| LuizaLulu22 a întrebat:

Sunt trista pentru ca am o relație dificila cu mama, acum nici macar nu vorbește cu mine (de aseară).Azi dimineața sora mea a găsit un bilet în haine si scria:Ca am fost cel mai frumos cadou si ca sa nu o mai consider mama mea, ca sunt în stare sa iau propriile decizii.La 12 ani sunt in stare sa iau propriile decizii? Se apropie ziua ei, iar eu o sa fiu la bunici.M-am gândit sa ii scriu o scrisoare si sa o pun undeva sa o găsească. Niciodată nu m-am simțit așa aproape de ea.nu stiu de ce. poate pentru ca pare o femeie mai rece.
Aștept răspunsurile voastre! Urgent! Mulțumesc mult!

Răspuns Câştigător
| Ara997 a răspuns:

E o idee f buna sa-i scrii o scrisoare prin care sa-i comunici
1. ce inseamna ea pentru tine
2. ce asteptari ai tu de la ea
3. s-o intrebi ce asteapta ea de la tine. si cu siguranta iti va raspunde
tu treci ( cum e si normal) prin criza adolescentei iar ea nu prea stie cum sa se poarte cu tine. aici e buba, ai nevoie de ea cum si ea are nevoie de tine.
ideea de bilet e excelenta o sa vezi ca ea iti va pune mereu bilet si iti va scrie una alta adica exact ce nu are curaj sa-ti spuna pe direct.
faceti-va un fel de :"cutie postala" numai de voi stiuta unde sa va scrieti tot ce va doare!,
poti sa-i scrii si pe mail (desi personal cred ca biletul scris de mana are al farmec.)

| LuizaLulu22 explică (pentru Ara997):

I-am scris, dar o sa il las când o sa plec la bunica.....nu am curaj sa ii spun unele lucruri.

| LuizaLulu22 explică (pentru Ara997):

Si de la aproape 12 ani, împliniți, trec prin criza adolescenței?

| Ara997 a răspuns (pentru LuizaLulu22):

Dap, incepe pe la 11.13 la fete si 12.14 la baieti si se termina pe la 19 ani.
e o perioada de tranzitie si biologica si psihosociala.

| Ara997 a răspuns (pentru LuizaLulu22):

Nu ai "inca " curajul.
pe masura ce va veti apropia fie si prin modul acesta mai deosebit de comunicare, o sa -i poti spune mai multe.
e bine ca scrii, o sa poata in felul acesta citi si reciti anumite lucruri si o vor ajuta aceste lucruri enorm in relatia cu tine.
numai bine!

4 răspunsuri: