| LotsOfPeanuts a întrebat:

Am împlinit 16 ani și vreau să mă angajez part-time. Voiam să știu dacă pot să lucrez și in timpul programului scolar, nu numai în vacanțe. Am auzit că firmele n-au voie sa angajeze liceeni pe timpul programului scolar din cauza unei legi etc etc și voiam o confirmare.

De asemenea, încă nu m-am decis unde anume vreau să lucrez, deci daca are cineva vreo sugestie și/sau sunt dispuși să-si împărtășească experiențele, să dea detalii despre salarii and so on-

4 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Iti iei o bicicleta, daca nu ai, si te dai cu ea prin oras facind un fel de ping-pong intre restaurante/magazine si clienti. Curierii de la Tazz o duc bine. Ai parte de trai si viata daca te bagi: cistiguri serioase, tu iti faci programul, lucrezi fara sef. Iti spun si din experienta. Am trei meserii serioase, doua cu patalama, dar am renuntat pentru o perioada la ele ca sa imi fac placerea asta de a cistiga bani din plimbatul cu bicicleta (pentru mine bicicleta e o mare pasiune).

| Jassmina a răspuns:

Legal nu-i voie sa te angajeze pe timpul programului scolar, pentru ca interfereaza cu educatia ta.
In vacante te poti angaja, fara probleme. Sunt destule ferme, sere de vegetale si flori, companii de agricultura care angajeaza tineri sezonieri, platind la ora, bineinteles.

Răspuns utilizator avertizat
| anonimus010101110 a răspuns:

Poti, eu am 17 ani si m-am angajat la 16 si am stat putin si pe scoala, aici daca te angajeaza depinde de la firma la firma, dar iti dau un sfat, mai bine stai doar vara pentru ca o sa iti ocupe cam tot programul munca, daca stai sa o iei logic faci 7 ore scoala, dupa mergi la munca alte 6 ore si asa mai ai doar 11 ore din zi, din care 8 trebuie sa dormi ca sa fi odihnit pentru a 2 a zi, dar, daca gasesti un job ce nu necesita mult efort fizic si nici psihic s ar merita sa te angajezi si asa, conteaza foarte mult si colegii de munca si atmosfera, si ca si sugestie ti as putea spune sa te angajezi la un supermarket, eu la carrefour am lucrat, iar cat despre salarii iti pot spune ca pana la 18 ani lucrezi pe 6 ore, poti si pe 4 dar eu zic de 6, deci pana la 18 ani daca lucrezi 6 ore esti platit de 8, cel putin asa eram platit eu, iar cat despre salariu sa nu ai mari asteptari, e in jur de 1000- max 1400 ron, bafta la angajare daca te decizi sa o faci