| Hexiled a întrebat:

Este normal sa am cosuri pe umeri si pe brate, mai sus de cot? Adica vreau sa zic ca pe fata mai imi apare un cos- doua dar pe maini sunt plin

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa identifici cauza aparitiei lor. De ras pe maini nu cred ca se pune problema ca sa fie vorba de o foliculita, nu? Poate ca gelul tau de dus sau sapunul iti provoaca aceste cosuri. Incearca sa-l schimbi cu unul care este formulat corect si nu lasa o pelicula pe piele ca sa blocheze porii si sa duca la favorizarea acneei. Iti recomand Balea med Ultra Sensitive duschgel, il gasesti in magazinele DM si costa 8-9 lei.

Ca sa le tratezi iti recomand duac gel, mask rym sau bioderma sebium global.
Cat despre zineryt...
Zineryt contine ca ingredient activ eritromicina ( un antibiotic cu efect asupra bacteriei ce provoaca acnee - P.Acnes ) sub forma unui complex de zinc, acest complex este dizolvat in alcool. ( este o sticluta cu alcool si una cu pudra ) Alcoolul este un iritant major iar pielea va reactiona la el, se va deshidrata si vor aparea zone care se decojesc/descuameaza. In cazuri mai putin fericite poti sa te trezesti cu arsuri. Glandele sebacee ( care produc sebum) inteleg din aceasta uscare excesiva ca este nevoie sa produca mai mult sebum si astfel se creeaza un cerc vicios pentru ca sebumul intretine bacteria P.acnes. ( Sebumul are un pH ridicat iar bacteriile sunt tinute sub control de un pH mai scazut )

| doreal a răspuns:

Foarte normal. Daca te deranjeaza atat tare te poti duce la un dermatolog dar e normal in perioada adolescentei. Ca orientare iti spun ca mie de la dermatolog mi-a dat zineryt. Medicament destul de popular pentru asa ceva.

| Hexiled explică (pentru doreal):

Zynerit am folosit la 15 ani pentru cosurile de pe fata dar astea de pe umeri habar nu am.
La 18 ani nu mai cosuri pe fata dar le am pe umar

| doreal a răspuns (pentru Hexiled):

Cred ca si pentru spate e bun. Si eu am avut multe pe spate (si inca am) si am folosit un timp zynerit deoarece numai chestia aia mi-a da-o de la dermatolog pentru spate si pentru fata(mi-a dat doua, unul pentru fata si unul pentru spate, asa am dedus). Dar tot am. Intr-adevar, iti usca cosurile, dar nu impiedica aparitia altora. Daca este si pe familia chestia asta... Greu laughing.

| Alex2o17 a răspuns:

Da este normal din cauza varstei, toti adolescentii au cosuri, mai multe sau mai putine