):

Da dragă, am luat nota 10 la romană dar acum sunt prea bulversata de tot si acum nu mai pot sa ma concentrez asa mult. Dar multumesc de observatie.

| suntserios a răspuns (pentru mantuire):

Pai atunci la manastire...

| Liviu a răspuns (pentru suntserios):

Hmm, asta mi aminteste de o zicala.
Q:Care e asemanarea intre un preot si un proxenet?
A: Amandoi spun " Du-te cu domnul "
Nu am putut sa ma abtin laughing)

| anonimg a răspuns:

Cand am citit intrebarea ta, mi-am adus aminte de inceptul credintei mele. Si eu eram tare bulversat si ma framantam pentru orice lucru, pentru orice fapta pacatoasa pe care o vedeam la altii.
Devenisem sensibil in privinta aceasta, si eu insumi ma feream sa fac vreun rau, ca sa nu-L intristez pe Domnul meu, de a Carui prezenta ma bucuram in orice clipa.
Eram un adolescent in varsta de 20 de ani. Devenisem adventist de ziua a 7-a, iar tata era extrem de impotrivitor si credea ca este si credincios; numai ca in prezent are aproape 20 de ani (poate chiar mai mult; nici eu nu mai stiu) de cand traieste in concubinaj. Si este tare "credincios": duminica nici pe mine nu ma lasa sa folosesc masina de spalat, sau sa fac lucruri de felul acesta prin casa. La atat se rezuma credinta lui.
Cu toate acestea, in perioada de inceput a credintei mele am facut ca si tine: i-am spus ca nu traieste dupa voia lui Dumnezeu -si lui si ei, caci erau amandoi impreuna. Mi-a raspuns mirat, dar si simtindu-se vinovat, cu voce tare: "Ce inseamna asta?" ca si cand ar fi vrut sa zica: "Ce inseamna aceste cuvinte?"
A stiut despre ce vorbesc; iar cu vocea lui tare a crezut ca se poate apara. Dar si-a dat seama ca e fara putere. Si de atunci nu am mai insistat asupra problemei, si nu m-am mai ingrijorat ca si cum eu nu-mi facusem datoria. Pana la urma din pricina asta a fost taiat si capul lui Ioan Botezatorul -pentru ca il mustra pe imparatul Irod: "Si Ioan zicea lui Irod: "Nu-ti este ingaduit sa tii pe nevasta fratelui tau!" (Marcu.6:18)

Tu nu ai de ce sa te ingrijorezi. Singurul lucru pe care il poti face este sa te rogi pentru ei, pentru ca inimile lor sa fie indreptate spre bine.
Eu nu iti spun ca totul va fi Ok, cu iti spun ca va fi mult decat decat atat, atata timp cat ramai alaturi de Dumnezeu indiferent ce s-ar intampla. Este promisiunea Lui:
"Caci Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care te iau de mana dreapta si-ti zic: "Nu te teme de nimic, Eu iti vin in ajutor!"" (Isaia.41:13)

| minrest a răspuns:

Adica parintii tai fac sex, desi nu mai vor sa aiba copii, iar tu crezi ca pacatuiesc. Pai daca nu cunosti Sfanta Scriptura eu ce sa iti fac. Apostolul Pavel ne invata ca sotul sa nu isi lipseasca sotia de sex, nici invers, caci corpul fiecaruia apartine celuilalt, decat pentru perioade de timp stabilite dinainte sa fie puse deoparte pentru rugaciune si post. Ma mir ca ti-a trecut si prin cap ca sex se face numai ca sa faci copii, sexul e una din nevoile vitale de baza.

| mentholinks a răspuns:

N-ar trebui sa porti si batic daca ai ales calea Domnului?

| mantuire explică (pentru mentholinks):

Il port si pe ala daca e nevoie

| mentholinks a răspuns (pentru mantuire):

Si cand faci sex?

| Ara997 a răspuns (pentru mentholinks):

Ce mi-e baticul, ce mi-e crucea de aur la gat?

| mantuire explică (pentru mentholinks):

Sexul nu se face cu oricine si cand dorim noi, Dumnezeu a scris o regula foarte importanta pe care noi trebuie sa o respectam cu sfintenie= sa nu preacurvesti ( sa nu faci sex pana nu faci casatoria ).
Sexul se face atunci cand doresti sa ai un copil. Atat am de spus!

| mentholinks a răspuns (pentru mantuire):

De acord cu casatoria dar nu neaparat doar cand vrei sa faci un copil. Asta ai pus-o de la tine sau te-a indoctrinat cineva.

| Cinevacatoatalumea a răspuns (pentru mentholinks):

LOL Depinde si in ce religie. Eu am vazut ca doar la ortodcsi se poarta batic si stau babele in picioare in biserica, in timp ce canta popa nonsensuri.

| mentholinks a răspuns (pentru Cinevacatoatalumea):

Nu ma refer la babe ci la fete tinere. La pocaiti stiu ca trebuie sa poarte dar sunt multi pastori care zic ca s-au stricat fetele, se dau cu lumea si nu mai poarta batic.

