anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cat este un salariu de asistent medical în România? În sistemul de stat, nu privat (cred ca e mai bine plătit în spitalele publice etc). Am cautat pe google și îmi pare sa dea valori aberante, spun asta pentru ca am cautat și în engleza(sa zicem ca am cautat ca un cetățean străin, nu roman, care poate vrea sa se angajeze ca asistent medical în România, sa caute pe internet informații în legătură cu salariul si sa dea de asa ceva, sa fie indus în eroare de salariile noastre în domeniul medical. La căutarea în engleza am găsit:
>-Nurse Average Monthly Salary
8, 680 RON
(104, 000 RON yearly)

LOW
5, 570 RON
AVERAGE
8, 680 RON
HIGH
16, 700 RON
.
Mi se pare cam mult, chiar și pentru cel minim. În romana am cautat și am găsit ca este undeva între 3500lei și 6500lei ( net, pe luna) și asta la stat, ca la privat pot fi undeva între 2000-3000lei.
Care este mai relevant, adica adevărat? Cam care este salariul minim al unui asistent medical (la stat) și cel maxim?
Ps; știu ca ar trebui sa nu conteze cât câștigi, insa pe lângă a avea o pasiune pentru domeniul medical, este nevoie și de plata, ca să îți poți plăti facturile etc.
Mersihappy.

4 răspunsuri:
| OCP a răspuns:

1000 euro acum naiba stie daca ramane cu ei sau fiscul il mai violeaza pe asistent tragand taxe din bani

| sergiu2 a răspuns:

Ca asistent in spital in functie de vechime si studii ai salariu de baza intre 4000-5700. La asta se adauga sporul de sectie( majoritatea au 15%, urgentele au 50, ati 70... depinde si de spital), se mai adauga spor de weekend/ture + indemnizatia de hrana.
gen daca lucrezi la urgente ai avea net minim 5500 lei

| Jassmina a răspuns:

Nu ai cum sa gasesti pe internet asa ceva, pentru ca sunt zeci de functii si pozitii de asistent, de la asistenta simpla de la registratura care are un slariu de 2000 lei, la una cu experinta din sala de operatii, care are salariu de 5000-6000 lei, la care se mai pot adauga: sporurile de noapte sau orelede munca din weekend sau zilele de sarbataore, cand sunt platite dublu.

| Vântulalb a răspuns:

Eu am vazut un stat de plata acum cativa ani. Arata... ca cel in engleza. Si au mai crescut.