| IonelManoliu a întrebat:Am si eu o intrebare.

Persoana X are rate la banca in Romania. Persoana X se muta intr-o tara straina (UK) si vrea sa stranga bani pentru a putea achita ratele la banca (prin executor, executare silita, etc). prin transfer bancar. Este posibil ca prin transferul bancar executorul alaturi de banca unde sunt ratele romanesti, sa identifice contul din UK si sa puna poprire pe el?

Multumesc mult!

Răspuns Câştigător
| Salontanul a răspuns:

Se poate cu mandat rogatoriu. Cea mai simpla metoda este sa trimiti banii de la o banca unde nu ai sume depuse. Exemplu: ai cadrul de salariu la banca X. Te duci la banca Y, iti faci cont si acolo depui suma de transferat plus comisionul si transferi banii la banca Z din Romania, unde ai datoria. Daca, insa, creditul tau a fost transferat unei firme terte (din cele ce se ocupa cu recuperarea) trebuie vazut unde are acea firma contul. Deci trebuie luat legatura cu executorul judecatoresc. Aici intervine, insa, o problema. Lund legatura cu executorul inseamna ca iti recunosti datoria. Unii au dat banca in judecata pentru transfer ilegal de sarcina (nu stiu cum se numeste in termeni juridici!) catre terti si au castigat. Un avocat te poate ajuta mai bine. In cel mai rau caz fa-ti cont pe Avocatnet.ro. Astia dau consultatii gratis, daca vor.

3 răspunsuri:
| DEVIL32 a răspuns:

In locul tau, as sta linistit. Executorii din Romania, nu au acces asupra conturilor bancare din UK, dupa logica si cunostintele mele. Autoritatea lor, este limitata pe teritoriul Romaniei, deocamdata.

| Bizon95 a răspuns (pentru Salontanul):

Multumesc, nu stiam de avocatnet.ro, e foarte buna informatia

hai sa imi dau si eu cu parerea:

nu am auzit de asa ceva
in plus, trebuie sa ai interes serios sa iti platesti datoria din tara
pentru ca IN NICI UN CAZ nu am auzit de poprire in afara tarii
1. daca ar putea, te-ar gasi oricum si ti-ar pune poprire pe salariu si chiar NU am auzit de asa ceva
2. e posibil sa se poata doar cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila dar PENALA, nu civila, si atunci s-ar emite mandat international

si eu am o datorie in tara (facuta din prostie) si sunt foarte atent la informatiile de genul asta

| Salontanul a răspuns (pentru Bizon95):

Cum o hotarare de poprire, din alta tara, se poate executa in Romania asa si viceversa este valabila, mai ales in UE dar si cu alte tari prin tratate existente. Si, nu! Si prin hotarare civila. Citeste aici: http://bit.ly/2JlA9Sh