Cum adica pocaiti?

Penticostali, adventisti, baptisti, etc.

Scuze, am uitat ca oamenii ne spun asa. LOL La adventisti nu poarta absolut nimeni batic. Se pare ca multi nu prea se documenteaza.

Pai da ca toti crestinii aleg ce le convine lor din Biblie si sa aiba cat mai multi adepti ca sa cotizeze. Apostolul Pavel spunea ca femeia sa poarte batic si daca nu poarta sa se rada in cap.

Iarasi esti nedocumentat si scoti versetele din context. El spunea ca femeile ar trebui sa se imbrace ca si celelalte femei. In contextul acela le vorbea unor oameni dintr-o zona geografica unde femeile purtau batic, mai exact ca acela ce il poarta femeile arabe.

"Dimpotrivă, ORICE femeie care se roagă sau proroceşte cu capul dezvelit îşi necinsteşte capul ei, pentru că este ca una care ar fi rasă. Dacă o femeie nu se înveleşte, să se şi tundă! Iar dacă este ruşine pentru o femeie să fie tunsă ori rasă, să se învelească."

Unde scrie?

1 corinteni 11:5

Citeste mai bine capitolul si dupa scrie. Scoti versetele din context.

Am citit, care-i contextul?

"1 Corinteni11:1-16 este un pasaj provocator şi înţelegerea sa oferă o satisfacţie deosebită. Spre deosebire de 1 Timotei 2, 1 Corinteni 11 descrie în mod clar adunarea oamenilor lui Dumnezeu care se închină împreună.
Preocuparea lui Pavel în versetele 1-16 este aceea de a convinge biserica din Corint că femeile trebuie să-şi acopere părul – şi capul – în timp ce se roagă cu voce tare sau proorocesc. Unele denominaţiuni au dat acestor versete înţelesul că toate femeile ar trebui să-şi acopere capul în public, sau, cel puţin, în timpul închinării. Nu însă! Textul restrânge clar porunca doar la momentele în care se roagă sau prooroceşte (versetele 4 şi 5). (Prin implicaţie, aşa cum proorocirea este publică, cu voce tare, ar trebui să vedem şi rugăciunea la care se face referire ca fiind tot publică.) Nu există nici o menţiune a vreunei cerinţe ca toate femeile să îşi acopere capul. Când aceste femei alese să se roage sau să proorocească şi-au încheiat misiunea, ele pot, evident, să se dezvelească. (Ştiu aceste femei dinainte că se vor ruga ori vor prooroci ca să-şi aducă o învelitoare cu ele? Li se oferă una dacă este necesar? Nu ştim.)
De ce este Pavel interesat de problema acoperirii capului de către femei? Găsim în versetul 3 că Dumnezeu este capul lui Hristos, Hristos este capul bărbatului, iar bărbatul este capul femeii. În cursul normal al evenimentelor, o femeie nu are autoritate asupra bărbatului ei (1 Timotei 2:12 – „Femeii nu-i dau voie[...] să se ridice mai pe sus de bărbat"), aşa cum bărbatul ei nu are nici o autoritate asupra lui Hristos, iar Hristos Îşi primeşte autoritatea de la Tatăl (Matei 28:18 – „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ").
Totuşi, atunci când o femeie se roagă sau prooroceşte în timpul unui serviciu public de închinare, ea vorbeşte cu autoritate, fie că cere ceva sau laudă pe Dumnezeu în numele întregii adunări, fie că vorbeşte în numele lui Dumnezeu adunării.
Făcând legătura cu Geneza 1:27 şi Psalmii 8:5, Pavel spune în versetul 7 că bărbatul este chipul şi slava lui Dumnezeu. De aceea, nu este nimic indecent dacă un bărbat se roagă sau prooroceşte cu capul descoperit, deoarece capul său aduce slavă lui Dumnezeu. Într-adevăr, dacă un bărbat îşi acoperă capul care aduce slavă lui Dumnezeu în timp ce se roagă sau prooroceşte, el îşi necinsteşte Capul spiritual, Hristos (versetul 4).
