| Alinmarius2005 a întrebat:

Daca prietena mea vrea sa plece de acasă, are 16 ani, eu am 19, mama ei nu este de acord sa o lase să vina la mine și ea își menține răspunsul că vrea să vina la mine și fuge de acasă poate face ceva sa o ia de la mine daca ea nu vrea sa plece și vrea să rămână cu mine?

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Pana la 18 ani, este sub tutela parintilor.
Deci o poate lua acasa cu forta.
Ea daca ar ramane cu tine ce veti face?
Că venituri nu aveti ca sa traiti.

| ania a răspuns:

Daca o ceri de nevasta si părinții accepta va puteti casaatori daca ea are 16 ani si devine majora. Daca nu sunt de acord, poate veni oricând supa ea, pana cand e minora. Sexul fara casatorie nu e binecuvântat de Creator si nu aduce fericire pe termen lung.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Domiciliul minorului este la parinti sau la tutorele legal. Deci da, o poate lua cu forta acasa. Lasa fata sa iti traiasca copilaria

| siriusblack98 a răspuns:

Dpdv legal, tu intri in mod direct la cap de acuzare de corupere de minori. Pana la 18 ani este sub jurisdictia parintilor. Dupa 18 ani poate sa plece unde o taie capul pentru ca e unica raspunzatoare in ceea ce o priveste.

| StoicAnalysis a răspuns:

Din punct de vedere legal, te poate acuza si de corupere de minori. Eu zic sa nu te complici.

| angel6lust a răspuns:

Nu poate pleca, fiind încă sub tutela mă-si.

| RealSoul a răspuns:

Păi da vei avea dosar penal! Apoi mânănci pușcărie!, din cauza unui copil ce nu ascultă de binele părinților să-i și la 16 ani îi arde relați cu majori, cu un major! de 19 ani în loc să pună mână pe carte asta este ce este în ziua de azi...

Daca vrei să-ți spun realitatea asta este Man. Educația Educația Man.

| Alinmarius2005 explică (pentru RealSoul):

Daca eu vreau sa o iau de sotie parinti nu mai au ce să facă după ce va fi soția mea eh poate răspunde singura mai documentația și după vorbiți nu știți nimic cum sa stea in casa aia când ea este bătută o fie care zi de părinți și făcută în toate felurile eu a stat 1 luna la ea in casa si știu ce este acolo

| honza a răspuns:

Corupere de minorii nu este pentru ca nu este diferenta mai mare de 5 ani, dar in lege orice copil care a implinit 16 ani este in deplinatatea facultatilor mintale este legal sa va casatoriti dar trebuie sa isi dea acordul parintii fetei