| Sectretul2010 a întrebat:

Salut, am 13 ani și cred ca am autism, iau de 5 luni rispolept care este pentru schizofrenie și din câte am citit și pentru autism, crd ca mama nu vrea sa îmi spună ce am dar eu mi-am dat seama ca am schizofrenie, acum nu știu dacă am autism, am cautat simptomele si am majoritatea din ele, mai ales la sindromul asperger, spuneți pararea voastră am sau nu am autism?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Mergi la psihiatru, ca-ti va spune el ce diagnostic ai.

| lpavel a răspuns:

Autismul din cate stiu eu e sa nu ai toate tiglele pe casa, sau sa fi pe jumatate plecat... tu se pare ca vorbesti normal, chiar esti istet daca ai cautat ce ai putea avea, unul cu aceasta problema s-ar uita la stele laughing ba chiar nici nu i-ar trece prin minte ca are ceva probleme la masarda. Tu sigur nu ai nimic doar iti imaginezi!
medicamentele de orice fel se iau pentru mai multe probleme nu neaparat pentru una singura!

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu avem de unde sa stim. Nu te cunoastem deloc ca sa ne pronuntam.

| LisaJulie a răspuns:

Nu e bine sa te diagnostichezi cu tot felul de boli singur! Mergi la o scoala normala sau la una speciala? Daca nu te-a retras de la o scoala normala inseamna ca nu ai schizofrenie! Poti avea autism si schizofrenie dar la varsta ta e ceva foarte rar

| Madaxo97 a răspuns:

Nu va mai diagnosticați singuri, doar un doctor poate sa spuna concret daca ai sau nu autism, schizofrenie sau asperger, daca citești niste simptome pe internet si ti se potrivesc cateva nu înseamnă ca ai boala respectivă, până nu te văd niste doctori si îți fac niște teste, analize, nu îți mai pune tu eticheta singur ca ai nu stiu ce boală psihică pentru ca nu ai. Mergi la doctor pentru a te diagnostica corect.

| Mindfulness a răspuns:

Așa e generația ta acum,multi sunt neadaptați,e și perioada adolescentei,pubertății când te dezvolți fizic, psihic, tehnologia care te tine mult pe loc sa nu interacționezi, toate astea pot contribui la o izolare sociala ce da impresia eronată de autism sau schizo, in realitatea singuratatea asta duce spre anxietate sociala nu autism sau altceva și la depresie la maturitate. Ești un copil normal cu multe frici specifice vârstei tale.