| AlexCristi97 a întrebat:

As dori raspunsul unui proprietar de local (pub/bar/cafenea). Cat de greu este sa iti deschizi un pub? Care este bugetul necesar pentru ceva de marime medie? Ce autorizatii ai nevoie? Cum functioneaza cu contractele cu cei de la aprovizionare?

Răspuns Câştigător
| Julizz a răspuns:

Ciao.
Nu este greu,trebuie sa ai strategie pe piata si sa te concentrezi pe anumite categorii de clienti,conteaza si zona amplasarii.
Cat despre suma de inceput,depinde de tine, poate incepe doar de la plata chiriei sau a locului pe care il cumperi si poate merge pana la reamenajare, decor etc.
Acte necesare :
Autorizatie de functionare pe linie sanitara si sanitar-veterinara.
Autorizatie linia protectiei muncii si PSI.
Autorizatia de functionare eliberata de primarie.
Autorizatia privind montarea unei reclame/ firma/ panou.
Autorizatia privind desfacere bauturi alcoolice.
Contract cu medic medicina muncii.
Contract de salubrizare (ridicare gunoi).
Dovada efectuare periodica - dezinfecţia, dezinsecţia, deratizarea.
Aviz calificare personal (vanzatori, barmani, ospatari, etc).
Fise personal si evaluari de risc pe posturi de lucru.
De asemenea trebuie sa afisezi la vedere certificat de inregistrare, certificat constatator, autorizatiile, anunt interzicere vanzare tutun si alcool catre minori, nr de tel si adresa oficiului protectia consumatorului.
Contracteele cu cei de la aprovizionare le negociezi tu in baza unor termeni, unii vor accepta sa livreze numai cu plata pe loc, altii si cu plata dupa 1-2 luni, etc.
Succes!

0 răspunsuri: