Ba chiar o facultate iti asigura un viitor foarte bun. Dar conteaza si ce facultate, si mai ales cum o faci.
Pana mea, numa` academiile militare, cea de poliție și postlicealele gen SNPAP și școala de frontieră din Oradea, care sunt și ele școli de polițue asigură un job stabil și uneori medicina dacă ai pilă, și apoi poate omul n-are bani de facultate, pana mea...
Pana ta.
Până la urmă omul întrebat de joburi bine plătite nu de joburi stabile.
Pana ta, la medicină dai examene, dacă ești bun nu ai nevoie de pile.
Pana ta, până la urmă omul nu întrebă dacă îl costă său facultatea
Poate pur și simplu nu-i place cartea, puii mei.
Esti complet pe langa, nu despre asta era intrebarea
Nu exista. Poti sa castigi binisor fara facultate, dar muncesti mult, si foarte bine, iar atunci cand te retragi, castigi ca atunci cand ai deprins bine meseria.
Ce idee bună... Să nu te chinui cu școala, să muncești puțin și să câștigi bine. Mă mir că nu s-a mai gândit nimeni la asta.
Intrebare cruciala: Vorbim de joburi cu sau fara bac? Fara bac e greu, foarte greu sa gasesti job bun in care sa invarti banii si sa nu muncesti prea mult.
Cu bac ai in schimb acces la multe joburi, inclusiv programare daca esti bun rau pe ceea ce faci dar e de munca sa stii. In IT se castiga bine dar nu stai degeaba, termini dupa 10-12 ore de munca cu dureri de cap groaznice de multe ori. Ai acces de asemenea si la joburi in contabilitate pana la un anumit nivel dar din nou, e de munca si multa bataie de cap.
Asa doar cu bac si usor si fara mult stres ar fi joburile pe analiza KYC/AML ca de regula nu intri nici in contact direct cu clientii sa te baraie la creieri cu apelurile sau alte canale de comunicare.
Ceva ce ar mai banos si cu si fara bac e domeniul de vanzari, in special imobiliare dar iti trebuie talent, experienta si foarte important, conexiuni. E rost de facut multi bani daca esti bun pe asta. La modul ca daca dai 2-3 lovituri bune lunar, restul lunii poti sa stai intins pe spate.
Asa daca esti om muncitor poti sa faci bani multi si fara bac dar muncesti fizic de iti sar capacele.
Si eu ca prostul ma chinui sa fac facultatea de inginerie... Suna bine ce zici. Ne anunti si pe noi astia prosti care avem o facultate, de ce joburi bune cu un viitor stralucit gasesti. Ca pe noi nu ne-a dus capul si am urmat facultatea.
Doar in vise... eventual! Poate dacă ai un unchi sau mătușa prin Parlament la Senat sau Camera Deputaților dar si acolo s-a băgat Bolovan cu economiile de personal! DECI? TEAPA!
Vrei $$$? Îți faci o afacere dacă ai papagal *( vorbele la tine ) agent imobiliar sau de Vânzări! Lucrezi pe comision! Cat faci atâta ai! Ca angajat 45 % dai la STAT! BAFTA!
CraciunAlex0620 întreabă: