Incearca sa identifici cauza aparitiei lor. De ras pe maini nu cred ca se pune problema ca sa fie vorba de o foliculita, nu? Poate ca gelul tau de dus sau sapunul iti provoaca aceste cosuri. Incearca sa-l schimbi cu unul care este formulat corect si nu lasa o pelicula pe piele ca sa blocheze porii si sa duca la favorizarea acneei. Iti recomand Balea med Ultra Sensitive duschgel, il gasesti in magazinele DM si costa 8-9 lei.
Ca sa le tratezi iti recomand duac gel, mask rym sau bioderma sebium global.
Cat despre zineryt...
Zineryt contine ca ingredient activ eritromicina ( un antibiotic cu efect asupra bacteriei ce provoaca acnee - P.Acnes ) sub forma unui complex de zinc, acest complex este dizolvat in alcool. ( este o sticluta cu alcool si una cu pudra ) Alcoolul este un iritant major iar pielea va reactiona la el, se va deshidrata si vor aparea zone care se decojesc/descuameaza. In cazuri mai putin fericite poti sa te trezesti cu arsuri. Glandele sebacee ( care produc sebum) inteleg din aceasta uscare excesiva ca este nevoie sa produca mai mult sebum si astfel se creeaza un cerc vicios pentru ca sebumul intretine bacteria P.acnes. ( Sebumul are un pH ridicat iar bacteriile sunt tinute sub control de un pH mai scazut )
Foarte normal. Daca te deranjeaza atat tare te poti duce la un dermatolog dar e normal in perioada adolescentei. Ca orientare iti spun ca mie de la dermatolog mi-a dat zineryt. Medicament destul de popular pentru asa ceva.
Cred ca si pentru spate e bun. Si eu am avut multe pe spate (si inca am) si am folosit un timp zynerit deoarece numai chestia aia mi-a da-o de la dermatolog pentru spate si pentru fata(mi-a dat doua, unul pentru fata si unul pentru spate, asa am dedus). Dar tot am. Intr-adevar, iti usca cosurile, dar nu impiedica aparitia altora. Daca este si pe familia chestia asta... Greu .
Da este normal din cauza varstei, toti adolescentii au cosuri, mai multe sau mai putine