Vorbiind serios...fii mai sociabilă, gaseste-ti oamenii care au lucruri in comun cu tine si lasa timiditatea la o parte ca nu bei apa dupa ea!
Aș vrea să încep prin a spune că mi-ar plăcea să fiu ca bunicuțele alea care își strâng de obrăjori nepoții. Să clarific ceva, verifică-ți arborele genealogic, s-ar putea să fi moștenit genele unei rude comune.
Uite, să fii timidă nu e un motiv să te simți complexată. Eu am fost, în continuare îmi tremură picioarele când trebuie să vorbesc cu oamenii, sau în fața oamenilor, sau atunci când oamenii mă privesc. Acum că mă gândesc mai bine, problema nu e la mine, ci la ceilalți.
Uite cu ce zic eu să începi : cu ai tăi colegi, sunteți un colectiv, nu riști prea multe, iar gafele „rămân în familie". Ăsta fiind primul punct, să merg mai departe...
2. Comunicarea este cheia spre succes. Fă-ți o prietenă bună cu care să te poți comporta normal, să fii tu însăți. O să descoperi că ai multe de spus și că ești chiar amuzantă. Până acum nu am cunoscut oameni posaci, toți simt nevoia să zâmbească (unii mai rar, ce-i drept).
3. Zâmbește!
4. Du-te la oglinda din baie și descoperă în ce feluri îți poți folosi mușchii mimici. Citisem undeva cum poți face să te simți mai frumoasă, uită-te în oglindă și comportă-te ca un fotomodel.
5. Fake it `till you make it. Dezvoltă-ți o atitudine încrezătoare, ca și cum ești stăpână pe ce faci și ce spui.
6. Focus! Privește oamenii în ochi atunci când le vorbești, dacă privești în altă parte, e un semn de slăbiciune.
7. Prietenii puțini pe care vei reuși să îi ai, vor atrage alții, pentru că ți-i vor prezenta.
Nu am de gând să scriu 10 puncte aici, doar să știi că atunci când ai mai mulți prieteni, responsabilitățile sunt mai mari, ești răspunzătoare într-un fel. Nu te împovăra și nu îți face un scop din asta.
Ai grijă de tine!
P.S. ignoră poza de profil, e de când aveam 13 ani (ce vremuri...).