anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce e bine sa fumezi? funDA

11 răspunsuri:
| Dean1996 a răspuns:

Fumatul pentru mine e un moft, nu imi place de nicio culoare.Si cine ti-a spus tie ca e bine sa fumezi, era drogat, te asigurhappy

| MâţaD a răspuns:

Nu e binehappy

| Lullu21 a răspuns:

Consumul de tutun este unul din factorii principali ce duc la deces si care poate fi prevenit. Peste 5 milioane de oameni mor anual in lume in rezultatul consumului de tutun - aceasta cifra este mai mare decit decesurile in urma HIV/SIDA, malariei si tuberculozei luate impreuna. Aproape jumatate din fumatori vor muri in urma maladiilor cauzate de tutun. Totodata si persoanele nefumatoare sunt supuse pericolului prin fumatul pasiv.

Ziua mondiala fara tutun, marcata anual la 31 mai, are in anul curent genericul „Avertismentele despre dauna tutunului sanatatii."

Companiile producatoare de tutun cheltuiesc anual zeci de milioane de dolari pentru ca noii consumatori de tutun sa devina dependenti de produsele lor, iar cei care deja fumeaza, sa nu se dezica de acest obicei daunator. Cu ajutorul campaniilor publicitare, utilizind design foarte bine definit al ambalajului, industria producatoare de tutun continua sa sustraga atentia de la consecintele letale ale consumului produselor de tutungerie.

Avertizarea populatiei despre riscul real al consumului de nicotina, ce provoaca o dependenta puternica, poate micsora substantial raspindirea acestui viciu. Plasarea avertismentelor privind dauna tutunului pentru sanatate este o strategie simpla, ieftina si efectiva, ce poate micsora considerabil consumul de tutun si poate salva vieti. Cercetarile au demonstrat ca avertismentele efective despre dauna tutunului, indeosebi cele care contin imagini grafice, motiveaza fumatorii sa abandoneze fumatul si reduc atractivitatea tutunului pentru cei ce inca nu au devenit dependenti.

Tot mai multe tari prezinta grafic pe ambalajele produselor din tutun pericolul consumului acestui produs. Aceasta se realizeaza conform prevederilor Conventiei Cadru a Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind controlul Tutunului, care cere, inclusiv, utilizarea pachetul tehnic auxiliar de ajutor, elaborat de OMS. In pofida acestui fapt, 9 din 10 persoane locuiesc in tarile unde avertismentele privind dauna produselor din tutun pentru sanatate nu includ obligatoriu imagini.

Imaginile privind pericolul fumatului plasate pe ambalajul tigarilor reduc atractivitatea generala a acestora. Aceasta este o functie importanta, cu atit mai mult ca noii consumatori sunt, de regula, tinerii, care sunt puternic influentati de publicitatea pro-fumat, prezenta atit in strada, cit si in diverse produse media, precum si perceptia formata in rindul tinerilor ca "a fuma" este normal sau la moda.

Pentru tineri fumatul este mai periculos deoarece ei devin mai repede dependenti de nicotina, iar riscul aparitiei unei boli corelate cu tabagismul este cu atit mai inalt, cu cit a inceput mai devreme fumatul. Astfel, principala modalitate de prevenire a consumului de tutun de catre tineri este informarea acestora despre dauna si consecintele grave ale fumatului. Informarea si educarea tinerilor va fi cu succes numai daca va avea loc pe toate caile, atit in familie, cit si in scoala, in comunitate si prin intermediul canalelor mass-media.

Toate produsele din tutun, independent de calitatea lor, contin mai multe substante chimice nocive, care prin singe, afecteaza organismul si schimba metabolismul in celulele nervoase, deregleaza functia centrelor vitale responsabile de respiratie si activitatea cardio-vasculara. Oxidul de carbon, plumbul, arseniul, poloniul si altele substante care se contin in fumul de tutun, nimerind in organism, slabesc memoria, atentia, il fac pe om mai nervos, excitabil, micsoreaza rezistenta organismului la diferite infectii. Numarul de bolnavi intre fumatori e de doua ori mai mare decit printre persoanele care nu fumeaza.

Efecte negative imediate ale fumatului sint: cresterea ritmului inimii si a tensiunii arteriale, lezarea mucoaselor cavitatii bucale, ingalbenirea dintilor, iritarea naso-faringelui si a laringelui, aparitia tusei, scaderea rezistentei la infectii respiratorii.

Efectele negative pe termen lung sint, insa, mult mai grave, fumatul cauzind sindromul respirator al fumatorului cu tuse, expectoratie, respiratie greoaie, dureri toracice, bronhopneumopatii, bronsite cronice, boli cardio-vasculare, boli digestive, cancer al sistemului digestiv, vezicii urinare, cancer pulmonar, s.a.

Partea pozitiva a fumatului este ca daaca fumezi slabesti repede. Am auzit`o spunind multi fumatori si oameni, si poate linisteste nu stiu

| Deathx a răspuns:

Ce poate fi considerată motivaţie în accepţiunea unui fumător? Singurele care vin în timp, SIGUR, sunt emfizemul pulmonar şi diferitele tipuri de cancere.
Nu vad nimic bine in a fuma.

| Deathx a răspuns:

Tipuri de cancer* sorry :]

| TitiDrLove a răspuns:

Nu e bine deloc, desi fac asta sad

| Addiction a răspuns:

Salut. Hmm, de unde ai luat ca e bine sa fumezi? Eu cred ca nu e bine, adicadaca deja persoana respectiva doreste este alegerea lui, insa ar fi mai bine ca sa foloseasca fumatul ca o placere mai rara s, ci nu ca o obsesie caci atunci poate fi periculos si daunator sanatatii.

| JusTMeEmmY a răspuns:

Pai ai fumat vreodata cand erai trista, nervoasa? ei bine fumatul de linistete, dar nu e bine sa exagerezi ca da dependenta(e toate lucrurile bune vin cu ceva rau)

| Sexy_7804 a răspuns:

Nu e bine in nici`un fel...

Doar daca vrei sa te dai mare ca fumezi de parca ar fi nu stiu ce...

| caban a răspuns:

Carnea afumata se pastreaza cel mai bine, iti faci ocupatie care nu te ajuta la nimic, dar in chimb platesti scump cu sanatatea, spunet-mi va rog frumos cum sa las fumatul sad

| Th3HellGirl a răspuns:

Pentru ca iti da o stare de liniste. Pentru ca te aduce in centrul atentiei si iti da popularitate. Pentru ca vei scapa mai repede de viata asta de rahat. =)...Eu una fumez si ma simt calma si foarte relaxata. Dar totusi, nu exagera pentru ca iti scurteaza viata cu 14 ani. Nu ca ar fi ceva rau in asta.batting eyelashes

Întrebări similare