| sergiu123 a întrebat:

Care este rolul calatoriilor in cunostinte?

7 răspunsuri:
| Leocerba a răspuns:

Asta spuneam si lui Nymeria, poti foarte bine afla lucruri interesante si de la tine din camera. Poti cunoaste locuri, oameni, poti compara, poti sti, nefiind musai nevoie sa calatoresti pana acolo.
Ceea ce face o calatorie este ca-ti ofera trairea unei experiente directe, puternice. Si experienta pe care tu o traiesti calatorind "pe viu" ( formularea asta e gresita dar sugestiva) doar ea te poate face sa vezi si din alta perspectiva decat cea obisnuita, la care rutina de acasa te predispune. Pana la urma, asta este cunoasterea: sa poti vedea si intelege din alte perspective. Calatoria, prin desprinderea din decorul in care esti, este o solutie.

| Nymeria a răspuns:

Hmm se pot spune multe despre asta, dar eu decat sa-ti insir un raspuns de ala kilometriclaughing) mai bine iti spun ca, calaoriile sunt foarte bune pentru a descoperi noi locuri, culturi, tarditi, civilizati, mentalitati, etc, etclaughing

| Leocerba a răspuns (pentru Nymeria):

Culturi, traditii, civilizatii, mentalitati poti descoperi si stand in fund la televizor, cu Discovery World, Teleenciclopedia, Discovery HD Showcase, Animal Planet, cateva emisiuni ale BBC< canalului Arte, Discovery Science, emisiuni de tip Lifestyle etc. Nu trebuie decat sa privesti si sa bagi la cap.
Bine structurat despre locuri, culturi, traditii, civilizatii, mentalitati gasesti daca intri pe net.
Nu mai amintesc de biblioteci, unde ai materiale cacalau, pui mana pe colectia National Geografic, pe Geo sau pe albume foto, poti accesa filme si intri pana in cele mai ascunse cotloane ale lumii.

| Nymeria a răspuns (pentru Leocerba):

Nu e acelasi lucru cand privesti in fund la tv si cand vezi cu ochii tai, cand mirosi, simti, auzi, e cu totul altfel nu le baga in aceeasi oalahappy nu se aseamana deloc experientele propri cu cele pe care le vezi la tv...

| Leocerba a răspuns (pentru Nymeria):

Nu e acelasi lucru, dar poti sti si neluand contact direct. Teoretic doar, poti sti!
Cati studenti care termina Filologia si vor preda limba franceza toata vietisoara lor au mers macar juma de ora pe malul Senei?
Chiar pot sa-ti povestesc ceva amuzant si trist. Am o prietena care a terminat cu 10 facultatea si s-a facut profa de franceza. A citit in original poeti, romane, a castigat concursuri, familia ii facuse statuie cu soclu si a dat norocul peste ea chiar in vara in care si-a luat diploma de absolvire: a mers in Franta 3 zile. Eram cu ea cand am intrat in prima piata de duminica. Am rugat-o sa negocieze ceva pentru mine. Bai, nu s-a descurcat deloc, DELOC! Numai calatorind in Franta, Loredana mea s-a prins ca ...mai e mult pana departe! Pana atunci, ea se credea "franțuză" getbeget. Si de aia sunt bune calatoriile: ceea ce se presupune ca stii teoretic, verifici practic. Si nu putine sunt surprizele.

| Nymeria a răspuns (pentru Leocerba):

Sunt de aceeasi parere, ceea ce stii teoretic nu se compara cu ceea ce cunosti din practica. de exemplu eu sunt la profilul economic la liceu, in mod normal ar trebui sa faem 4 spatamni de practica, dar profesorul spune ca ne va da niste fise pe care sa semnam si sa stam acasa, pe harti scrie ca am mers la magazin si am facut practica, cand noi stam acasa.iti dai seama ce se va alege de noi cand terminam liceu, nu stim face nimic, iar pe foaie scrie ca suntem apti.

| Leocerba a răspuns (pentru Nymeria):

Tipic invatamantului nostru. Imi pare rau sa aud asta.
Fata mea e la profilul Naturwissenschaft la un liceu nemtesc din Banat, pretentii cat fundul directoarei dar copiii aia termina acus clasa a XI-a si n-au vazut un microscop decat o singura data, cand au mers in vacanta de vara la Faculta de Medicina. Au facut o calatorie de capul lor pana in complexul studentesc laughing care le-a mai deschis perspectivele, altfel toti mananca manualele degeaba.

Întrebări similare