anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce sa fac pentru ca colegii mei (sunt in clasa a 9 a) vor sa chiuleasca la toate orele... iar eu nu. daca nu plec cu ei se poarta urat si spun multe lucruri nu sunt tocmai frumoase... ce sa fac?

12 răspunsuri:
| fluturas a răspuns:

Pai daca tu crezi ca nu ar fi bine sa pleci de la ore, si decizi sa ramai (ceea ce este f bine, felicitari! :d ) atunci pur si simplu nu pleci big grin, este alegerea ta si daca iti sunt prieteni ar trebui sa ti-o respectewinking, le poti spune pur si simplu ca ai chef sa ramai la ore si nu iti doresti sa chiulesti, daca le convine bine, daca nu tot bine ii big grin, macar stii ca te-ai ales cu ceva bunwinking inca o lectiewinking nu absente nemotivate si apoi probleme cu profesorii, parintii.winking kiss
ei pot sa plece daca vor, nu ii opreste nimeni, desi nu este tocmai bine ceea ce fac, dar tu ai tot dreptul, chiar obligatia sa ramai la ore big grinwinking, poti ramane si sa le explici ca aceasta este decizia tawinking, daca vorbesc urat poti foarte bine sa nu-i bagi in seamawinking si sa iti faci mai multi prieteni care au aceeasi hobby-uri ca tine si doresc sa se tina de invataturawinkingkiss

| Arthur a răspuns:

Draga Andreea, intr-adevar spiritul de echipa la niste colegi impreuna cu care mai ai de stat cel putin inca 3 ani este de luat in seama.
Daca sunt multi cei care chiulesc in asa masura incat ora nu se mai tine, nu are rost sa fii '' spargator de greva''. Poti compensa prin studiu individual. Totul e sa nu transformi anul scolar intr-un chiul permanent.

| c0rn3l1uss a răspuns:

Uuu` bine ca nu esti in clasa cu mine.
Si eu am cativa colegi tot asa.
E foarte enervant cand toti plecam 1-2 raman angry
Mai bine pleaca si tu 1-2-3 absente nu strica.
Ce esti tu? Tocilara clasei?
De vrei sa stai doar in clasa. Mai ales cand toti pleaca. straight face

Sfatul meu: Pleaca si tu cu ei!

Si eu sunt tot pe a9a. Deci stiu ce zic. laughing

;']

| Atotstiutorul a răspuns:

Ce daca esti o tocilara? n-are nimic, oricum cu looseri astia din clasa a-9a nu o sa fi prieteni pe viata, numai daca unii de pe acolo stau la tine in cartier, tu sa stai la scoala si sa inveti, iar in timpul liber fa-ti temele si mult sex! (protejat)

| yuli10 a răspuns:

Hm. ce situatie dilematica happy

eu cand eram in liceu daca nu aveam chef de scoala chiuleam. si din contra, as fi preferat sa nu lipseasca foarte multi pentru ca iesea mai naspa, profesorii putand sa traga concluzia ca a fost un astfel de pact, sa chiulim toti. crede-ma si as vrea sa le pot spune si colegilor tai, nu scapati de absenta daca nu e nimeni prezent, si din contra mai enervati si profesorii ca sunt nevoiti sa stea o ora degeaba. si asta nu e ceva ce v-ati dori sa faceti, mai ales ca sunteti in clasa a9a si nu ii cunoasteti foarte bine si ar putea sa va faca viata un iad pana in clasa 12a.

in fine, daca ei nu pot intelege asta, eu sugerez sa le spui si tu cateva lucruri "nu tocmai frumoase", sa te asezi in banca si gata.

| aniohetova a răspuns:

Asta am patit si eu cand eram ca tine. Ce sa faci, doar nu o sa devii o chiulangie pentru ei. Chiar daca se supara pe tine asta, in clasa a 9-a niciodata nu o sa va intelegeti perfect deoarece nu va cunoasteti. Fa-ti o prietena buna si trage-o si pe ea de partea ta, astfel incat atunci cand ceillalti pleaca ea sa ramana cu tine, si uite si partea buna a lucrurilor, daca ramai si o sa te vada profesorii, nu iei nici absenta, te place profu si mai pleci si acasa ca na, doar n-o face ora doar cu tine. Si in plus, ei cat o sa mai plece? Sfatul meu, nu te baga intr-un anturaj aiurea si nu te lua dupa ei, nu merita sa-ti strici adolescenta doar pentru ca nu esti de acord cu unii. Si mai gandeste-te sa nu dai atentie vorbelor rele. Inca ceva happy Gandeste-te ca pot exista ocazii cand profu /profa sa iti spuna ca data viitoare da-ti test, si cine o sa stie? TU! Si ei bine, daca esti o colega buna, desi nu prea ar trebui, ai putea sa le spui si lor. Poate o sa te aprecieze.Ma rog, tot ce conteaza este sa nu dai atentie vorbelor rele si sa faci ce crezi tu mai bine. Adevaratele prietenii se creeaza in liceu, e adevarat, dar nu chiar in clasa a 9-a, asa ca nu fii trista. tongue Sucess happy

| naty_3185 a răspuns:

Daca colegii tai fac asta, nu esti obligata sa faci si tu! este alegerea ta! dar o data de doua ori, poti face si tu o exceptie, sa le arati ca nu esti cum cred ei! asa cum a spus si tepes, tu nu vii la scoala ca sa ai de unde sa pleci! tu vii sa inveti! sper ca ti-am putut fi de folos!

| viv21 a răspuns:

Sunt perfect de acord cu Omidaaa happy Si eu tin sa te felicit happy. Sunt tot a 9 a si ma confrunt cu aceleasi probleme, dar sincer nu imi bat capu'laughing ii las sa comenteze daca vor si sa plece, nu`i opreste nimeniwinking asa ca nu are rost sa iti pese. O sa inteleaga si ei mai tarziu! take care happy

| Palagandrei7 a răspuns:

Este foarte bine ca nu vrei sa chiulesti. Scoala te face mare. Probabil nu esti la un liceu bun daca toti colegii tai chiulesc. Tu nu trebuie sa ii bagi in seama, invata, daca te hartuiesc cere ajutor parintilor profesorilor etc.
Eu nu prea am trecut prin asta, sunt in clasa a opta si pentru colegii mei sunt un fel de boss straight face nimeni nu se ia de mine, altfel o patescbig grin
Mult succes la scoala!

Răspuns utilizator avertizat
| danutz_8631 a răspuns:

Pleaca cu ei demonstreazale ca esti din grupul lor.Noua diriga ne spune sa fim o clasa unita atunci cand vine vorba sa punem bani de cheffuri si de alte chestii.Si daca e vorba de chiul noi suntem constienti ca trebuie sa fim uniti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai le spui asa.mai baieti si fete, eu nu vin la scoala ca sa am de unde chiuli.eu vin ca sa particip la ore.ca daca noi am veni si ar chiuli profesorii, putem sa nu mai plecam de acasa. dar murim prosti.asa ca nu numai ca trebuie sa venim la scoala si sa participam la ore, dar trebuie sa mai si invatam si sa ne facem temele.fiindca nu putem veni la scoala boi si sa ne intoarcem acasa vaci.si daca nu vor intelege aceste argumente, lasa-i sa chiuleasca iar tu, ramai la ore.ai ocazia ca proful/asa faca lectia doar cu tine.si este bine.