Tocmai de aceea s-a stabilit ca limita de varsta pentru maturi este de 18 ani si nu de 16!
Ceea ce vezi tu si mai ales ce concluzie tragi din cele vazute sunt GRESITE. Maturitatea inseamna RESPONSABILITATE, in primul rand. Nu confunda oamenii seriosi cu oamenii maturi. Eu m-am uitat in jur si am vazut fix invers. De ce? Pentru ca da. fac ei chestii de oameni mari, dar te-ai dus vreodata sa vorbesti cu ei? Sa vezi CUM vorbesc, DESPRE ce vorbesc, cum gandesc, de ce gandesc asa, despre ce gandesc? Ca aia inseamna maturitate adevarata. GANDIRE LOGICA SI CORECTA care ajuta atat persoana respectiva cat si pe cei din jurul lui. La asta te-ai gandit? Daca o sa iei in considerare ce am scris eu mai sus, ba mai mult de atat, o sa mergi sa si testezi, eu zic ca o sa-ti schimbi parerea despre asa zisii,, maturi".
Eu sunt de parere ca da, varsta de 16 ani chiar ar trebui (teoretic) sa fie o varsta in care ar cam trebui un om sa-si deschida ochii, sa vada in ce lume traieste, sa gandeasca PENTRU EL, logic (nu ca altii sa gandeasca pentru el) etc. Dar practic. chestia asta nu prea se intampla. Eu am stat si m-am uitat mai bine (la persoanele din jurul meu, nu zic ca toate sunt asa) si am observat ca majoritatea feteleor sunt cam imature (in comparatie cu baietii). De fapt. fetele au mai multa empatie decat unii baieti, iar baietii gandesc mai bine in ceea ce priveste alte lucruri (care nu stiu ce exemple sa dau acum).
Apropo, inca un lucru sa-l tii minte. Varsta, este doar o cifra, nu reprezinta si n-o sa reprezinte NICIODATA maturitatea unui om. Poti vedea un adolescent matur, dar si un adult imatur chiar de 20+ ani. Asa ca nu fa si tu aceeasi greseala, sau nu le adauga eticheta de,, matur" persoanelor care au 18 ani sau mai mult. (stii tu. cica de la varsta aia devii matur. Pe naiba).
inca ceva. Daca o persoana este serioasa, asta nu inseamna ca este matura. Si daca este bine dispusa mai tot timpul, asta nu inseamna ca este imatura. E foarte important sa retii si sa-ti dai seama cum sa faci diferenta.
Cum nici varsta nu inseamna maturitate sau inteligenta.
Sau parul sa insemne barbatie
Sau machiaju sa arate ca,, esti femeie".
Nu fa confuzie.
Diferenta dintre maturitate si varsta este urmatoarea. Varsta este in continua miscare, fara sa faci mai nimic (doar sa bei si sa mananci), insa maturitatea, trebuie sa tragi tu de ea, ca sa
nu ramana in urma. Sunt ca un fel de 2 linii care trebuie sa tragi de ele si sa incerci ca linia numita maturitate, sa nu ramana prea in urma fata de cea cu varsta deoarece asa te poti trezi si tu la 40 de ani ca gandesti ca un adolescent. Intelegi?
Ce pare sa am? Niciuna. Unele persoane se maturizeaza mai usor, aletele la momentul potrivit, altele mai greu, altele niciodata. . Si eu sunt foarte serios, dar nu ma pot considera matur, chiar daca am 18 ani, o sa ma consider 100% matur atunci cand o sa ma mut singur, cand o sa fac eu tot ce trebuie facut intr-o casa si sa ma intretin singur. Pana atunci. raman doar la 90%.
Poate pe la 19 sau 20 de ani, ma pot numi matur cu adevarat, pana atunci. iti doresc mult succes in tot ceea ce faci!
Mulțumesc mult pentru răspuns!
Nu e obligatoriu. Poate sa fii mai matura decât acum 5 ani deoarece lumea nu vrea sa te mai porti ca un copil dar nici foarte.Mai poți rade, te mai poți juca, traieste-ți viața cât o ai și cât te poți copilărie ca ea e scurta.Maine 30 de ani... poimâine 80.
Nu trebuie sa fi chiar atât de copilărească ca înainte sa demonstrezi ca ai crescut, dar gesturile copilaresti/joaca/jucăriile nu sunt interzise. Bucura-te de viață.
Depinde.Poți fi copilăroasă și la 20, tu decizi cât ești de matură. Mie îmi pari de gașcă
Iți spun sincer că ar trebui, să te comporți ca un copil cât de mult poți tu. O să ai timp destul să fii
serioasă. Eu am aproape 18 ani și sunt ca un copil mic. Chiar cu două zile în urmă mă certam cu nepotul meu de 2 ani pentru o jucărie.
Am observat și eu lucrul acesta, că adolescenții din ziua de azi sunt mai " maturi ", dar este doar o aparență. Vor sa pară maturi dar de fapt ei nu știu să se țină bine pe picioarele lor. Prin urmare eu cred că o persoana se poate numi matura atunci când a experimentat câte ceva în viața ( și nu mă refer la sex sau alte prostii ). Generațiile noi sunt o adunătură de oameni falși.