| Alex955 a întrebat:

Bună ziua, va rețin cu o întrebare, eu sunt șofer de 5 ani, am condus doar manuala, automata niciodată și pe viitor voiam sa îmi schimb mașină și vreau sa știu o părere de la alte persoane care e mai ok, manuala sau automata?

8 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Automata e monotona, la alea pe curent nu va exista cutie automata doar comenzi pentru mers inainte si inapoi dar va fi un dezastru, sper sa mai reziste 50 de ani benzina pana va fi interzisa de tot pentru ca as innebunii intr-o automata chiar as ardeo pe loc

suntserios
| suntserios a răspuns:

O sa vina aici oameni cu următoarele povesti:

Consuma mai mult.
Se strica mai repede.
Nu simti masina.

Toate sunt vrajeli.
Nu consuma mai mult cu 1 litru. Consumul tine de stilul de sofat, poti conduce eco si automatele. Le poți cinduce si sportiv etc.

O cutie automata moderna intretinuta corect te tine mult si bine. Da, e scump schimbul de ulei, dar se schimba destul de rar si scapi de schimba ambreiaje etc etc

Cat despre simtit masina, ce dracu sa simti cand in toate orasele se circula bara la bara.

Mergi și condu undeva o automata, macar test drive. Nu o sa mai vrei manuala niciodata pe urma.

| relian a răspuns:

Un singur raspuns bun,restul numai balarii laughing,aia ce au scris balarii probabil nici nau vazut,dapai sa mai si conduca o masina asa.
Auzi si tu consumabile,intretinere la transmisia autoata laughing zile sa stearga cai rad si curcile.
Mai buna este cea automata normal.Dar stai e unu ce spune consuma cu un litru mai mult laughing dar de fapt el voia sa spuna aia manuala consuma mai mult,dar probabil sa incurcat saracu laughing

Deci la una cu transmisia automata nu faci absolut nimic la acea transmisie, absolut nimic, chiar fabricantu spune nu te atingi de transmisie laughing nu schimbi nimic toata viata, nici un fluid nimic.
Eu nu vorbesc din auzite, sau de pe net, vorbesc din ce am si conduc si unde 995 din masini is automate si unde nu am vazut pe nimeni schimband fluidul la transmisie, la unele, ma refer din astea de dupa 2000 nici nu ai cum laughing trebuie scule speciale etc,dar chiar in cartea masinii scrie clar nu schimbi nimic.

Bine unia or sa zica pai ce fabricantu e prost sa zica schimba,las sa se strice sa faca ei bani, Fals, in cartea masinii scrie exact ce trebuie, altfel oricine ar putea sa-i dea in judecata, dar cum am spus fiecare bate gardu ca nu-i greu sa dai din taste, e gratis laughing

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Consuma cu un litru in plus cea automata.
Si e mai pretentioasa la intretinere cutia de viteze.

| Alex955 explică (pentru anonim_4396):

Pretențioasă în ce sens se strica mai repede sau?

| Anonim a răspuns (pentru Alex955):

Trebuie schimbat des uleiul.
Daca cel dinainte nu a facut asta, se poate strica.

| Alinailies a răspuns:

Eu conduc automata de 20 de ani, am inceput cu manuala, cand am descoperit cutia automata, am zis ca n-as mai conduce manuala pentru nimic in lume(nici numai stiu sa bag in vitezalaughing).
Mi se pare comod si usor dar deh, sunt femeie, nu ma dau in vant dupa viteza si scartaituri de roti la plecarea de pe loc.

| seyterx a răspuns:

Depinde de masina, la un a6 daca esti prieten cu mecanicu, consumabilele la cutie te cam duce la 2000lei, daca e automata.
la automate ai o grija in plus, la dube nu poti depasii o anumita greutate ca iar fortezi cutia