| led889 a întrebat:

Salut TPU, vreau sa deschid un cont de economii

eu sunt la unicredit bank si as vrea sa deschid un cont de economii pentru a-mi pune in fiecare luna o suma de bani in cont, si asta pentru termen lung dar am niste intrebari

eu de exemplu daca bag 100 lei in contul de economii in fiecare luna, daca vreau sa bag mai multi bani in cont intr-o anumită lună, pot face acest lucru?

este cumva impozabila aceasta suma cand vreau sa bag bani sau sa retrag bani din cont?

sa imi deschid contul din aplicatie sau mai bine sa ma duc la banca si sa vorbesc acolo?

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

1 da
2 retragerea cu dobândă, da
3 online - câștigi ceva in plus la dobândă

| led889 explică (pentru sierra1):

1. cat e dobanda?

2.si cat am voie sa retrag ca sa nu imi ia dobanda?

3. si pot baga oricati bani vreau eu in cont fara sa fie vreodata full?

4. va trebui sa declar ceva la anaf?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru led889):

1. Asta afli sigur sigur pe site la ei.

2. poti retrage ce vrei tu și când vrei tu că nu îți ia nimeni dobânda. Maxim ramai fara dobânda daca e vorba de depozit și nu de cont de economii și scoți banii înainte de termen.

3. Nu exista cont full. Da, daca e vorba despre cont de economii și nu depozit poți depinde când vrei.

4. Dobânzile bancare sunt impozitate la sursa. La ANAF trebuie sa declari doar daca depășești 6 salarii minime pe an din dobânzi

| eliancodrut a răspuns:

1. Da, poti sa depui cati bani in contul de economii.
2. Cand depui bani personal nu platesti comision.
3. Cand retragi bani se plateste comision de 2% de la ghiseu si 1% cu cardul, dar nu mai putin de 10 lei.
Dar de ce nu intri pe site-ul bancii, unde-ti da toate detaliile?