anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am si eu urmatoarea intrebare. Daca cumpar o masina second-hand inmatriculata deja in Romania si cu toate taxele platite, cat ma costa sa-i schimb numerele? In sensul ca masina are numere de Sibiu de exemplu si vreau numere de Bucuresti.
Astept raspunsuri.
Merci anticipat.

Răspuns Câştigător
| ionut236 a răspuns:


în cazul autoturismelor care au fost înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007, la prima schimbare a dreptului de proprietate asupra unui autovehicul, cumpărătorul va fi nevoit să plătească o taxă de poluare după ce actul normativ intră în vigoare.

deci daca masina a fost inmatriculata in Romania inainte de 2007 platesti iar daca a fost dupa 2007 nu platesti simplu.
daca masina a fost inmatriculata ro dupa 2007 ca sa schimbi numerele, pai ar fi asa taxa RAR numai stiu exact pana 120 ron si la politie 65 ron taxa certificat plus numere care inainte "(acum 2ani ) erau 45 ron, ideal ar fi sa mergi la rutiera sa intrebi dar garantez ca nu depasesti 250 ron (vezi ca o sa iti trebuiasca si asigurare noua)
daca e inmatriculata inainte de 2007 nu te baga aunje mult taxa uite aici http://taxaauto.net/

4 răspunsuri:
| Valentina24 a răspuns:

S-a amanat legea data recent. Deci nu mai platesti taxa aceea imensa. Singurele cheltuieli sunt la R.A.R unde dai cam 2 mil ...Si la politie nu stiu cat mai platesti.Dar nu sari de 3-4 mil, asta daca nu vrei numere preferentiale cand o inmatriculezi.

| AnDrEy55 a răspuns:

Poi depinde ce masina e: daca este o masina cu motor mai mare de exemplu de 2500 cm cubi atunci te costa mai mult. daca este cu motor mai mic te costa mai putin. Dar acum cum este legea asta care a dat-o basescu te costa 1000, 200 de euro, chiar si mai mult. Dar depinde ca poate este euro4 masina ta. si daca este euro 4 sau 5 te costa vreo 10, 15 chiar si doua zeci de milioane

| Mario15 a răspuns:

Mersi pentru informatii.Si de exemplu daca pastrez masina cu numere de alt judet e vreo problema?

| ionut236 a răspuns (pentru Mario15):

Asta ar insemna sa mergi cu actele vechi, adica cel care iti vinde masina sa fie de acord ca actele sa ramana pe numele lui si sa plateasca impozitul el, si nu stiu cui ii convine, dar daca masina e din buc si tu din buc poti sa nu mai schimbi numerele schimbi doar actele