| Alecsandra2597 a întrebat:

Sunt noua aici si as vrea sa imi spuneti.La voi in familie parintii se cearta adica ajung ca tatl sa ii dea o palma sau doua mamei? Adica, mi-a fost si inca imi este sa spun asta cuiva...chiar si celei mai bune prietene.Aici am auzit ca se rezolva problemele dar...Va rog seriozitate spuneti-mi ce sa faacsadsadsad

8 răspunsuri:
| clorhidrat a răspuns:

In primul rand sa nu te implici, iar in al doilea sa le acorzi intimitate cand fac acest lucru. Ceea ce poti sa faci insa ii sa vorbesti cu un prienten comun al parintilor care sa le comunice faptul ca iti este frica de certurile lor ca ar putea sa escaleze.

| selysol a răspuns:

Nimic ce vrei sa faci lasa-i sa isi rezolve problemele nu te baga in discutiile lor si gata parintii mei cand se cearta ma trimit in alta camera si gata eu de obicei cand fac acest lucru dau musica tare( la casti) ca sa nu mai aud certurile lor stupide poti sa faci acelasi lucru.Chestia cu cerutul ajutorului unei rude sau prietene mie mi se pare eronata deoarece persoana respectiva nu poate sa faca nimic in privinta asta le va spune ea sa nu se mai certe dar crezi ca vor asculta parintii tai de nu stiu cine? exceptie fiind cand e ceva grav ca de exemplu se cearta rau si ajung la cutite batai grave cu pumni picioare etc in cazul asta poti sa ceri ajutorul altei persoane. Poti sa vorbesti tu cu parintii tai si sa le spui ca te deranjeaza si te doare cand vezi ca se cearta si le poti sugera sa inceteze cu certurile si sa rezolve problemele pe cale civilizata nu certandu-se si batandu-se.

| kasty a răspuns:

Buna Alecsandra!
Exista familii in care se mai intampla asta, dar sper ca in familia ta nu se intampla foarte des.
Nu te implica tu, sau daca se intampla dintr-un motiv gen bautura... ai putea sa incerci sa vorbesti cu tatal tau intr-o zi cand il vezi calm si linistit. Indiferent cum nu intervenii intre ei, oricum decizia ar trebuie sa fie a mamei tale.
Incearca sa vorbesti cu un prieten apropiat al tatalui tau ( ca pp ca el incepe cearta) care sa aiba acces la el si sa-l faca sa inteleaga ca asta te afecteaza psihic pe tine.
Numai bine iti doresc!

| Alecsandra2597 explică (pentru clorhidrat):

Da.o sa incerc multumesc de raspuns

| Alecsandra2597 explică (pentru selysol):

Nu ajung la pumni sau cutite Doamne fereste dar cateodata mama il cam enerveaza pe tata si ii mai da cate o palma...chestia asta se intampla de cand sunt mica.

| Alecsandra2597 explică (pentru kasty):

Nu se intampla foarte des de exemplu la mine azi se cearta si tata ii da o palma iar a doua zi ori nu isi vorbesc pe la inceputul zilei ori vorbesc dar mai putin si nu concret... Dintre toti raspunsul tau mi s-a parut cel mai bun dar mai astept putin.

| anonimcusangerece a răspuns:

Pe scurt:Nu te implica! Lasa-i sa-si rezolve singuri problemele sadsadsad

| rihanna_7708 a răspuns:

Eu cred din contra ca ar trbeui sa te implici.sa vb cu ei si sa le explici ca te deranjeaza..ai putea avea ceva sechele mai tarziu, plus ca nu este normal sa asisti la asa ceva