| AnaBejenaru a întrebat:

Cine a fost mircea ganga? cine stie sa-mi spuna ceva despre el, primeste funda

Răspuns Câştigător
| Corina a răspuns:

Mircea Ganga a fost un profesor de matematica la Colegiul National Mihai Viteazul si autor de manuale scolare de matematica, cls. IX-XII si autor de culegeri de probleme de matematica si fizica. A murit la 20 oct. 2008. Dumnezeu sa-l odihneasca!

5 răspunsuri:
| Rayyy a răspuns:

Mircea Ganga a fost un autor de manuale de matematica pentru liceu. A murit in 2008.

| Angel_4453 a răspuns:

Este matematician
a scris nenumarate culegeri de matematica
marea lui pasiune. logic matematica
dar a murit

funda?
(nu este nimic de el pe google asa ca merit nu?)
mersi

| catalina_8997 a răspuns:

Un autor de manuale si culegeri de matematica pentru invatamantul preuniversitar

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Profesor de matematica si autor de manuale de matematica.

| CST_2231 a răspuns:

Domnul Mircea Ganga a fost profesorul meu de matematica, intre anii 1982-1986 la Liceul I.L. Caragiale din Ploiesti. Era un om cu totul deosebit, in sensul ca singura lui pasiune era matematica si, indiferent ce discutie incepeai cu dansul, subiectul aluneca, invariabil, spre matematica. Noi eram clasa de mate-fizica, dar pe o parte nu prea ne interesa mate. Voiam sa dam la medicina sau la alte facultati la care nu se cerea la admitere matematica (Ce vremuri! Va vine sa credeti ca acum 25 de ani se dadea examen de intrare in liceu, examen de intrare in clasa a Ix-a si examen de intrare la facultate? Ca daca pierdeai un examen - la facultate vorbesc - si nu-l luai nici in restanta, pur si simplu trebuia sa repeti anul? Nu se inventasera creditele...). Nu ne suferea, credea ca ocupam degeaba locul la mate-fizica. Drept pentru care, ne chinuia. Sau asa credeam noi. Rezultatul : cea mai mica medie la bac, din clasa mea a fost 8, 71 si toti am intrat la facultate (cu examen la trei materii, bineinteles). Desi am facut intalniri destul de dese de la terminarea liceului (avem colegi stabiliti in strainatate care trag de noi, lenesii din Romania, sa ne intalnim), dl. Ganga nu a vrut sa participe la nici una. A refuzat politicos de fiecare data, fiind ocupat sau sa scrie o carte, sau sa pregateasca lotul de matematica pentru olimpiada etc. Pe urma, nici noi nu l-am mai invitat. Anul acesta, la intalnirea de 25 de ani, am aflat ca a murit.
Acesta a fost d-nul Ganga. Un om care ne-a ajutat pe noi sa devenim Oameni.
P.S. 1.Azi i-am cumparat o culegere a d-lui Ganga fiului meu. Am avut curiozitatea sa caut pe google informatii despre dansul si am dat de acest site. M-am gandit sa va spun ce stiu eu despre dl. Ganga.
P.S.2. Pe vremea cand faceam noi mate cu dansul, nu publica inca culegeri. Avea buzunarele pline de tot felul de foi de pe care ne dista exercitii si probleme...