Făcând referire la Geneza 2:21-24, Pavel mai spune în versetul 7 că, în timp bărbatul este chipul şi slava lui Dumnezeu, femeia, luată din bărbat, este slava (totuşi nu chipul) bărbatului, nu a lui Dumnezeu. Pentru că cuvintele greceşti aner şi gyne din 1 Corinteni nu pot fi traduse perfect cu „bărbat" şi „nevastă" în acest context, aluzia la Geneza 2:24 indică faptul că este vorba despre soţia care aduce slavă soţului ei. Ar fi ciudat ca frumuseţea şi supunerea soţiei altui bărbat să îmi aducă mie slavă, la fel ca şi ascultarea şi buna creştere a copiilor altcuiva.
Dacă un bărbat este slava lui Dumnezeu şi o femeie este slava bărbatului, care este slava femeii? În 1 Timotei 2:15, Pavel spune: „ea va fi mântuită prin naşterea de fii", iar în 1 Corinteni 11:15 spune că slava sa este părul, atât timp cât nu este tuns scurt sau ras, ceea ce ar fi ruşinos (tăindu-şi slava s-ar umple de ruşine şi ar aduce mai puţină slavă bărbatului ei).
Dacă părul unui bărbat este lung, atunci el ascunde capul său fizic (argumentul lui Pavel din versetul 14) şi astfel nu mai aduce slavă Capului său spiritual. Părul unei femei este slava pe care Dumnezeu i-a dat-o, o slavă care să o acopere (versetul 15).
Când o femeie se roagă sau prooroceşte în public, toată slava ar trebui să-i fie dată lui Dumnezeu, nu ei sau bărbatului ei, aşa că ar trebui să-şi acopere capul şi părul – astfel, dacă ar fi neacoperită, ar reflecta slava bărbatului, pentru că ea este slava lui şi el este capul ei.
Dar ce vrea să mai simbolizeze acoperirea capului de către femei? În versetul 8, Pavel ne spune că femeia a fost luată din bărbat (la creaţiune). În versetul 9, tot el ne spune că femeia a fost făcută pentru bărbat (la creaţiune). (Aşa cum nu toate femeile au fost făcute pentru toţi bărbaţii, dar bărbatul şi femei urmau să fie un singur trup, contextul acestor două substantive arată către soţ şi soţie, chiar daca „bărbat" şi „femeie" sunt traducerile corecte.)
Cum poate avea o femeie autoritatea să se roage pentru bărbaţi şi să proorocească în faţa lor? Pavel răspunde acestei întrebări în versetul 10: „De aceea femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei." Conform Vine’s Expository Dictionary, cuvântul folosit aici şi care este tradus ca „stăpânire", exousia, implică „dreptul de a exercita puterea", „puterea de a conduce ori de a guverna, puterea cuiva a cărui voinţă şi porunci trebuie să fie ascultate de ceilalţi", „autoritate apostolică". Nu apare deloc sensul de stăpânire asupra cuiva, cuvântul ce poate fi tradus astfel fiind „authentein", întâlnit în 1 Timotei 2:12. Acel tip de autoritate nu este permisă femeilor.
Când o femeie îşi acoperă capul înainte de a se ruga ori de a prooroci în serviciul de închinare, ea arată că nu vorbeşte cu autoritatea sa – nu are nici una acordată în acest capitol şi ca soţie ea este sub stăpânirea bărbatului ei -, ci ca profet cu autoritate de la Dumnezeu, ca mesager al Său, sub stăpânirea Lui, cu acoperământul Său pe cap. Acoperindu-şi slava, ea arată că nu vorbeşte ca femeie ori ca soţie, ci ca mesager.
Din citirea acestor versete putem învăţa câteva lucruri utile. În primul rând, pasajul nu sprijină pe acei care spun că toţi bărbaţii sunt capul tuturor femeilor. În al doilea rând, nu oferă suport nici pentru concepţia potrivit căreia conducerea bărbatului a venit după cădere. În al treilea rând, acoperirea capului este un simbol al autorităţii lui Dumnezeu, iar aceasta trebuie făcută atunci când femeile vorbesc cu autoritate. În al patrulea rând, pasajul nu vrea să nege autoritatea femeilor, ci să ofere un mod prin care ele să-şi exercite autoritatea în limitele chemării de către Dumnezeu sau cererii de a chema pe Dumnezeu."

Asa o fi, oricum Pavel si Isus sunt cel mult niste robi.

Despre subiectul asta probabil se poate discuta pana dimineata.

Pai asta e toata chestia, biblia e discutabila, de aici si atatea confesiuni pe baza ei. Nu poti sa ai incredere in ea.

