| mgtow a întrebat:

Am de gand sa plec in GB sa lucrez pe tir, am discutat cu un englez subiectu si a zis ca poate sa imi puna referinte pentru a fi angajat. Am nr lui si Facebook sal contactez inainte sa plec. Unde lucrez nu urca salariu si asta ar fi motivu sa plec in august as vrea. Cand am venit cu feribotul am vazut schimbul valutar si era asa 1£ - 1, 8€ oare pierde lira din valoare sau e asa din cauza brexitului apoi isi revine? Inainte sa fie in UE GB avea lira puternica

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Cursul de schimb pe care l-ai vazut este influentat de cererea mare de lire la oficiul respectiv. Cursul real este mai jos. Lira sterlina era puternica si inainte de UE si va fi si dupa Brexit.

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Si crezi ca in UK o sa faci mai multi bani? Hai sa iti spun eu unde se fac cei mai multi bani daca esti sofer pe truck.Cauta sa te duci la o firma care transporta masini,este pe acolo prin UE asa ceva? Cei care transporta masini cu trucku is cel mai bine platiti, deci nu stiu cum e in UE dara in state soferii de truck is platiti fctie si de ce transporta.Cel mai ieftin is platiti aia care transporta mancare, sau orice altceva insa in trailer inchis, aia is cei mai slab platiti. Urmeaza apoi aia cu flatbed, adica doara traileru fara acoperis, transporti marfa asa legata acoperita doara cu o prelata ceva.Si apoi vin aia care duc masini de colo colo, sau duc masini de la fabrica la dealeri, aia si platiti la greu, cam asa sta treaba in state.Nu stiu in UE cum e dara ar trebuie sa te interesezi. Apoi acolo de ex tu cum esti platit? La luna sau la cate ore la cati km faci? Alt exemplu in state toti is platiti la km la mila numa aia ce duc masini is platiti altfel.
Am vorbit odata cu cineva care transporta masini facuse intr-un an vreo 120 de mii de dolari laughing dara a tras tare cum ziceti voi.Aia mi-au zis cum sta treaba cu soferia pe truck.Bine in UE probabil altfel sta treaba,nu stiu eu doara am spus astea in sensu sa te interesezi daca conteaza si ce transporti si cum transporti. Poate ca o fi si acolo ceva diferente.
Si tu pleci asa doara pe baza unor discutii avute pe Facebook? Eu zic sa nu pleci asa, poti eventual sa iti iei concediu, mergi acolo, vorbesti cu firma nu? asa se face si aia or sa iti zica cum sta treaba, vezi si ce salariu vei lua, asa poate englezu ala e vechi la aia si normal tie nu o sa-ti dea cat da aluia.Eu asa as face, nu mas lasa de job ca mi-a promis nu stiu cine.Vacanta cred ca poti lua unde lucri, poti sa spui ca esti bolnav si iei o saptamana, e de ajuns sa te duci si sa vezi cum sta treaba.

| mgtow explică (pentru relian):

Se plateste mai bine diferenta fiind intre 500 si 800€ fata de salariu de la spanioli & seara esti acasa sambata duminica off. La iberici abia mai prind o miercuri uneori ajung sambata sau ies duminica... neurcand salariu plec vin alti prosti in locu meu. Deja am contactat 2 firme una cu containere navale si alta cu prelata. Am un lituanian in birmingham care ma cunoaste si ma ajuta cu cazarea, studiez terenu am acte de uk ca am stat inainte acolo + masina cu volan pe dreapta am luat-o in septembrie

| Lucian2473 a răspuns:

Nu stie nimeni daca lira va mai urca sau va cobora in continuare. Se pot intampla multe doar peste noapte. Ramane de vazut!