| Miserentis a întrebat:

Salutare. Am o prietena, care recent s-a despartit de un tip. Baiatul ii tot spune ca se va sinucide si mereu ii scrie ca stie unde se afla ea. Se poate face ceva cu baiatul in mod legal, sa inceteze cu asemenea mesaje?

4 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

De ce nu-i dă block peste tot și dacă continuă cu ceva ce ar putea fi considerat amenințare sau hărțuire să meargă la poliție?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu se poate decât block. Și să îi transmită mesajul.
Drum bun,
Și nu uita să iei săpun,
Că funie găsești pe drum,
Drum bun.
Am avut un coleg de serviciu care, ca să șantajeze emoțional, el de 40 de ani se tot sinucidea, promis. Avea 60. Soția i-a tras un picior în fund. La 60.

| Cophil a răspuns:

Soluția Block și sa nu îl bage în seama.

| tzionut a răspuns:

Se numeste santaj emotional. Ca sfat respectivul trebuie sa inteleaga ca prietena nu mai simte nimic pentru el. Il poate confrunta, adica atunci cand primeste mesaj ca stie unde este, sa ii ceara sa vina unde este ca il astepta acolo o ora. Preferabil sa nu fie singura si intr-un loc public.
Daca apare (e posibil doar sa incerce sa o manipuleze) prietena trebuie sa ii explice calm ca ea nu mai simte nimic pentru el si ca daca doreste sa se sinucida e alegerea lui, ea nu va interveni si nu se simte raspunzatoare pentru sanatatea lui. E hotararea lui ce vrea sa faca cu viata lui, iar data viitoare cand mai trimite mesaje de genul ma sinucid sa nu se astepte ca si ii pasa daca o face sau nu.
Dupa discutia asta blocheazal in telefon, aplicatii peste tot.
Asta e cel mai legal mod de ai arata santajistului emotional ca santajul nu merge.
A doua varianta e ca prietena ta sa apeleze la parinti baiatului daca stie unde locuieste, sa le arate mesajele primite, si sa ii roage sa ia masuri pentru al determina sa inceteze, apoi la fel blocheaza tot de la el, telefon, aplicatii etc.
Bunul simt este cel mai legal mod de a determina un santajist emotional sa realizeze ca ceea ce incearca sa faca nu merge.