Nu neaparat, dar multi au pareri diferite.

| Samariteanul a răspuns:

Daca nici unul dintre parintii tai nu e comunicativ cu tine si nu te pot intelege cu ei incearca sa cauti o posibilitatea de ai face sa se inteleaga mai bine intre ei. Vorbeste si cu un psiholog care ar putea sa te ajute

Mai usor cu vocabularul ala domnule.

Du-te ma si fa nani ca-i tarziu.Te bate maica-ta daca te prinde la ora asta.

Ce cauta unul ca tine pe un site ca asta?

Ai grija sa nu dai de vreunul care sa te raporteze pe aici

Ai grija, ca poate ti-o iei peste bot.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Troll?

| Florin9Florin9 a răspuns:

Explicate odată sau maxim de două ori cum vrea Dumnezeu să fim și dacă nu se schimbă înseamnă că nu vor, lasă-i în pace și lucrează la mântuirea ta, totul va fi bine. Doamne ajută! Și părinții mei au acest păcat și sunt cam indiferenți, am încercat din toate puterile să-i schimb în bine, dar dacă nu vor să înțeleagă asta e, Dumnezeu să-i ierte! De curiozitate, ce confesiune ai?

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

Maintuire e personala. Nu poti incepe o discutie cu ei daca ei nu o vor. Nu ai ce sa faci. Nu ii bagi omului ideile tale pe gat.

| tehno125482 a răspuns:

Draga eu nu vorbesc cu cei care au ales calea lui dumnezeu.
eu nu sunt o persona mega-religioasa deci dupa parerea mea tu gresesti si parinti au dreptate.
cred ca parinti vor sa te scoata din nebunia asta religiioasa si ii felicit pentru asta.

| tehno125482 a răspuns (pentru tehno125482):

Si stai linistita nu te vei casatori nimeni nu vrea sa se casatoreasca cu o mega religiosa decat un mega religios. daca iti vei gasi unul (slabe sanse)puteti trai intr-o cabana pe muntele atos unde va puteti ruga fara sa fiti derajati de pacatosi ca noi.deci iti spun din start ca te-ai distrus viata.

| Cinevacatoatalumea a răspuns (pentru tehno125482):

Depinde in ce mod. Incurci toata situatia cu fanatismul. La mine in comunitate se sarbatoreste Ziua Libertatii Religioase. Asa cum tu esti atee trebuie sa ma tolerezi si eu care sunt neoprotestanta sa te tolerez pe tine. Nu ar trebui sa faci din ateism fanatism.

| tehno125482 a răspuns (pentru Cinevacatoatalumea):

1.din cate a detaliat ea acolo la ea nu-i credinta e fanatism.
2.nus ateu.

| tehno125482 a răspuns:

Dar crede-ma nu vei avea copii.nimeni nu vreao o femeie mega-religioasa decat daca nu cumva gasesti unul mega-religios.
va puteti duce amandoi apoi pe muntele atos unde va puteti ruga fara sa fiti derajati de pacatosi ca noi.

| tehno125482 a răspuns:

Deci te felicit ca ti-ai distrus viata.

| Random123456 a răspuns:

Nu ai de ce te stresa. Tu tine calea ta si lasa-i pe ei sa o tina pe a lor. Nu poti impune cuiva, daca tu ai devenit religioasa peste noapte, sa faca la fel. Stii? Dumnezeu a dat "liberul arbitru" tocmai pentru a lasa la alegerea noastra daca vrem sau nu sa credem in El. Asa ca lasa asta la alegerea parintilor tai si nu te ingrijora ca preacurvesc. Ei nu fac asta, ar trebui sa te informezi mai bine. Sex nu faci doar cand vrei sa faci un copil.winking
Tu ai grija de tine si tine-ti drumul ala al tau si nu incerca sa ii tragi pe altii cu forta langa tine ca nu vei reusi. Succes pe drumul tau si sper sa nu fie presarat cu prea multe... obstacole happy

| tzuria79 a răspuns:

Nu-i vina ta scumpo. Daca familia ta nu te intelege este doar treaba lor, nu a ta. Si eu am avut acea sentiment cand eram tanara, ca deciziile mele ii pot afecta pe ei, dar mi-am dat seama ca singuri care in realitate aveau o problema erau ei, multe persoane dau vina pe altii pentru ce li se intampla lor, dar nu-i asa. Poti sa-i intrebi, daca ai acest stres, daca nu zic nimic sau raspund amandoi foarte repede inseamna ca de mult asteapta momentul sa se separe, dar niciunul nu are curajul si nu a dat primul pas. Te sfatuiesc sa nu te mai intereseze ce cred si ce fac ei.

| mantuire explică:

Ok, am pus o intrebare si aceasta este mai sus, nu si alte intrebari legate de literatura si alte lucruri. Nu va bateti joc de altii!